reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
justa Maciek chodzi w bucikach po domu na rozmian 22 a buciki po polu nosi rozmiar 23. Ponizej 23 juz mu nie kupie bo wszytskie co mierzylam sa za male :sorry: A ostatnio nawet dostal dwie pary butow na 23 i sa za male :szok: no a wczesniej uzgadnialam z rodzina jakie buty kupic i jaki rozmiar i wydawalo sie ze bedzie dobrze.... No wiec teraz juz szukam bucikow tylko na 23 i 24:no::eek:

anius ja zawsze robie tak ze mierze centymetrem dlugosc spioszkow i pajacow i kupuje ok 5 cm dluzsze :tak: jesli chcesz na allegro kupic to tam tez czasami w opisie jest wyszczegolniona dlugosc pajacyka. Ja nie radze ci kupowac "w ciemno" bo juz sama zauwazylam ze Maciek niektore ubrania nosi jeszcze na12msc a inne juz na 24 msc :confused2::nerd:

jak kupuję na allegro to jasne, że mierzę. tylko u każdego sprzedawcy są inne wymiary podane tego samego rozmiaru:crazy::rofl2: i bądź tu mądry:sorry::sorry:
miki Matik nosi teraz body 12-18 i jak mierzyłam te co wtedy nosił to nawet mi się z opisem aukcji zgadzały. i co, leżały pół roku w szafie bo były gigantyczne:-)

Matik teraz w domu nosi 20, a na dwór ma 21 i są sporo za duże, ale mniejszych bym mu nie wcisnęła na nogę jak jest ubrany na dwór;-)

Martus masz dla Hani też pajace early days? bo chę kupić na allegro ale nie wiem jaki rozmiar teraz:zawstydzona/y: bo teraz wyrasta z pajaców Early days 6-12, 12-18, 12-24, które miał po bracie ciotecznym i nie wiem sama jaki rozmiar kupić:confused:

Anius- mamy tera zpajace 12-18 i są akurat:) mam na za[pasie 28-24 i są bardzo duże :) Młoda też dobija do12 kg... a buty nosimy małe, bo 20:)

Anius wiesz ja juz nawet rodzine prosilam zeby kupowali ubranka na dwa latka :-D bo wole zeby polezalo cos w szafie. Mam bodziaki co sa na 18-24 msc i gdy je kupowalam wydawaly mi sie olbrzymie ale jak je przymierzylam do dzieckato sa niewiele wieksze :sorry: Tez juz nie nadarzam za tymi opisami od producentow:no: Juz tyle razy sie nacielam i kupilam za male ze teraz wole kupic duzo wieksze i np podwijac rekawki czy nogawki ;-)

Przedwczoraj wlasnie kupilam Mackowi kozaki na rozmiar23 ktore okazaly sie za male:wściekła/y: a wygladaly na duze i do srodka mi cala dłoń wchodzila :eek: Teraz musze je sprzedac, na szczescie moja mama miala wiecej szczescia niz ja i udalo jej sie kupic ocieplane polbuciki rozmiar 23 ktore sa dobre ;-) Po sniegu nie pochodzi, ale poczekamy juz az stopnieje troszke. Szkoda mi kasy na kolejne kozaki :crazy:

Ostatnia edycja:
wow jak czytam rozmiarowki Waszych dzieci to :szok:
Maja body i w ogole ubranka nosi jeszcze na rozmiar 9-12 i sa ok. 12-18 wygladaja mi jeszcze na baaardzo duze i Maja by sie topila chociaz powiem ze nie jest taka malutka porównując z Zuzia jak byla w jej wieku bo wydaje mi sie nawet wieksza patrzac na ubranka jakie nosi po niej.
rozmiar butow tez mamy malutki bo 19 sa dobre i jeszcze pewnie na wiosne tez bedzie dobry.
w spiochach Maja nie chce spac bo stopki sa zakryte i jak ja ubiore do spania w nie to lapie sie nozki i probuje sciagnac wiec zakladam jej do spanie normalne pizamki i skarpetki

Zuzia to moja Oliwcia tak jak Twoja Maja ubranka na 9-12m, ale to tak różnie jest z tymi ciuszkami bo niektóre ma na rozmiar 68 i są dobre a i na 80 ma kilka i są ok więc co firma to inaczej, a butki tzn. hmm skarpetki ;-) mamy 18 -19rozmiar i jak miałam kupować to mierzyłam odrysowaną stópkę i potem podeszwę bucika bo też co firma to inaczej. Mam miarkę z elefantena i tam wychodzi rozmiar 17. ogólnie to ma 11cm stópkę jeszcze teraz zmierzyłam dla pewności :-)

reklama
hmmm no to my mamy bluzeczki na 2 latka body 18-24, spodenki 18-24 kurteczke na 3 latka bo te mniejsze były opiete w klatce piersiowej więc ja już wiekszośc ciuszków to musze mierzyć a nie sugerować sie metkami, no w każdym razie mój ludzik to jakiś wielkolud jak widze...

Do góry