reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
justa Maciek chodzi w bucikach po domu na rozmian 22 a buciki po polu nosi rozmiar 23. Ponizej 23 juz mu nie kupie bo wszytskie co mierzylam sa za male :sorry: A ostatnio nawet dostal dwie pary butow na 23 i sa za male :szok: no a wczesniej uzgadnialam z rodzina jakie buty kupic i jaki rozmiar i wydawalo sie ze bedzie dobrze.... No wiec teraz juz szukam bucikow tylko na 23 i 24:no::eek:

anius ja zawsze robie tak ze mierze centymetrem dlugosc spioszkow i pajacow i kupuje ok 5 cm dluzsze :tak: jesli chcesz na allegro kupic to tam tez czasami w opisie jest wyszczegolniona dlugosc pajacyka. Ja nie radze ci kupowac "w ciemno" bo juz sama zauwazylam ze Maciek niektore ubrania nosi jeszcze na12msc a inne juz na 24 msc :confused2::nerd:

jak kupuję na allegro to jasne, że mierzę. tylko u każdego sprzedawcy są inne wymiary podane tego samego rozmiaru:crazy::rofl2: i bądź tu mądry:sorry::sorry:
miki Matik nosi teraz body 12-18 i jak mierzyłam te co wtedy nosił to nawet mi się z opisem aukcji zgadzały. i co, leżały pół roku w szafie bo były gigantyczne:-)

Matik teraz w domu nosi 20, a na dwór ma 21 i są sporo za duże, ale mniejszych bym mu nie wcisnęła na nogę jak jest ubrany na dwór;-)

Martus masz dla Hani też pajace early days? bo chę kupić na allegro ale nie wiem jaki rozmiar teraz:zawstydzona/y: bo teraz wyrasta z pajaców Early days 6-12, 12-18, 12-24, które miał po bracie ciotecznym i nie wiem sama jaki rozmiar kupić:confused:

Anius- mamy tera zpajace 12-18 i są akurat:) mam na za[pasie 28-24 i są bardzo duże :) Młoda też dobija do12 kg... a buty nosimy małe, bo 20:)

Anius wiesz ja juz nawet rodzine prosilam zeby kupowali ubranka na dwa latka :-D bo wole zeby polezalo cos w szafie. Mam bodziaki co sa na 18-24 msc i gdy je kupowalam wydawaly mi sie olbrzymie ale jak je przymierzylam do dzieckato sa niewiele wieksze :sorry: Tez juz nie nadarzam za tymi opisami od producentow:no: Juz tyle razy sie nacielam i kupilam za male ze teraz wole kupic duzo wieksze i np podwijac rekawki czy nogawki ;-)

Przedwczoraj wlasnie kupilam Mackowi kozaki na rozmiar23 ktore okazaly sie za male:wściekła/y: a wygladaly na duze i do srodka mi cala dłoń wchodzila :eek: Teraz musze je sprzedac, na szczescie moja mama miala wiecej szczescia niz ja i udalo jej sie kupic ocieplane polbuciki rozmiar 23 ktore sa dobre ;-) Po sniegu nie pochodzi, ale poczekamy juz az stopnieje troszke. Szkoda mi kasy na kolejne kozaki :crazy:

Ostatnia edycja:
wow jak czytam rozmiarowki Waszych dzieci to :szok:
Maja body i w ogole ubranka nosi jeszcze na rozmiar 9-12 i sa ok. 12-18 wygladaja mi jeszcze na baaardzo duze i Maja by sie topila chociaz powiem ze nie jest taka malutka porównując z Zuzia jak byla w jej wieku bo wydaje mi sie nawet wieksza patrzac na ubranka jakie nosi po niej.
rozmiar butow tez mamy malutki bo 19 sa dobre i jeszcze pewnie na wiosne tez bedzie dobry.
w spiochach Maja nie chce spac bo stopki sa zakryte i jak ja ubiore do spania w nie to lapie sie nozki i probuje sciagnac wiec zakladam jej do spanie normalne pizamki i skarpetki

Zuzia to moja Oliwcia tak jak Twoja Maja ubranka na 9-12m, ale to tak różnie jest z tymi ciuszkami bo niektóre ma na rozmiar 68 i są dobre a i na 80 ma kilka i są ok więc co firma to inaczej, a butki tzn. hmm skarpetki ;-) mamy 18 -19rozmiar i jak miałam kupować to mierzyłam odrysowaną stópkę i potem podeszwę bucika bo też co firma to inaczej. Mam miarkę z elefantena i tam wychodzi rozmiar 17. ogólnie to ma 11cm stópkę jeszcze teraz zmierzyłam dla pewności :-)

reklama
hmmm no to my mamy bluzeczki na 2 latka body 18-24, spodenki 18-24 kurteczke na 3 latka bo te mniejsze były opiete w klatce piersiowej więc ja już wiekszośc ciuszków to musze mierzyć a nie sugerować sie metkami, no w każdym razie mój ludzik to jakiś wielkolud jak widze...

Do góry