reklama
maltanka
Fanka BB :)
co do fotelików to my w końcu zdecydowaliśmy się zmienić i zamówiliśmy Maxi Cosi Tobi. Spłukaliśmy się do zera, do końca miesiąca zupa na obiad, ale co tam ważne jest bezpieczeństwo.
larkaa my to samo, dosłownie, do końca miesiąca zupa na obiad.
a jeździliśce już z Kaliną w tym foteliku?
My już próbowaliśmy, ja jestem z niego zadowolona, a mały ile radochy miał. Tylko jak go wkładam w tej całej zimowej zbroi to te pasy ciężko naciągnąć, żeby się pokazał ten zielony pasek. Ale Hubertowi to nie przeszkadza.
lajfik
Kuba i Kaja;*
No dobra a czym sie rozni tobi od priori ...bo widze ze te dwa typy najbardziej chodliwe?.
My mamy jeszcze maxi cosi (nosidelko) , glowa jej nie wystaje w kurtce sie mieci wiec jest oki .Pamietam jak bylam w Polsce(latem) to ze zwyklego nosidelka juz jej prawie wystawala glowa (jakies baby desing) Czy cos takiego?.
Roznica jest kolosalna :-).
My mamy jeszcze maxi cosi (nosidelko) , glowa jej nie wystaje w kurtce sie mieci wiec jest oki .Pamietam jak bylam w Polsce(latem) to ze zwyklego nosidelka juz jej prawie wystawala glowa (jakies baby desing) Czy cos takiego?.
Roznica jest kolosalna :-).
No ja ostatnio postawiłam Milę przy meblach, nad czubkiem główki zaznaczyłam paluchem i zmierzyłam. Wyszło mi 70 cm. Ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć Może później sprawdzę na leżąco tak jak ty.
no na stojąco to teraz chyba nie dobrze bo nóżki może mieć w kolankach przygięte ,albo może być troszkę przekrzywiona itd
Gdy mierzylam Macka przy ścianie to wyszlo mi ze ma 74cm, a kilka dni temu zmierzyla go lekarka na lezaca wlasnie i wyszlo ze ma 77cm ;-) A wiec na lezaco puki co jeszcze lepiej jest zmierzyc
Jesli chodzi o nas to Maciek zaklada jeszcze niektore bluzeczki sprzed kilku msc czyli rozmiary 68/74, jednak wiekszosc ubran jest pozanizana i musze mu kupywac od dawna rozmiar 86 albo 12-18msc z ktorych w tej chwili wyrasta. A wiec zakupujac nowe ciuszki kupuje juz 18-23 msc albo rozmiar ponad 90cm.
Po Świetach bylo mi smutno troszke bo maly dostal bardzo ladne ubranka od rodziny niestety na rozmiar 80cm :-( Wiec sa na styk a niemal że juz za male. Tak samo z bucikami, bo dostal śliczne wizytowe buciki ale w rozmiarze takim ze sa na niego teraz dobre wiec jak snieg stopnieje to juz pewnie beda za male :-(
larkaa
lajfik nie wiem czy napiszę to tak fachowo, ale...
priori nie ma naprężaczy pasów przy montowaniu i przez to fotelik rusza się na boki
priori xp ma już tą opcje i fotelik trzyma się siedzenia jak skała, jest całkowicie unieruchomiony
a tobi oprócz tego ma jeszcze takie zabezpieczenie koło główki, żeby głowa nie latała na lewo i prawo podczas jazdy i gdy dziecko zaśnie
wiele osób kupuje do priori xt ten zagłówek, ale to chyba bezsensu, bo wychodzi to tyle samo co kosztuje tobi
w rankingu foteliku maxi cosi tobi wygrał z priori xt w połączeniu z isofixem, także różnica ogromna.
priori nie ma naprężaczy pasów przy montowaniu i przez to fotelik rusza się na boki
priori xp ma już tą opcje i fotelik trzyma się siedzenia jak skała, jest całkowicie unieruchomiony
a tobi oprócz tego ma jeszcze takie zabezpieczenie koło główki, żeby głowa nie latała na lewo i prawo podczas jazdy i gdy dziecko zaśnie
wiele osób kupuje do priori xt ten zagłówek, ale to chyba bezsensu, bo wychodzi to tyle samo co kosztuje tobi
w rankingu foteliku maxi cosi tobi wygrał z priori xt w połączeniu z isofixem, także różnica ogromna.
maltanka
No dobra a czym sie rozni tobi od priori ...bo widze ze te dwa typy najbardziej chodliwe?.
to ja dodam jeszcze że Tobi jest wyższy od priori o 5 cm. dzieck więcej widzi.
no i jak pisze larkaa bardzo dobrze trzyma się fotela jest sztywnyi nie rusza się na boki
M jak patrzył jeszcze na testy bezpieczeństwa to Tobi wypadał lepiej
zapmarta
Karolkowa mama
Fotelik jest super, tylko ta cena...
Ja też na dniach będę kupować fotelik. Najwyższy czas, bo młoda się już ledwo mieści.
Byłam oglądać dwa tygodnie temu... wybraliśmy trzy modele: tobi, priori xp, i jeden casual play.
ale po powrocie kazałam mężowi odrobić pracę domową. Usiadł do kompa, czytał opinie i znalazł magiczny (ale w testach też bezpieczny!!) fotelik z obracanym siedliskiem więc napalił się na niego
Poltrade "Waletko" - Bebe Confort - foteliki - Axiss Up
tylko nie wiem jak z ceną. Teraz czaka nas wizyta w sklepie, przetestowanie fotelika i zakup. Też będziemy żyć o chlebie i maśle ;-):-)
Byłam oglądać dwa tygodnie temu... wybraliśmy trzy modele: tobi, priori xp, i jeden casual play.
ale po powrocie kazałam mężowi odrobić pracę domową. Usiadł do kompa, czytał opinie i znalazł magiczny (ale w testach też bezpieczny!!) fotelik z obracanym siedliskiem więc napalił się na niego
Poltrade "Waletko" - Bebe Confort - foteliki - Axiss Up
tylko nie wiem jak z ceną. Teraz czaka nas wizyta w sklepie, przetestowanie fotelika i zakup. Też będziemy żyć o chlebie i maśle ;-):-)
reklama
Podziel się: