reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
nimfii nie jest najlżejszy, ale po złożeniu można go sobie łatwo pociągnąć, a na boku ma taka rączkę do noszenia. Tak na prawdę żaden wózek nie jest aż tak super lekki, by go nosić non stop. Jestem zadowolona, bo cena przystępna i jakość wózka dobra, jedyne co mnie drażni to pokrowca na nóżki nie umiem nauczyć się zakładać. A tak to jest fajnie zabudowany i ma wyściełane plecki, a te ustawienie rączek się przydaje, bo przy dłuższych spacerach bolą nadgarstki i trzeba sobie przekręcić. Poza tym te dwie rączki są idealne do siatek z zakupami czy torebki :-) a i lepiej się prowadzi taki wózek jedną ręką.

mary a wiec jestna Quatro Fifi za ciezkie jak wazy 10kg ;-) bede mierzyla max do 8kg, bo moje krzeselko do karmienia wazy 10 kg i ledwo to nosze a z 5pietra bym nie zniosla na pewno :-(

Ale ten Loop jest bardzo fajny :tak: maja go w sklepie do ktorego sie wybieam wiec na pewno mu sie przyjrze :tak:

pbg w sklepie sprawdze jak idzie mi noszenie zlozonego wozka :tak: do tej pory podnosilam glownie spacerowki 7 kilowe i sa dla mnie jak piórko ;-)

U nas jest tak ze czesto musze z wozkiem schodzic z 5 pietra bo winda psuje sie raz na tydzien i to w najmniej porzadanym momencie :-( a wziasc w jedna reke wozek a w druga 12kg Macka to juz nie lada wyzwanie :-p No i mysle tez o tesciowej ktora za pol roku zapewne bedzie sie Mackiem zajmowala a ona mieszka na 4 pietrze bez windy, no a jako strasza kobieta musi miec wozek wygodny w znoszeniu. To tyle w kwesti wagi...

matrussa :tak: wlasnie z Mackiem bylismy w jednym sklepie dlatego wiem ze standardowe i najmniejsze parasolki odpadaja, bo to ledwo utrzymuje dziecko i siedzisko zdaje sie byc za male. W necie wyszukiwalam wozki ktore utrzymaja dziecko wazace do 20kg ale w sklepie takiego jeszcze nie znalazlam :-(No i co wazne zwracam uwage na wielkosc siedziska, bo te co mierzylam do tej pory to Maciek siedzial w nich jak sledź w puszce :dry:

Spacerówka MILLY MALLY VENUS+wysyłka GRATIS !! (982075276) - Aukcje internetowe Allegro

Milly mally wygral w konkursie na najlepszy wozek dla Macka ;)

Mialyscie racje, ze wozki czesto sa wykonane tandetnie i sprawiaja wrazenie jakby mialy sie zlozyc pod ciezarem dziecka. Bylam strasznie rozczarowana po wczorajszym rajdzie po sklepach. Spacerowki na jakie mnie stac - do 400zl to na zmiane byly albo bardzo ciezkie i masywne, albo tandetnie wykonane, ze slabych materialow. A jesli juz zdarzyl sie jakis wozek "perełka" to zazwyczaj mial niskie oparcie siedziska i po prostu za niskie dla Macka, bo on jest dosc wysoki.
W kazdym razie zdecydowalam sie na Milly mally tez za porada sąsiadki. Ona byla zadowolona z urzytkowania, a ja poobejrzeniu w sklepie uznalam ze to jest TO ;) W kazdym razie wystarczy, bo Maciek i tak wiecej sam spaceruje na chwile obecna.

Aha! Wiecie, nie podejrzewalam ze parasolki moga sie tak skomplikowanie skladac. Akurat Milly mally to wystarczy noga pchnac blokade, ale niektore wozki.... Ech gdy patrzylam jak sprzedawca w sklepie meczy sie z ich skladaniem to az mnie ciarki przeszly.... Taki wozek od razu byl skreslony z mojej listy. No i prop skladnia to musze przyznac ze te spacerowki skladane za pomaca jedengo przycisku bardzo mi sie spodobaly :) Jednak w sklepie zostaly same drozsze marki wozkow, wiec nie bylo o czym gadac :p

Zuzia podoba mi się Twoj wózek. Ja tez mam silver crossa tylko tego dazzleSilver Cross Dazzle fioletowego i powiem szczerze że na miasto i miejsce tak ruchliwe gdzie ja mieszkam to ten wózek oprócz tego że jest leciutki i łatwo się składa nie ma więcej zalet. Jest ładny i tyle.
Nimfi fajny wózek. Ta firma ma dobre rekomendacje w wózkach z tego co wiem.

nimfii dobrze, że w końcu znalazłaś idealny wózek dla Maćka:-)

my mamy PegPerego Pliko:-) dostaliśmy od znajomych. trochę wysłużony, ale uszyłam nową tapicerkę i nikt nie ma takiej fury jak Matik:rofl2:;-) składa się łatwo, nie jest ciężki dla mnie i zajmuje mało miejsca w samochodzie:happy:

A mój M nie chce spacerówki bo przecież mamy wózek i żadne moje argumenty nie trafiają do niego. Teraz jestem na etapie szukania fotelika samochodowego bo chociaż Olina nadal miesci się w pierwszy to już się w nim straaaaaaaaaaasznie nudzi i jest ciekawa co za oknem widac i co robi tata. Wy już macie pokupowane pewnie dawno więc co do opinii muszę się w temacie cooooofać :-) co do pieluch to normalnie strasznie droooogie te pampersy a My używamy pieluszek z kauflanda Wickies comfort i są suuuper jak pampersy a połowe tańsze. niestety kauflanda mamy strasznie daleko i moi rodzice jak się trafiają u Nas to Nam przywożą bo mają blisko sklep więc teraz byliśmy zmuszeni do innych i wróciliśmy do DADY z biedronki, Nam pasują.

postrzalka a wy macie fotelik jeszcze ten co sie umieszcza tylem do kierunku jazdy?

Maciek wyrosl z niego juz na jesieni. Teraz mamy jakis standardowy fotelik z regulacja oparciado pozycji pollezacej. Dostalismy go od znajomych. ale szczerze powiem ze Maciek ma juz coraz mniej miejsca w nim. Na pewno nie wytryzma do 3 roku zycia :p Mysle ze za pol roku czeka nas przesiadka juz do najwiekszego fotelika dzieciecego ;)

Propo spacerowki... postrzalka Jesli ty chodzisz na spacery to decyzja o zakupie spacerowki powinnna nalezec glownie do ciebie. Ja powiedzialam mezowi ze nie bede sie meczyc z 20kg wozkiem jak moge miec 7kg ktory zniose po schodach bez problemu. Tylko ze moj od razu sie zgodzil na spacerowke, bo to zaoszczedzi nam miejsca tez w mieszkaniu. Parasolka bedzie zlozona. No i jesli twoj maz boi sie wydawac duzo kasy to spojrzcie na allegro. Mozna kupic cos fajnego za 200-300zl (tak jak moj wozek ;) . No a stary mozecie sprzedac i wam sie kasa zwroci ;)

reklama
Do góry