reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

hmmm no to my mamy bluzeczki na 2 latka body 18-24, spodenki 18-24 kurteczke na 3 latka bo te mniejsze były opiete w klatce piersiowej więc ja już wiekszośc ciuszków to musze mierzyć a nie sugerować sie metkami, no w każdym razie mój ludzik to jakiś wielkolud jak widze...

Ala jest chyba jednym z najwiekszych dzieciaczkow:tak: Maciek juz nosi niektore ubranka 2latkowe ale 3 latkowych jeszcze nieeee :no:;-)

A pytalam was o rozmiary bucikow bo jak patrze na Macka to wcale mi sie nie wydaje ze on ma duza noge. jednak te komentarze sprzedawczyn ze sklepow daly mi do myslenia :sorry: Maciek ma 13cm stope i jest dosc gruba tak wiec dobrac na niego odpowiednie buty to graniczy z cudem bo wiekszosc butow jest an niego zbyt płaska :eek:

reklama
Zuzia to moja Oliwcia tak jak Twoja Maja ubranka na 9-12m, ale to tak różnie jest z tymi ciuszkami bo niektóre ma na rozmiar 68 i są dobre a i na 80 ma kilka i są ok więc co firma to inaczej, a butki tzn. hmm skarpetki ;-) mamy 18 -19rozmiar i jak miałam kupować to mierzyłam odrysowaną stópkę i potem podeszwę bucika bo też co firma to inaczej. Mam miarkę z elefantena i tam wychodzi rozmiar 17. ogólnie to ma 11cm stópkę jeszcze teraz zmierzyłam dla pewności :-)

u nas tak samo .Ciuszki jeszcze 62-68 się znajdą ale 80-86 też już zakładam i wcale za duże nie są ,a buciki .. No to my mamy tylko jedne -łapsie 19 i są za duże .Zimowych nie kupowałam ,bo Niko jeszcze nie chodził ,a teraz już chyba jak kupię to 25 ,żeby na przyszły rok były . Są wysprzedaże to może coś się uda taniej kupić

jolek uda sie taniej :tak: ja kupilam kozaki za 20 zl a moja mama polbuty ocieplane tez w tej cenie... Buty dla dziecka oczywiscie ;-) A dla siebie moze tez jeszcze kupie jakies zimowki na wyprzedarzy jak znajde jakies interesujace, bo na razie zadne kozaki mi sie nie podobaja :eek:

maltanka i u nas najlepiej sprawdzaja sie wlasnie te w ktorych da sie język wygiąć :tak: przez to Maciek ma problem z wkladaniem bucikow i nie za bardzo lubi to robic, ale jak juz mu wloze buta to swobodnie w nich chodzi :tak:

Nimfi - rozmiar 23, no niezle! Bedziesz miala duuuuzego chlopaka. Moja Flavia, ktora ma 3 latka, ma dopiero taka stopke. :tak:
A Julianek drobniutki nadal, wazy na dzien dzisiejszy 8700 i nosi ubranka na 74-80, choc w tych na wzrost 80 nadal sie troche topi. A buciki/kapciuszki nosi rozmiar 18-19.

mamaflavi :tak: no wlasnie Maciek nosi ten sam rozmiar buta co jego dwuletni kuzyn ;-) bedzie wysokiiii po tacie :tak:

Co najlepiej poprawia nastrój kobiecie.... Zakupy :-D:-D:-D

a ja wlasnie chce sie z wami podzielic moim szczesciem ;-) Bylam w osuedlowym sklepiku z odzieza na wage ktora sprwadzaja z USA i kupilam sobie co nastepuje...
eleganckie sukienki po 20zl za szt,
plaszczyk po 50zl,
kurtke dla Macka i spudnice po 10zl szt
żakiecik za 25zl

Taaaak to ja moge robic zakupy czesciej:-D:-D:-D Wyrzucam polowe starej garderoby bo to sa jeszcze ciuchy z czasow mojego liceum :szok: i bede sukcesywnie dokupywac coraz to nowsze i ładniejsze ;-)

Nie dostalam porzadnego prezentu na walentynki to powiedzialam ze sobie sama zrobie prezent :tak: i zrobilam taki z ktorego jestem bardzo zadowolona.

Kocham ten sklep :-D

reklama
nimfii to udały Ci się zakupy:-)
tak tak udane zakupy to super sprawa:-):-):tak:
Ja muszę sobie kupić zimowe buty bo moje niestety na odwilż już się nie nadają :wściekła/y: zauważyłam dzisiaj

Do góry