reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

a ja nie lubie pampersów a u nas bardzo często są promocje właśnie na pampersy ale ja ich nie kupuje... my używamy Huggiesów lub tych pieluch z lidla bo też są fajne...

reklama
habcia i ja zauwazylam ze ceny pampersow poszly w gore :-( teraz za 95zl w marketach (Real, Carefour) a jeszcze w czasie poświatecznym kupowalam je za 85zl lub 89zl :-D:-D:-D Wtedy nakupilam ich tyle ze do tej pory zostalo mi ok 200sztuk :szok::-D

A ja dziewczyny z innej beczki. Pewnie każda z was ma już spacerówkę a jak nie to myśli by zakupić.Jakiś czas temu zgłosiłam się do akcji marketingowej agencji reklamowej Szeptopolis:-):tak:
Okazało się że poszukują małych dzieciaczków do testowania gondoli. Nie liczyłam nawet na to że się załapię na tą akcję. W pewien piątek patrzę na pocztę a tam informacja że zostałam wybrana do testowania spacerówki. We względu że Miłosz ma już ponad rok dostaliśmy spacerówkę tą w której śpi na fotkach.
Co się okazało agencja jest bardzo słowna. Kurier przywiózł wózek w paczkach o czasie:-) To była dla mnie wielkie zaskoczenie:szok:
Powiem wam że wózek sprawuję się bardzo dobrze. Ma pokrowiec przeciwdeszczowy w podnóżku w wózku a to dla mnie duży plus. Ma też pokrowiec na nogi i torbę. Mój stary wózek tego nie ma.A ta spacerówka to DELTI CAT:-)
A co do pampersów my używamy huggisów z biedrony. Tam są w miare tanie.

mary my też myśleliśmy o foteliku na rower. Jeszcze się nie rozglądałam więc nie wiem jakie są ceny. ale znajomi mają coś takiego i podobno dziecko jak uśnie w takim foteliku to główka leci. także o dłuższych wycieczkach nie ma mowy. I tak się zastanawiam co zrobić, czy aby H jeszcze nie jest za mały?:confused:

mary my też myśleliśmy o foteliku na rower. Jeszcze się nie rozglądałam więc nie wiem jakie są ceny. ale znajomi mają coś takiego i podobno dziecko jak uśnie w takim foteliku to główka leci. także o dłuższych wycieczkach nie ma mowy. I tak się zastanawiam co zrobić, czy aby H jeszcze nie jest za mały?:confused:

Ja już jakiś czas temu czytałam gdzieś, że takie foteliki nie nadają się dla tak małych dzieci, bo mają za słabe kręgosłupy żeby wytrzymać wstrząsy podczas jazdy. Także my raczej się wstrzymamy w tym roku z zakupem :-(

Tez mi sie wydaje ze taki fotelik jest dla troszke wiekszych dzieci, ale mozna by sie rozejrzec. Kiedys czytalam w gazecie ze jest taka firma co produkuje np wozki "terenowe" tzn takie specjalne ktorymi mozna jezdzic na jakies wyprawy w tereny gdzie np trzeba jezdzic po ziemi, a nie ma asfaltu itp. Te wozki byly jakos dodatko zabezpieczane, i inaczej produkowane niz standardowe. Ten pomysl realizowany wlasnie z mysla o rodzicach ktorzy chca zabierac swoje malenstwa na jakies gorskie wycieczki itp. A wiec moze i sa tez foteliki rowerowe dla najmlodszych takie zeby byly bezpieczne dla dziecka nawet przy wstrzasach

te wozki to mam na mysli takie jak na tej stronie sa.... kilka pozyczji to takie "terenowki"
http://www.familyshop.com.pl/kategoria.php?id_kat=140

a tu conieco o fotelikach rowerowych
http://www.bebilon.com.pl/Mama/W-domu-i-poza-domem/Bycie-Mama/6-12-miesiecy/Z-mama-na-rowerze

http://www.edziecko.pl/zakupy/1,79382,2157573.html

http://www.bobosklep.pl/foteliki-rowerowe-c-169.html

http://www.gagu.pl/1,454,Foteliki_rowerowe.html

Ostatnia edycja:
My na pewno kupimy fotelik na rower za 1-2 miesiąc :tak: wydaje mi się ze nasze dzieci mogą już jezdzic w takich fotelikach
Nie mam zamiaru zaraz zabierać Zosia na długą wycieczkę po wertepach tylko takie krótkie po drodze asfaltowej i czasami do sklepu z nią wyskoczyć na rowerze

czytałam już troche w internecie i zauważyłam że duzo osób poleca firmę hamax niedaleko mnie jest duży sklep rowerowy to pujde się spytac przed zakupem

Jestem w trakcie szukania wozka spacerowego. Bardzo byscie mi pomogly gdybyscie daly znac co wiecie na temat wózkow:
Milly Mally
Baby design
Dippo

Jesli macie takie, lub znacie kogos kto ma, to prosze napiszcie kilka slow o wadach i zaletach wozkow. nie chodzi mi o pelny opis bo to moge przeczytac na necie. Raczej chcialabym wiedziec z ktorych jestescie zadowolone, a z ktorych nie i dlaczego;-)

Prosze Was tez abyscie napisaly konkretny model jaki macie na mysli....

Zalezy mi aby wozek zniosl obciazenie ponad 15kg - idealnie byloby do 20kg, bo Maciek wazy mi juz 12kg :sorry2:
No i aby byl lekki i wygodny w skladaniu.

Thnx :blink:

No a ja zasiadam do allegro dalej poszukiwac :baffled:

reklama
Do góry