reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

hmmm no to my mamy bluzeczki na 2 latka body 18-24, spodenki 18-24 kurteczke na 3 latka bo te mniejsze były opiete w klatce piersiowej więc ja już wiekszośc ciuszków to musze mierzyć a nie sugerować sie metkami, no w każdym razie mój ludzik to jakiś wielkolud jak widze...

Ala jest chyba jednym z najwiekszych dzieciaczkow:tak: Maciek juz nosi niektore ubranka 2latkowe ale 3 latkowych jeszcze nieeee :no:;-)

A pytalam was o rozmiary bucikow bo jak patrze na Macka to wcale mi sie nie wydaje ze on ma duza noge. jednak te komentarze sprzedawczyn ze sklepow daly mi do myslenia :sorry: Maciek ma 13cm stope i jest dosc gruba tak wiec dobrac na niego odpowiednie buty to graniczy z cudem bo wiekszosc butow jest an niego zbyt płaska :eek:

reklama
Zuzia to moja Oliwcia tak jak Twoja Maja ubranka na 9-12m, ale to tak różnie jest z tymi ciuszkami bo niektóre ma na rozmiar 68 i są dobre a i na 80 ma kilka i są ok więc co firma to inaczej, a butki tzn. hmm skarpetki ;-) mamy 18 -19rozmiar i jak miałam kupować to mierzyłam odrysowaną stópkę i potem podeszwę bucika bo też co firma to inaczej. Mam miarkę z elefantena i tam wychodzi rozmiar 17. ogólnie to ma 11cm stópkę jeszcze teraz zmierzyłam dla pewności :-)

u nas tak samo .Ciuszki jeszcze 62-68 się znajdą ale 80-86 też już zakładam i wcale za duże nie są ,a buciki .. No to my mamy tylko jedne -łapsie 19 i są za duże .Zimowych nie kupowałam ,bo Niko jeszcze nie chodził ,a teraz już chyba jak kupię to 25 ,żeby na przyszły rok były . Są wysprzedaże to może coś się uda taniej kupić

jolek uda sie taniej :tak: ja kupilam kozaki za 20 zl a moja mama polbuty ocieplane tez w tej cenie... Buty dla dziecka oczywiscie ;-) A dla siebie moze tez jeszcze kupie jakies zimowki na wyprzedarzy jak znajde jakies interesujace, bo na razie zadne kozaki mi sie nie podobaja :eek:

maltanka i u nas najlepiej sprawdzaja sie wlasnie te w ktorych da sie język wygiąć :tak: przez to Maciek ma problem z wkladaniem bucikow i nie za bardzo lubi to robic, ale jak juz mu wloze buta to swobodnie w nich chodzi :tak:

Nimfi - rozmiar 23, no niezle! Bedziesz miala duuuuzego chlopaka. Moja Flavia, ktora ma 3 latka, ma dopiero taka stopke. :tak:
A Julianek drobniutki nadal, wazy na dzien dzisiejszy 8700 i nosi ubranka na 74-80, choc w tych na wzrost 80 nadal sie troche topi. A buciki/kapciuszki nosi rozmiar 18-19.

mamaflavi :tak: no wlasnie Maciek nosi ten sam rozmiar buta co jego dwuletni kuzyn ;-) bedzie wysokiiii po tacie :tak:

Co najlepiej poprawia nastrój kobiecie.... Zakupy :-D:-D:-D

a ja wlasnie chce sie z wami podzielic moim szczesciem ;-) Bylam w osuedlowym sklepiku z odzieza na wage ktora sprwadzaja z USA i kupilam sobie co nastepuje...
eleganckie sukienki po 20zl za szt,
plaszczyk po 50zl,
kurtke dla Macka i spudnice po 10zl szt
żakiecik za 25zl

Taaaak to ja moge robic zakupy czesciej:-D:-D:-D Wyrzucam polowe starej garderoby bo to sa jeszcze ciuchy z czasow mojego liceum :szok: i bede sukcesywnie dokupywac coraz to nowsze i ładniejsze ;-)

Nie dostalam porzadnego prezentu na walentynki to powiedzialam ze sobie sama zrobie prezent :tak: i zrobilam taki z ktorego jestem bardzo zadowolona.

Kocham ten sklep :-D

reklama
nimfii to udały Ci się zakupy:-)
tak tak udane zakupy to super sprawa:-):-):tak:
Ja muszę sobie kupić zimowe buty bo moje niestety na odwilż już się nie nadają :wściekła/y: zauważyłam dzisiaj

Do góry