reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Ja tez Adasiowi nie robilam prezentu na chrzciny... Kupilam mu personalizowana biala szatke, jest na niej jego imie, data i nazwa parafii, w ktorej byl ochrzczony. Szatka powedrowala do pudelka z pamiatkami.;-)

Na roczek nie mam pomyslu - myslalam o wozku, ale w koncu doszlam do wniosku, ze nasz Pliko swietnie sie spisuje:sorry2: obejrzalam mnostwo spacerowek, lasek i na wiekszosci jest podana maksymalna waga dziecka 15 kg, jak to sie ma do rzeczywistosci? U nas to juz za jakies 3 kg i nie wiem, czy taki zakup mialby sens? Help;-)

reklama
agi u jubilera widzialam tez inne dodaki na chrzest jakis srebrny smoczek itp wiec cos takiego moze byc jak najbardziej jesli chcesz ;-) ja osobiscie jestem zadowolana z lancuszka z krzyzykiem, choc teraz go nie zalozy to bedzie tez mial pamitake

emkamek syn mojej kuzynki ma dwa lata i wazt tylko 12 kg wiec nigdy nie wiadomo jak to z ta waga bedzie. A rok temu on wazyl 10 kg czyli normalnie przybieral na wadze. no i sa spacerowki tez do 20kg, sama takich szukam.

Pytanie o kombinezon dwuczesciowy... Czy udalo sie komus kupic taki (kurtka + spodnie na szelkach) w cenie ok 100zl? Jesli tak to dajcie cynk gdzie tego szukac. U mnie w sklepie najtansze sa za 170zl :dry:

agi mi osobiście się to nie podoba:no: ja bym czegoś takiego nie kupiła:no: ze złota wybrałabym raczej łańcuszek. Hubert np. dostał ikonę od chrzestnej z datą chrztu itp. a po za tym to rzeczy takie praktyczne, krzesełko do karmienia, leżaczek (ale my chrzciliśmy jak miał 3 miesiące więc te rzeczy się przydały.)

Pytanie o kombinezon dwuczesciowy... Czy udalo sie komus kupic taki (kurtka + spodnie na szelkach) w cenie ok 100zl? Jesli tak to dajcie cynk gdzie tego szukac. U mnie w sklepie najtansze sa za 170zl :dry:

nimfii ja mam kombinezon dwu częściowy, tylko kupowałam go już dawno. U w biedronce jest taki sklep "Pepco" i tam kupiłam za 80 zł. W sumie nie jest zły, nawet jestem z niego zadowolona.

Właśnie smoczek dostanie od mojej siostry czyli chrzestnej.Dostanie też wisiorek.I samochód co będzie mógł jezdzić nim itd. Ja chcę mu jakiś zestaw do kąpieli kupić ale nie mam pomysłu.

Nimfii ja kupowałam w realu za ok 70-80 zł jakieś 3 tygodnie temu i jest super, mi były potrzebne kurtka inny rozmiar i spodnie inny a tam było osobno:-)

nimfii ja kupowałam na allegro :) nowe spodenki za 50 zł i do tego używaną kurtkę w dobrym stanie za 25 :p

paulusia slyszalam o tej promocji w Realu niestety u mnie juz wszytsko bylo wykupione :dry:

No ale cud sie stal bo znalazlam kombinezon za 36zl :szok: ostatnia sztuka, jakby czekala wlasnie na nas w rozmiarze 12 msc - granatowe ogrodniczki i czerwona kurteczka przecenione na wyprzedazy w sklepie osiedlowym :sorry2:
Ciesze sie tymbardziej ze maja one wywijane mankiety i regulowane szelki. Jak przymierzalam Mackowi to musi miec troszke zawiniete wiec przy odrobinie szczescia starczy na nastepna zime :blink:

elunia ja nie znam nikogo kto by miał taką spacerówkę, ale jest ok. Ja przy zakupie spacerówki brałam pod uwagę, aby oparcie było regulowane do pozycji leżącej i mam regulowany podnóżek. Hubert mi dużo spał na spacerkach. Teraz jak będzie nie wiem:sorry2: Te rączki do mnie jednak nie przemawiają, ja wolę jedną łączoną. No i na plus jest to, że jest super lekki.

reklama
Do góry