reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
larkaa to wcale nie jest fajne, że 13 kilo ma bo tak ją przez cały dzień ponosić kilka razy to naprawde kręgosłup mi siada a ja miałam już problemy z kręgosłupem od dość dawna.... więc teraz to już każdego wieczora porażka... chyba jak odchowam to moje dziecko do 3lat to ręta mi sie należeć będzie i wypoczynek w sanatorium

ja to już na rozmiary nie patrzę ,bo jedne 68 są dobre a inne 74 są za małe nie mogę nadążyć .Dobrze ,że dostaję ciuszki to tylko przymierzam i jak małe to odkładam do pudła ,a tak z ciekawości to Niko dzisiaj rozłożyłam na podłodze i z Erykiem go mierzyłam to mi wyszło 77cm

larkaa to wcale nie jest fajne, że 13 kilo ma bo tak ją przez cały dzień ponosić kilka razy to naprawde kręgosłup mi siada a ja miałam już problemy z kręgosłupem od dość dawna.... więc teraz to już każdego wieczora porażka... chyba jak odchowam to moje dziecko do 3lat to ręta mi sie należeć będzie i wypoczynek w sanatorium

no ja sobie wyobrażam :O

Niko dzisiaj rozłożyłam na podłodze i z Erykiem go mierzyłam to mi wyszło 77cm
No ja ostatnio postawiłam Milę przy meblach, nad czubkiem główki zaznaczyłam paluchem i zmierzyłam. Wyszło mi 70 cm. Ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć :confused: Może później sprawdzę na leżąco tak jak ty.

No ja ostatnio postawiłam Milę przy meblach, nad czubkiem główki zaznaczyłam paluchem i zmierzyłam. Wyszło mi 70 cm. Ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć :confused: Może później sprawdzę na leżąco tak jak ty.
no na stojąco to teraz chyba nie dobrze bo nóżki może mieć w kolankach przygięte ,albo może być troszkę przekrzywiona itd

Jolek masz całkowitą racje, rozmiar rozmiarowi sie równy. Kazda firma to inny rozmiar. Ja również odkładam, już 3 pudła spakowane na następne dzieciątko :)))
Mój wazy równe 10 kg. i nosząc go na rączkach odczuwam to coraz bardziej.

reklama
Tak Jolek, ja też zauważyłam, że rozmiary rzeczywiste nie równają się tym umownym. Kupując body w rozmiarze 86 w Auchanie mogę spodziewać się czegoś zupełnie innego i na długość i na szerokość niż to kupione w 5-10-15. Trzeba po prostu oceniać na oko, jeśli się ktoś zaopatruje w różnych sklepach, bo na rozmiarówkach można się przejechać. I współczuję Wam tego noszenia słodkich 13 kilogramów, Natalia waży około 10 kg i zdecydowanie woli chodzić i raczkować niż być noszoną, a mimo wszystko kręgosłup potrafi dać o sobie znać, podczas dźwigania jej od czasu do czasu.

Do góry