reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

nimfii u nas miał być Maclaren, ale remont dał po kieszeni ostro, więc zostało kupić tańszy. Oglądałam w sklepie kilka tych wózków, tanich do 200zł i jakoś nie wzbudziły mojego zaufania. Może i są lekkie, ale jakoś tak tandetnie wykonane, że miałam wrażenie, że mi się złoży wraz z dzieckiem. A jak wsadziłam do jednego Zuzię, to siedziała w nim jak śledź. Najlepiej pójdź z Maćkiem do sklepu i najpierw spójrz na różnicę między bardzo prostymi a nieco bardziej zabudowanymi spacerówkami. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na taki Wózek Parasolka FIFI QUATRO gratis 5 kolorow ALU (965949769) - Aukcje internetowe Allegro i przyznam, że jak dla mnie jest OK, chodź mam go dopiero 4 dni.

reklama
oki

Po caly dniu szukania juz wiem ze zaden z wymienionych raczej nie jest dla mnie. Wybralam sobie dwa modele

NOWOŚĆ ! SPACERÓWKA LOTOS 6,2 kg -AŻ 4 KOLORY (973291589) - Aukcje internetowe Allegro

MICHELLE PETIT 7,5kg.OKRYCIE+WYSYŁ + GRATIS (962338432) - Aukcje internetowe Allegro

no i sie teraz zastanawiam....

Baby boo Mustang super jakość aluminium lekki (972718584) - Aukcje internetowe Allegro

ten byl jeszcze fajny ale nie podoba mi sie podnożek i rączka do prowadzenia

SUPER LEKKI WÓZEK QUATRO PEPE - TYLKO 7,2 kg (972843393) - Aukcje internetowe Allegro

i ten tez sympatyczny, ale zbyt krotkie ma oparcie jak dla mojego "maluszka"

Z tych dwoch pierwszych ktory wam sie bardziej podoba?

Też bym wybrała ten pierwszy, trzeci niczego sobie. Ten drugi niby składa się jedną ręką (widziałam w sklepie) ale sporo miejsca zajmuje po złożeniu i ta poręcz dla dziecka tak średnia. Pierwszy chyba najlepszy.

pbg mnie nie zalezy na jak najtanszej spacerowce (choc to bedzie dodatkowy atut) ;-) ale i ok 300zl-400zl moglabym wydac jesli byloby warto. Tylko z tego co sie orientowalam to spacerowki np Baby design czy Milly Mally im sa drozsze tym sa ciezsze :-( a to stanowczo odpada.... Szukam wozka co by wazyl ok 6kg - max 7,5kg bo takie ogladalam juz w sklepie i wiem ze sa natyle lekkie ze zniose je sama z 5 pietra ;-) Moze wybralam nie najlepsze kryterium poszukiwan ale teraz mam 17kg wozek i nie daje z nim rady, no a przy tym chcialabym zeby byl tez dos porzadny. Ten wozek jaki kupilas fajny sie wydaje, ale dla mnie minusem tutaj jest rączka - wolalabym aby byla pojedyncza a nie rozdzielona na dwie4 czesci. Wiem ze to uparasolek graniczy z cudem wiec chyba nie kupie standardowej parasolki.

Aha i bylam w sklepie :tak: Macka mierzylam, tak ze wiem jakie musi miec wymiary wozek aby maly sie w nim zmiescil :tak:

maltanka w tym drugim wozku na pewno nie ma amortyznacji, za to ma porzadniejsze kolka niz wozek nr 1 :tak: Podejrzewam ze ten pierwszy Lotos moze nie miec amortyzacji, choc tak pisza :dry: No ale to co mi sie najbardziej podoba w tym pierwszym Lotosie to mala waga wozka, dosc spore wymiary siedziska - zwlaszcza wysokie oparcie, za to ten drugi Petit ma wiekszy daszek i kosz na zakupy, oraz porzadniejsze kola :baffled: Niesteyn ani jednego ani drugiego nie znajde w sklepie w poblizu mnie aby je porownac :dry:

Dzieki za info dziewczyny :tak: Ja chyba tez bym wybrala ten pierwszy :tak: Kusi mnie ta jego waga :tak: Ale rozejrze sie jeszcze po sklepach bo moze trafi sie cos ciekawego :tak:

nimfii..poszperaj najlepiej po sklepach i sama podotykaj, poprzymierzaj i ocen:-)

Mi szczerze nie podoba sie zaden :-p....Ten pierwszy ma jakies tandetne wykonanie , drugi ma ogromny kosz i dziwnie wygladajacy material :baffled:, a to na lato chyba nie najlepszy pomysl bo pupa bedzie mokra -jakis taki sliski?
Mustang ma uchwyty -chyba nie wygodne do prowadzenia:confused:. Ten czwarty najbardziej znosny ... z tym ze te szare kolory mnie draznia i plastikowa tacka.
Ale nie musisz sie sugerowac moja opinia;-);-)

Podjedz do hurtowni dziececej i sprawdz na wlasne oczy:-). powodzonka

Ostatnia edycja:
Tak wlasnie zdecydowalismy ze pojedziemy i poszukamy czegos w sklepach. Choc jak do tej pory nie znalazlam w sklepie nic interesujacego, no ale moze sie uda... Sama nie mam zaufania do zakupow przez internet. Zreszta obecny wozek tak kupilismy i okazal sie totalnym niewypalem... Po świetach rozejrze sie po sklepach. Ech juz sie nie moge doczekac nowego wozka bo ten obecny dziala mi na nerwy. Wole wychodzic z mackiem bez wozka, zeby sam chodzil, ale tak to spacer tylko 30 min trwa bo maly sie meczy bieganiem.

nimfii dobra decyzja, bo zdjęcia niczego nie oddają, w rzeczywistości większość wózków jest słabo wykananych. Ten mój polecam, a te rączki mają same plusy :tak:

pbg wczesniej nie doczytalam ze raczki sa obrotowe. to rzeczywiscie moze byc duza wygoda :) Wiesz ile wazy ten wozek? Bo tutaj nie ma wymienionych rzadnych parametrow. Znajac zycie to i tak nie znajde takie wozka w sklepie w poblizu, bo do tej pory natrafialam tylko na drogie firmówki, albo tanie parasolki ale za male siedzisko jak na Macka....

reklama
Do góry