reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

ja z doświadczenia koleżanek wiem że TT jest super i się sprawdza, sama je tez zakupiłam :)
lajfik i trzyma się je super w ręku :)

reklama
Dziewczyny Wy macie mniejsze dzieci albo jesteście debiutantkami więc powiedzcie mi co myślicie o szerokim pieluchowaniu ? Jak urodziła się Paulinka to był standard - pediatrzy tak zalecali i wszyscy tak robili . Z Kasią już tak nie było a teraz w erze pampersów to chyba już nikt tego nie robi a podobno to nie było złe . Dodam że u Pauliny to były 2 pieluszki tetrowe a u Kasi przynajmniej przez pierwsze 2 miesiące pieluszka tetrowa wkładana do pampersa . Podobno było to dobra na stawy biodrowe i pomagało w prawidłowym ich ukształtowaniu . Czy wiecie coś na ten temat i co o tym sądzicie ?

Ja powiem od siebie ,że nie widzę potrzeby aby robić coś na "zapas".....z moim synkiem nie stosowałam szerokiego pieluchowania... (a było to 7 lat temu) lekarze mówili ,że jak będą badania na bioderka ,a robi się je o ile pamiętam na przełomie 2-3 m-ca ? to wtedy będzie diagnoza czy jest ok? czy trzeba coś działać dalej:tak:
bo przecież nie wiemy czy jest to bez konieczności potrzebne?
Ja teraz zrobię tak samo czyli tylko pampersik i lezenie na brzuszku czasami...to tyle asusku odemnie :-)

ja z doświadczenia koleżanek wiem że TT jest super i się sprawdza, sama je tez zakupiłam :)
lajfik i trzyma się je super w ręku :)

Larkaa Właśnie ostatnio w sklepie przymierzałam ją do ręki i wydawała mi się strasznie szeroka czy to nie za bardzo przysłoni buźki dziecka :confused:
Co na to twoje kumpelki ?

Ardzesh ja w tym temacie pieluszek nic nie pomogę...na forum listopadowym była mama która używała tetry, wciągnęła do tego męża który prasował co dzień stertę pieluch..ale wiem że to było przez krótki czas pierwszych miesięcy. Stronkę o proekologicznym pieluszkowaniu wkleiłam bardziej jako ciekawostkę bo fakt tanie to to nie jest.
Asus o tym decyduje lekarz, jeszcze w szpitalu będzie usg bioderek a potem skierowanie od pediatry na kolejne i tam powiedzą Ci jeżeli będzie taka potzreba o szerokim pieluszkowaniu...nasz Kuba nie miał.

Asus o tym decyduje lekarz, jeszcze w szpitalu będzie usg bioderek a potem skierowanie od pediatry na kolejne i tam powiedzą Ci jeżeli będzie taka potzreba o szerokim pieluszkowaniu...nasz Kuba nie miał.

a o szpitalu to już zapomniałam ,że tam też robią :confused:
No co dwie głowy to nie jedna ..także asus nie martw się :-D

Nie wiem, akurat widzisz panuje teraz jakaś moda chyba we Wrocławiu na TT, bo wszyscy je kupują i zachwalają. Najważniejszy jest ten smoczek sutkowy, jest dla dziecka najbardziej naturalny. Dziewczyny też używają Aventu co poniektóre, ale tutaj opinie są już różne, jednym odpowiada, a inne opowiadały, że po tym smoczku dziecko rezygnowało z cyca ;/ Co do tych Lovli i Nuka nie mam pojęcia bo nikt ich nie kupuje, Browna też nie (ale w gazetach piszą, że super dla wczesniaków jest). A i jeszcze Nuby zza oceanów jest w miarę, mam w domu dwie sztuki i smoka ciągnie się super, aczkolwiek gorzej niż TT (sama testuję :D )
Mnie się butla trzyma w ręce super i mężowi, ale może to dlatego że mamy większe łapy? :D
Butelka ma faktycznie wiekszy obwód, ale ma te takie wgięcia do trzymamania.

Ja dziś wyciągnęłam ubranka po Kubie...nie wiem co mnie tak natchnęło ;-) ze wstępnego przeglądu mogę powiedzieć że źle nie jest ale dokupić albo wysępić od bratowej będzie troszkę trzeba ;-)

Dziewczyny też używają Aventu co poniektóre, ale tutaj opinie są już różne, jednym odpowiada, a inne opowiadały, że po tym smoczku dziecko rezygnowało z cyca ;/ Co do tych Lovli i Nuka nie mam pojęcia bo nikt ich nie kupuje, Browna też nie (ale w gazetach piszą, że super dla wczesniaków jest).

No właśnie po Avencie rezygnacja z cyca też nie raz mi to mówiły :tak:

Browna miałam z Kubą przez chwilę ..ale kupiłam ją wtedy ze względu na kolki... to była nowość zresztą :-p..teraz jest pełno tych antykolkowych i podobnych do sutka...smoczków
Kuba mi odrzucił cycka po trzech m-cach a poiłam (tylko herbatka) go głównie Nukiem i to lateksowym ..pewnie dlatego ...bo łatwo z tego smoka leciało...
Teraz są nawet różne prędkości smoczków dostosowane do wieku dziecka :tak:

A moja kumpelka do 9-tego m-ca karmiła "cycek- i butla brown"... dlatego się zastanawiam nad TT a Brown :confused::-D

reklama
Do góry