reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

ardzeh - axis jest fajny tylko węższy od Tobi, ma super okrecane siedziesko, okrecasz je, sadzasz dziecko i spowrotem okrecasz do kierunku jazdy.

larkaa- gratulujemy wyboru :) my też Tobi, malej podpasował ale byla zdumiona,ze inny kierunek jazdy :)

reklama
Ja akurat musiałam kupić coś tańszego niż Maxi Cosi i też jestem zadowolona, fotelik jest francuski (nie wiem na szybko jakiej marki) też regulowany do różnych pozycji leżenia/siedzenia. Jedyne co mnie drażni to zapięcie... wiem że to dla bezpiueczeństwa dzieci by się nie odpinały, ale po kilku kursachj to już mnie palce bolą od tego klipsa :dry:

matko kochana ale drogie te foteliki na szczęście my z babcią mieszkamy to będzie co jeść w razie zakupu ;-) Ja się tak tylko zastanawiam kiedy się przesiąść do nowego fotelika bo ten jest jeszcze dobry, głowa jej nie wystaje i w futrzaku się mieści. Może na 1 urodziny bo będzie przypływ gotówki prezentowej to nie będzie trzeba potem babci objadać ;-)
co do ubranek to my 68 i 74 a Oliwia nie ma nawet 9kg i jak ją mierzyła pani to na 68 , wymierzyła, a Ja w domu na leżąco 74 a na stojąco przy regale wyszło nam 68 to Ja już nie wiem ile ona ma, ale jak ją mierzyłam na leżąco to spała więc była rozciągnięta i luźna a u pani w gabinecie to na tej miarce pani ją ścisnęła tzn. przycisnęła ją tym suwakiem i kazał mi trzymać pod paszkami żeby się nie odsunęłą od końca miarki no i wtedy ona miała tak ramiona wysoko że szyja ściągnięta takze mi się wydaje że to nie jest mierzenie wiarygodne no bo tu niby nogę rozciąga ale za to głowa się w ramionach chowa. Na pewno jest szczupła i nie za ciężka (pani nawet powiedziała że trzeba na to zwrócić uwagę bo mało przybrała w ciągu 2 miesięcy, no cóż zobaczymy ile będzie teraz jak pójdziemy).

matko kochana ale drogie te foteliki na szczęście my z babcią mieszkamy to będzie co jeść w razie zakupu ;-) Ja się tak tylko zastanawiam kiedy się przesiąść do nowego fotelika bo ten jest jeszcze dobry, głowa jej nie wystaje i w futrzaku się mieści. Może na 1 urodziny bo będzie przypływ gotówki prezentowej to nie będzie trzeba potem babci objadać ;-)

Postrzalka jak się wam Oliwka swobodnie mieści to nie ma jeszcze potrzeby zmieniać. A tyłem do kierunku jazdy dla dziecka bezpieczniej :tak:Mi Hubert już się nie mieścił bardzo w tych kurtkach.

co do ubranek to my 68 i 74 a Oliwia nie ma nawet 9kg i jak ją mierzyła pani to na 68 , wymierzyła, a Ja w domu na leżąco 74 a na stojąco przy regale wyszło nam 68 to Ja już nie wiem ile ona ma, ale jak ją mierzyłam na leżąco to spała więc była rozciągnięta i luźna a u pani w gabinecie to na tej miarce pani ją ścisnęła tzn. przycisnęła ją tym suwakiem i kazał mi trzymać pod paszkami żeby się nie odsunęłą od końca miarki no i wtedy ona miała tak ramiona wysoko że szyja ściągnięta takze mi się wydaje że to nie jest mierzenie wiarygodne no bo tu niby nogę rozciąga ale za to głowa się w ramionach chowa. Na pewno jest szczupła i nie za ciężka (pani nawet powiedziała że trzeba na to zwrócić uwagę bo mało przybrała w ciągu 2 miesięcy, no cóż zobaczymy ile będzie teraz jak pójdziemy).

Maks był mierzony u pediatry jak miał 9 miesięcy. Wtedy miał 72 cm i 10.7 kg.

Ja fotelika jeszcze nie kupuję.Niech dobije najpierw do tych 9kg, bo chyba Miłosz i Oliwia to tu jedyne dzieciaczki które nie ważą nawet 9kg. Ale ten fotelik co ma to z niego tak fajnie mu nogi wystają.

reklama
Do góry