reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Ana u nas w UK ten wozek jest bardzo popularny i nawet kiedys dla szwagierki go kupilismy-jest bardzo leciutki, oparcie rozklada sie sznurkiem i sklada sie na pol i kupa plastiku. ale w sumie to ok ale ja bym takiej ceny za niego nie dala chciaz w Uk on kosztuje takze podobnie

reklama
ana wiesz i ja sie naczytalam o tym wozku mamas & papas, ale w rezultacie go odrzucilam z listy potencalnych kandydatow, a to dlatego ze trafilam na jakis sklep interentowy gdzie bylo bardzo duzo tych wozkow nowych ale uszkodzonych! Ceny oczywiscie promocyjne, ale byly to wozki ze zwrotow od klientow i kazdy mial jakas wade konstrukcyjna. Stwierdzilam ze nie bede ryzykowac, zwlaszcza ze to byla jedyna firma produkujaca wozki ktora miala naprawde w duzej ilosci wozki uszkodzone.

Do nas doszedl wozeczek Milly Mally Venus i jestem z niego bardzo zadowolona :) jedyne co to mnie niepokoji fakt, iż on moze byc obciazony do 15kg, a Maciek wazy juz ponad 12kg... Mam nadzieje ze wozeczek wytrzyma, gdy maly dobije do 15kg.

dziewczyny byłam wczoraj w sklepie i oglądałam fotelik maxi cosi priori i jest fajny, ale pan nam zaproponowal ramatti venus że jest duuużo tańszy a równie dorby choc nie doceniany. Nawet Nam się podobał bo jest duży i się mocno rozkłada do leżenia, Oliwia w nim wyglądała jak taka kruszynka, miała dużo miejsca. Szukam jakiś opinii na jego temat ale jakoś tak niby dobrze o nim piszą ale nie jestem pewna na 100% co do niego. Teraz się zastanawiamy co robić, który wybrać mamy 3 typy:
new 2010 !!! FOTELIK ROMER ROEMER KING PLUS 9-18KG (987827240) - Aukcje internetowe Allegro

maxi cosi priori

FOTELIK SAMOCHODOWY RAMATTI VENUS 9-18 ORGANIZER (996632457) - Aukcje internetowe Allegro

i jak myślicie, który najlepszy? bo Ja już zgłupiałam

ja szczerze mowiac bym tego najtanszego nie kupowala. mam taki w PL (tzn z tej tanszej polki) na krotkie przejazdy jak jestesmy u babci i powiem ze jest do d... nie ma co porownywac nawet.
my mamy Maxi Cosi Priori i sluzy naszym dziewczynom do dzisiaj tzn. Zuzia jezdzila w nim przez 3 lata a teraz Maja go odziedziczyla. moge w 100% go polecic i z tego co wiem to pare dziewczyn tez go ma i sobie chwali.

Postrzalka my mamy ten tańszy no i jestem zadowolona Zosia fajnie w nim siedzi
Tylko my jeździmy na krótkie trasy maksymalnie godzina Zosia nie śpi w aucie no i mamy ustawiony cały czas w jednej pozycji

Przy zmianie pozycji trzeba za każdy razem napinać pasy parę razy jak sprawdzaliśmy jak się rozkłada próbowałam i powiem ci że jak siedziałam na fotelu koło Zosia to za bardzo nie umiałam ich poprawić:baffled: nie wiem może to kwestia nauczenia

ten romer widzę że ma jakiś automatyczny system napinania pasów to może jak będziecie często korzystać z różnych opcji to lepiej by było:sorry:
Najlepiej jak byś miała możliwość zamontowania w aucie i sprawdzenia

właśnie kurcze ciężko z tym wstawieniem go do samochodu i jeszcze go nie znalazłam w sklepie nigdzie (tego romera). O tym ramatti najtańszym facet mówił że właśnie jest nie doceniany a on tak samo jest dobry i że sam opłacał dodatkowe robienie testów zderzeniowych i że miał dobre noty no i znalazłam gdzieś w necie na forum jakimś właśnie o tym i niby faktycznie ma testy i jest wysoko, ale jakoś kurde nie wiem. Mojego M trochę ta niska cena dziwi i odstrasza w sensie że te są takie super a 3x droższe i czy faktycznie ten taki tani jest tak samo dobry. I wiecie co Ja się przyznaję, że w sumie nawet nie bardzo wiem jak mam te foteliki oglądać w sklepie, na co zwrócić uwagę i co sprawdzić. To napinanie pasów to chodzi o to pociągnięcie za pasek z przodu tak?? bo kurcze jak Olina usiadła w foteliku i facet ją zapiął to tak raczej nie napinał ich a ja jak złapałam za to to strasznie ciężko było-to w ramatti akurat.

Ach no i My musimy jednak mieć wygodny z racji czasem długiej podróży, np. niedługo do Krakowa :-) odwiedzić stare śmieci

a patrzcie co znalazłam
http://www.allegro.pl/item991627711_wyprz_fotelik_sam_maxi_cosi_priori_wys_0_gratis.html

Ostatnia edycja:
postrzłka chodzi o pasy samochodowe którym zapinasz fotelik podobno trzeba je regulować po każdej zmianie pozycji fotelika

mi się Zosie fajnie zapina pasy idzie jednym przyciskiem poluzować i potem jak założę to tylko dociągnę i jest ok

Ostatnia edycja:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaacha a to jednak najlepiej wsadzić do samochodu i sprawdzić no bo jak inaczej tylko jak regulować pas samochodu jak np. siedzę z przodu i zmieniam Olinie pozycję na leżącą?? JAkoś sobie tego nie mogę wyobrazić. Jutro jadę na oglądanie drugie i tym razem chyba dłużej potrwa i sprawdzę wszystko sama tzn. ze sama ją wsadzę przypne zmienię pozycję itp.
A jeszcze znalazłam fajne forum, co prawda już pewnie większość jak nie wszystkie macie kolejne foteliki, ale tam też jest o następnych no i na przyszłość może się przydać.
wszystko o fotelikach samochodowych - Zakupy - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

Ja właśnie siedzę i studiuję, ale tyle tego że chyba się położę, w końcu o 7 pobudka

reklama
postrzalka ja podzielę zdanie Zuzi nie kupowałabym tego taniego fotelika, i nie wierze żeby fotelik za 200 zł był tej samej klasy co za 800 zł. To jest niemożliwe. My mamy maxi cosi Tobi, jestem z niego bardzo zadowolona, nie ma czegoś takiego jak napinanie pasów po zmiane pozycji fotelika:szok: do tego tak sztywno trzyma się fotela samochodowego, że jak to zobaczyłam to pytałam męża czy nie przykleił go przypadkiem. A z tego co mówisz, że jeździcie na długie trasy to na prawdę warto się zastanowić porządnie nad wyborem.
Roemer wypada wysoko w rankingach bezpieczeństwa.

tu masz stronkę wejdz w tesy i rankingi i poczytaj :)

http://fotelik.info/pl/testy/

Ostatnia edycja:
Do góry