reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

aga - ja mam koleżankę, której syn po urodzeniu miał uczulenie na pampersy i dziewczyna nie miała wyjścia i musiała używać tetrowych :> tylko to było wiele wiele lat temu i chyba nie było takiego wyboru pieluch jednorazowych. Teraz może znalazłyby się dla niego pieluszki innej firmy nasaczone innymi kosmetykami i byłoy ok?! nie wiadomo hehe
a tetrowe na pewno się sprawdzają w domu. Ale gdzieś na wyjście - to sama będziesz chciała zakładać pamperiki :p

reklama
Ja kupiłam sporo pieluszek tetrowych i te majteczki ceratkowe, zamierzam przyoszczędzić na pampersach i na przyrodzie i przynajmniej przez pół dnia używać pieluszek tetrowych. No, ale zobaczymy jak to będzie w praktyce :)

A ja mogę powiedzieć 7 lat temu używałam pampersy i teraz tez będę i nie wyobrażam sobie tetry :confused: chyba bym nie wychodziła z łazienki aby nadążyć z praniem..a prąd i proszek tez kosztuje...i do tego roboty jest od groma z prasowaniem..wieszaniem itd. wiem..wiem kiedyś tak było, ale czemu nie ułatwić sobie życia jak jest taka możliwość:-D

A co do kosmetyków będę używać tego samego co z Kubą czyli NIVEA jest niezastąpiona jak dla mnie i niestety z Polski ....bo tutaj maja tylko J&J ...(wioska:baffled:)
butelek dr.Browna lub tomee tiplee( tych wtedy nie było) ale brown już był... maść sudocrem....bephanten( do piersi REWELACJA! itp. rzeczy) nooo ...to tak w skrócie:-D

Ja kupiłam sporo pieluszek tetrowych i te majteczki ceratkowe, zamierzam przyoszczędzić na pampersach i na przyrodzie i przynajmniej przez pół dnia używać pieluszek tetrowych. No, ale zobaczymy jak to będzie w praktyce :)

Ojjj nie jedna tak mówiła :-D:tak: ale życzę wytrwałości;-)
po tetrze pupa się strasznie odparza bo maluszek ma cały czas mokro i stycznośc z moczem..i jak będzie mocno płakał bo go będzie piec i parzyć to po kilkunastu dniach ( albo i szybciej) raz dwa odstawisz tetre...ja nawet nie zacznę bo szkoda jego pupci:)))

Ostatnia edycja:
-j- bo te stare sprawdzone rzeczy są czasem 100 razy lepsze niż nowości.
Zawsze miałam ambicje aby moje dziecko żyło w pieluchach tetrowych, ale dla własnej wygody chyba z nich zrezygnuje. Jeszcze troszkę czasu do namysłu mi zostało. A jeśli są tu mamy, które wychowały dzieci na pieluchach tetrowych to bardzo proszę o opinię.

Moje obydwoje dzieciaczków wychowywało sie na tetrowych.:tak:Tylko nie polecam tego mamom zabieganym, bo jednak to wymaga poswięcenia troszkę większej uwagi.:tak: Z plusów jakie doswiadczyłam to to, że bardzo wcześnie zaczęły mi juz siusiać na nocnik . W wieku ok.1,5 roczku siusiały już na nocniczek.:tak:
Wiem, że pampersy to wygoda( zakładalismy je , gdy szliśmy na dłuższy spacer), ale wcześniej były one bardzo drogie i nie było mnie stać na kupowanie paczki raz na 2 tygodnie.
Z resztą od pampersów pupcia moich dzieci tak sie odpażała , że masakra. Zaraz jakaś wysypka się pojawiała .
Po wyliczeniach taniej wychodziło pranie w dziecięcym proszku pieluszek niż zakup pampersów.:tak:

Moje obydwoje dzieciaczków wychowywało sie na tetrowych.:tak:Tylko nie polecam tego mamom zabieganym, bo jednak to wymaga poswięcenia troszkę większej uwagi.:tak: Z plusów jakie doswiadczyłam to to, że bardzo wcześnie zaczęły mi juz siusiać na nocnik . W wieku ok.1,5 roczku siusiały już na nocniczek.:tak:
Wiem, że pampersy to wygoda( zakładalismy je , gdy szliśmy na dłuższy spacer), ale wcześniej były one bardzo drogie i nie było mnie stać na kupowanie paczki raz na 2 tygodnie.
Z resztą od pampersów pupcia moich dzieci tak sie odpażała , że masakra. Zaraz jakaś wysypka się pojawiała .
Po wyliczeniach taniej wychodziło pranie w dziecięcym proszku pieluszek niż zakup pampersów.:tak:

Czyli wniosek jest jeden z tego co widać ...każda mama musi wypróbować na swoim dziecku... ;-):-)

Hihi, pamiętam, ąe na grudniu 2005 (jak byłam w ciąży z Ingusią) chyba ze 3 dziewczyny deklarowały, że będą uzywać tetry... tiaaa... jedna chyba wytrzymała 1 dzień, najdłużej ze wszystkich... ;)

Witajcie mamusie :-)Mojego pierwszego synka Maksymiliana urodziłam w zeszłym roku w sierpniu więc to zupełnie inna pora roku i trochę ciuszków napewno będę musiała dokupić, ale narazie nie szaleję. Największy problem mam z wózkiem. W tej chwili mamy X-Landera model xa i jestem z niego bardzo zadowolona, super wózeczek, sprawdza się w 100 % ale będę niestety musiała go sprzedać :-( i kupić jakiś gigantyczny tandem. Przeraża mnie to, ciekawe jak będą wyglądały spacery z takim gigantem, albo jazda autobusem???????? Może któraś z Was ma jakieś doświadczenia to chętnie posłucham. U mnie będzie półtora roku różnicy między dziećmi, więc jedno będzie potrzebować gondoli a drugie spacerówki. Może macie do polecenia jakiś wózeczek dla takiej dwójki? :-)

reklama
Do góry