reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Dziewczyny, z tym Aventem to może macie rację. Niegdy nie myśłałam o tym, ale mój Franek jak miał 4 m-ce nie chciał za nic cycka, więc jeszcze przez dwa mu odciągałam, bo chciałam chociaż te pół roku pokarmić. I rzeczywiście używałam butelek aventu, chociaż z drugiej strony używałam ich od jego urodzenia, bo na początku ssać nie chciał i mu odciągałam pokarm laktatorem aventu, potem polubił cycka na 4 m-ce, a potem nagle już nie chciał.
Jak miał rok przerzuciłam się na Nuka i do teraz na wieczór dostaje mleczko w tej butelce, chociaż już nie powinien pić z butelki to nie umiem go oduczyć:zawstydzona/y:
Teraz pójdę za Waszą rade i kupię TT chociaż mam nadzieję, że tym razem przez pierwsze 6 m-cy nie będę musiała używać butelek.

reklama
Mi GŁÓWNIE zależy na karmieniu piersią min. 6 m-cy , ale jak zaistnieje potrzeba podania dziecku herbatki np. na kolki lub ból brzuszka...albo dokarmiać butlą ...to nie chciałbym aby mi za szybko odrzuciło moją pierś ... a przy avencie jakoś często się to dzieje... oczywiście to są opinie

Tak sobie myślę, że może to nie do końca od firmy zależy. Ja co prawda w ogóle nie używałam butelek przy moim Victorze (karmiłam go piersią 17 miesięcy a miał też kolki na początku i problemy z brzuszkiem), więc mogę się mylić, ale wydaje mi się, że jak dziecko poczuje jakąkolwiek butelkę to rezygnuje z piersi bardzo szybko. Powód jest prosty z butelki zawsze łatwiej i lepiej leci, nieważne jaki smoczek:-p Widziałam na przykładzie szwagierki i jej córeczki, które testowały na samym początku kilka butelek. A że Avent w modzie i większość mam go kupuje to i jego wina. Ciekawi mnie czy naprawdę istnieje aż taka różnica między butelkami różnych firm w stosowaniu zamiennie z piersią:confused:
Chciałam również zapytać Was czy zamierzacie karmić piersią czy od razu nastawiacie się na butelki? Pytam z ciekawości, a nie dla jakiejś krytyki czy lepszego dowartościowania, bo to nie w tym rzecz, przecież są różne przypadki i poglądy;-)

KINNA Dlaczego Twoja córcia nie chciała pic z butelek i smoczków Avent ?

Sama tego nie rozumiem. Na początku kupiliśmy wszystko firmy Avent i mała jadła. Ja niestety musiałam dokarmiać dziecko, ze względu na znikomą ilość pokarmu.
Któregoś pięknego dnia dostałam w prezencie butelkę TT i od tej pory były problemy.
Za każdym razem musiałam mleko przelewać z Aventu do TT.
Mój mąż, po oględzinach smoczka, doszedł do wniosku, że bardzo przypomina kształtem moja pierś i dlatego mała tak go lubi. :-D

Mi GŁÓWNIE zależy na karmieniu piersią min. 6 m-cy , ale jak zaistnieje potrzeba podania dziecku herbatki np. na kolki lub ból brzuszka...albo dokarmiać butlą ...to nie chciałbym aby mi za szybko odrzuciło moją pierś ...

Musze przyznać, ze moja córka równie ochoczo ssała pierś, jak i butelkę. Po Avencie miała wzdęcia, które minęły po użyciu TT. :tak:

Ja dziś wyciągnęłam ubranka po Kubie...nie wiem co mnie tak natchnęło ;-) ze wstępnego przeglądu mogę powiedzieć że źle nie jest ale dokupić albo wysępić od bratowej będzie troszkę trzeba ;-)

Ja od kilku dni chodzę z zamiarem przejrzenia ubranek po Vicku, więc chyba pora się w końcu wziąć za to:-p

Ja jakieś trzy tyg. przed terminem :tak:

Eee to jeszcze mam czas, bo sama się zastanawiałam czy nie już:-p W takim razie po nowym roku się wezmę za pranie;-)

kinna czy smoczki też używałaś TT?
Czy butelki są wygodne w użyciu...chodzi mi o trzymanie w ręku?
Bo ja się zastanawiam między TT a Dr. Brown.. Avent też u mnie odpada;-)

TT są pękate, ale mają wcięcie w środku za które można trzymać. Ja staram się tak zakręcić butelkę, że wentylek był na górze.
Przy TT jest niestety problem z dodatkowymi akcesoriami takimi, jak podgrzewać, termoopakowanie czy sterylizator. Ja miałam 4 za małe termoopakowania zanim udało mi się kupić oryginalne.

Ja tez jestem zdecydowana na TT...tylko nie wiem czy kupowac 150 czy od razu 260ml? aaa...no i wiem, ze nie wszystkie podgrzewacze przyjmuja akurat te butelki..wiec jak juz sie decydujemy na nie to trezba by pomyslec i o podgrzewaczu TT.

A ja mam prosbe do mamusiek, ktore chodza po sklepach i ogladaja wozki!!
W sumie juz jestem zdecydowana na ten wozeczek ..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: Caravell YOUNG głęboko-spacerowy, ale nie mam mozliwosci obejrzenia go na zywo.
Plusy : waga!! a pomimo, ze kola piankowe to maja swietna amortyzacje (tak przynajmniej pisza na forach) i tu prosba..jezeli juz chodzicie i ogladacie wozki bardzo prosze o przyjrzenie sie wozeczkowi na zywo (jak sie prowadzi, podbija, no i czy kola 19,7cm srednica nie sa przymale?).
Bylam w sklepie dzieciowym to sprzedawca zachwycal sie x-landerem xa, rzeczywiscie wozek lekki w prowadzeniu i podbijaniu, ale wazy ok. 14,5kg (kola pompowane).A moze ktoras z Was juz porownywala te wozki?

Ja po nowym roku..bo pewnie i wtedy bedziemy szykowac pokoik dla maluszka. A jak juz wypiore i poprasuje to chce wlozyc do szafy, aby czekalo:tak:

Yawla i tak butelki musisz wymieniać co 3-4 miesiące więc na początek wystarczą Ci chyba 150.
Ja używam podgrzewacza Avent. Musiałam tylko pozbyć się niebieskiej wkładki.

WolfiA ja planowałam karmić piersią. Byłam tak na to nastawiona, że do szpitala nie wzięłam nawet butelki. Niestety wyszło inaczej. Mąż przywiózł mi butelkę, ale i tak musiałam sie awanturować z pielęgniarkami żeby pozwoliły dziecko dokarmić. Wstrętne baby myślały, że symuluję. Przez 3 dni dziecko mi z głodu płakało.
Moja opinia jest taka: nie ważne z czego je dziecko (pierś czy butelka) grunt żeby dostawało mleko matki jak najdłużej. Jeśli odrzuci pierś to można mleko sciągać laktatorem. Moja koleżanka karmiła w ten sposób chyba ponad 6 miesięcy, a mleka miała tyle, że musiała co 4 godziny laktator wyciągać

reklama
Do góry