reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

nimfii u nas miał być Maclaren, ale remont dał po kieszeni ostro, więc zostało kupić tańszy. Oglądałam w sklepie kilka tych wózków, tanich do 200zł i jakoś nie wzbudziły mojego zaufania. Może i są lekkie, ale jakoś tak tandetnie wykonane, że miałam wrażenie, że mi się złoży wraz z dzieckiem. A jak wsadziłam do jednego Zuzię, to siedziała w nim jak śledź. Najlepiej pójdź z Maćkiem do sklepu i najpierw spójrz na różnicę między bardzo prostymi a nieco bardziej zabudowanymi spacerówkami. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na taki Wózek Parasolka FIFI QUATRO gratis 5 kolorow ALU (965949769) - Aukcje internetowe Allegro i przyznam, że jak dla mnie jest OK, chodź mam go dopiero 4 dni.

reklama
oki

Po caly dniu szukania juz wiem ze zaden z wymienionych raczej nie jest dla mnie. Wybralam sobie dwa modele

NOWOŚĆ ! SPACERÓWKA LOTOS 6,2 kg -AŻ 4 KOLORY (973291589) - Aukcje internetowe Allegro

MICHELLE PETIT 7,5kg.OKRYCIE+WYSYŁ + GRATIS (962338432) - Aukcje internetowe Allegro

no i sie teraz zastanawiam....

Baby boo Mustang super jakość aluminium lekki (972718584) - Aukcje internetowe Allegro

ten byl jeszcze fajny ale nie podoba mi sie podnożek i rączka do prowadzenia

SUPER LEKKI WÓZEK QUATRO PEPE - TYLKO 7,2 kg (972843393) - Aukcje internetowe Allegro

i ten tez sympatyczny, ale zbyt krotkie ma oparcie jak dla mojego "maluszka"

Z tych dwoch pierwszych ktory wam sie bardziej podoba?

Też bym wybrała ten pierwszy, trzeci niczego sobie. Ten drugi niby składa się jedną ręką (widziałam w sklepie) ale sporo miejsca zajmuje po złożeniu i ta poręcz dla dziecka tak średnia. Pierwszy chyba najlepszy.

pbg mnie nie zalezy na jak najtanszej spacerowce (choc to bedzie dodatkowy atut) ;-) ale i ok 300zl-400zl moglabym wydac jesli byloby warto. Tylko z tego co sie orientowalam to spacerowki np Baby design czy Milly Mally im sa drozsze tym sa ciezsze :-( a to stanowczo odpada.... Szukam wozka co by wazyl ok 6kg - max 7,5kg bo takie ogladalam juz w sklepie i wiem ze sa natyle lekkie ze zniose je sama z 5 pietra ;-) Moze wybralam nie najlepsze kryterium poszukiwan ale teraz mam 17kg wozek i nie daje z nim rady, no a przy tym chcialabym zeby byl tez dos porzadny. Ten wozek jaki kupilas fajny sie wydaje, ale dla mnie minusem tutaj jest rączka - wolalabym aby byla pojedyncza a nie rozdzielona na dwie4 czesci. Wiem ze to uparasolek graniczy z cudem wiec chyba nie kupie standardowej parasolki.

Aha i bylam w sklepie :tak: Macka mierzylam, tak ze wiem jakie musi miec wymiary wozek aby maly sie w nim zmiescil :tak:

maltanka w tym drugim wozku na pewno nie ma amortyznacji, za to ma porzadniejsze kolka niz wozek nr 1 :tak: Podejrzewam ze ten pierwszy Lotos moze nie miec amortyzacji, choc tak pisza :dry: No ale to co mi sie najbardziej podoba w tym pierwszym Lotosie to mala waga wozka, dosc spore wymiary siedziska - zwlaszcza wysokie oparcie, za to ten drugi Petit ma wiekszy daszek i kosz na zakupy, oraz porzadniejsze kola :baffled: Niesteyn ani jednego ani drugiego nie znajde w sklepie w poblizu mnie aby je porownac :dry:

Dzieki za info dziewczyny :tak: Ja chyba tez bym wybrala ten pierwszy :tak: Kusi mnie ta jego waga :tak: Ale rozejrze sie jeszcze po sklepach bo moze trafi sie cos ciekawego :tak:

nimfii..poszperaj najlepiej po sklepach i sama podotykaj, poprzymierzaj i ocen:-)

Mi szczerze nie podoba sie zaden :-p....Ten pierwszy ma jakies tandetne wykonanie , drugi ma ogromny kosz i dziwnie wygladajacy material :baffled:, a to na lato chyba nie najlepszy pomysl bo pupa bedzie mokra -jakis taki sliski?
Mustang ma uchwyty -chyba nie wygodne do prowadzenia:confused:. Ten czwarty najbardziej znosny ... z tym ze te szare kolory mnie draznia i plastikowa tacka.
Ale nie musisz sie sugerowac moja opinia;-);-)

Podjedz do hurtowni dziececej i sprawdz na wlasne oczy:-). powodzonka

Ostatnia edycja:
Tak wlasnie zdecydowalismy ze pojedziemy i poszukamy czegos w sklepach. Choc jak do tej pory nie znalazlam w sklepie nic interesujacego, no ale moze sie uda... Sama nie mam zaufania do zakupow przez internet. Zreszta obecny wozek tak kupilismy i okazal sie totalnym niewypalem... Po świetach rozejrze sie po sklepach. Ech juz sie nie moge doczekac nowego wozka bo ten obecny dziala mi na nerwy. Wole wychodzic z mackiem bez wozka, zeby sam chodzil, ale tak to spacer tylko 30 min trwa bo maly sie meczy bieganiem.

nimfii dobra decyzja, bo zdjęcia niczego nie oddają, w rzeczywistości większość wózków jest słabo wykananych. Ten mój polecam, a te rączki mają same plusy :tak:

pbg wczesniej nie doczytalam ze raczki sa obrotowe. to rzeczywiscie moze byc duza wygoda :) Wiesz ile wazy ten wozek? Bo tutaj nie ma wymienionych rzadnych parametrow. Znajac zycie to i tak nie znajde takie wozka w sklepie w poblizu, bo do tej pory natrafialam tylko na drogie firmówki, albo tanie parasolki ale za male siedzisko jak na Macka....

reklama
Do góry