reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

a my wróciliśmy ze sklepu, pojechaliśmy oglądać te samochody. Hubert niestety nie bardzo był zainteresowany, za to strasznie go zaciekawił taki pelikan z fisher pricea. Jeszcze nie widziałam żeby tak go zainteresowała jakaś zabawka. Koniec końców dziadek zdecydował, że mały dostanie teraz pelikana i taką dużą wywrotkę z łopatką- będzie miał do piasku na lato, a samochód sterowany dostanie na 2 urodziny, bo nie ma sensu teraz kupować czegoś co tyle kosztuje, a będzie stało. Wybraliśmy myślę zabawki bardziej odpowiednie do jego wieku.

dzięki za rady dziewczynki:tak: bardzo mi pomogłyście.

reklama
mamina - hę? my nie jesteśmy na etapie zakupu baldachimu ;-):-D Mamy już dorosłe dzieci ;-)
Maltanka - ufff :) dobry wybór!

A my wreszcie dzisiaj zakupiliśmy fotelik. Od kilku miesięcy wybieraliśmy się po niego i zawsze coś stało na przeszkodzie. Albo brak kasy, albo moje zdrowie, albo Mila chora a później znowu mąż chorował. A jak wszyscy zdrowi to czasu brakowało i sklep nam zamykali. Ale terroryzowałam męża, że do końca stycznia mamy mieć nowy fotelik, bo przecież dwie imprezy w lutym trzeba zrobić więc z kasą znowu będzie krucho. Spóźniliśmy się o jeden dzień ;-) ale wypłata że tak powiem jeszcze poprzednia ;-):-)
http://www.bebeconfort.pl/product.php?id=1282&type=3d

Ardzesh fotelik pierwsza klasa:tak: Nawet nie miałam pojęcia, że takie cuda robią. Chrzestna Wikuni zamówiła jej na I Urodzinki taki oto namiocik Kinder Bajer - przyjazny dzieciom i rodzicom. No ... mi się podoba. Mam nadzieję że niuni też będzie bo od kilku dni uwilbia siedzieć pod ławą bo tam troszkę ciemniej i przytulniej. Zresztą, która z nas w dzieciństwie nie robiła sobie namiocików z koca i krzesełek:confused::-D:-)

namiot fajny :)
Ale wiecie co - oglądałam ostatnio jakiś program, że teraz robią takie zabawki, że dziecko w ogóle nie uruchamia wyobraźni... I że później odbija się to w szkole i pracy... Chyba coś w tym jest ;-)

maltanka powiem ci ze w ostatni weekend i my zastanawialismy sie co kupic malemu na urodziny.Chodzac po sklepach z zabawkami widzialam mnustwo maluchow ktorenie mogly sie nacieszyc tym ze moga sobie wybrac zabawke ktora dostana. Uroczy widok... Juz mi sie zamarzylo widziec ta radosc w oczach Macka, moze juz za rok :tak: Wiec na pewno dobrze zrobiliscie wybierajac zabawke ktora zwrocila uwage malego :tak: Mam nadzieje ze Mackowi tez sie spodoba jego prezent bo on uwielbia pieski i kotki (kupikismy pieska interaktywnego)

kasha super namiot :tak: zeby tak tylko bylo miejsce w domu na niego to bym sie tez pokusila :tak: Tez uwielbialam namioty w dziecinstwie

ardzesh no tak teraz jest tak duzy wybor zabawek ze mozna dziecko wcielic w kazda role i od razu narzuca mu sie to jak ma sie ta zabawka bawic. A i tak widzimy ze dzieci chetniej siegaja po sprzety domowego urzytku do zabawy. Mysle ze gdy biora do reki jakis przedmiot maja wieksza mozliwosc wyobrazenia sobie do czego moze to sluzyc itp :tak:

reklama
maltanka powiem ci ze w ostatni weekend i my zastanawialismy sie co kupic malemu na urodziny.Chodzac po sklepach z zabawkami widzialam mnustwo maluchow ktorenie mogly sie nacieszyc tym ze moga sobie wybrac zabawke ktora dostana. Uroczy widok... Juz mi sie zamarzylo widziec ta radosc w oczach Macka, moze juz za rok :tak: Wiec na pewno dobrze zrobiliscie wybierajac zabawke ktora zwrocila uwage malego :tak: Mam nadzieje ze Mackowi tez sie spodoba jego prezent bo on uwielbia pieski i kotki (kupikismy pieska interaktywnego)

nimfii spodoba mu się na pewno skoro lubi zwierzątka. :tak:Hubert tak średnio zwraca uwagę na zwierzeta, może dlatego, że ma psa w domu i traktuje to jako najbardziej naturalne.

ardzesh no tak teraz jest tak duzy wybor zabawek ze mozna dziecko wcielic w kazda role i od razu narzuca mu sie to jak ma sie ta zabawka bawic. A i tak widzimy ze dzieci chetniej siegaja po sprzety domowego urzytku do zabawy. Mysle ze gdy biora do reki jakis przedmiot maja wieksza mozliwosc wyobrazenia sobie do czego moze to sluzyc itp :tak:

oj tak, zabawiki, zabawkami, a najwięcej czasu absorbuje dziecku pilot do telewizora, jakaś drewniana łyżka z kuchni, czy suszarka do włosów.

ja ostatnio dałam Hubertowi garnek i drewnianą łyżkę, wkładał sobie tam klocki i mieszał. Miał zabawy na godzinę. :tak:

Do góry