reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

U nas ciuszki od 6-9 sa juz ma male,wiec musimy wymienic cala garderobe malego

Gracjanek dostal od taty prezent;samochod na sterowanie Ich zabawa wyglada tak,ze tata kieruje samochodem,a Gracjanek partrzy:-D:-D:-D

reklama
:szok::szok::szok: myśłam, że Zuzia jest duża, ale jak czytam o tyh rozmiarach to mi opada szczęka. Mała nosi ciuszki 9-12msc, a i niektóre na 6-9msc są dobre. A buciki kupiłam nr 13 (polska 20) i są odrobinę większe, ale akurat na zimę/wiosnę.

pgb u nas to samo. Buty 20 i jeszcze duże, a ciuszki 74-80. I to jeszcze Ty masz dziewczynkę, a ja to chłopa mam i taki kruszyna :-D.
u nas tak samo..ciuszki 6-9 mies z niektórych firm sa ok..a tak to 9-12 mies:) po prostu nasze dzieci rosną tak jak ustawa przewiduje hehe:-D:-D:-D ale u nas każy mówi, że Blanka to pulpet:sorry: mi się wydaje, że jest taka w sam raz:) nogi ma takie tłuściutkie..ale dzieci chyba tak mają:-p dostała kozaczki od prababci z CCC i dopiąć ich nie możemy:-p

labudka moj nawet sobie juz wybral jakies samochody, samoloty i motory sterowane tylko takie troszke wieksze (chyba nie dla dzieci tylko kolekcjonerow) i jedna taka zabawka kosztuje ok 1000-2000zl :-p Masakra... Ale mąż jest nimi oczarowany... A to ze nas na nie nie stac to druga sprawa :-D:-D:-D

Zreszta moj maz czesto wybiera sobie takie kosztowne prezenty, zupelnie nie realne do kupienia, dlatego tez zawsze mam problem z tym co mu kupic, bo jak kupie cos taniego to potem mam wrazenie ze mu sie prezent nie podoba :eek:

Teraz na Świeta dostanie w prezencie pasek dwustronny (z przekadana szluwka) i tyle ;-) Nie stac mnie na wiecej... Ale ciiśśśśśśś ;-)

mnie też mężol męczy żeby kupić młodemu samochód sterowany :-D oni wszyscy sa tacy sami :-D

:-D:-D:-D u nas też to samo

labudka moj nawet sobie juz wybral jakies samochody, samoloty i motory sterowane tylko takie troszke wieksze (chyba nie dla dzieci tylko kolekcjonerow) i jedna taka zabawka kosztuje ok 1000-2000zl :-p Masakra... Ale mąż jest nimi oczarowany... A to ze nas na nie nie stac to druga sprawa :-D:-D:-D

nimfii jak bym czytała opis mojego M. dokładnie tak samo. wybiera takie zabawki drogie. tyle, że na razie nas na takie nie stać i nie upiera się bardzo aby takie drogie kupować.

heh... no z facetem to jak z dzieckiem po prostu :sorry:
ewelinka Zuzia też taka okrąglutka i wiele osób mówi mi że jest klopsik. A ja tam uważam, że normalne dziecko, nie chudzielec ani tłuścioszek ale niemowlak. Z tymi butami to też tak jest, że Zuzia miała przyciasne w nóżce, no i po przczytaniu art. o bucikach dziecięcych poszłam po rozum do głowy ... kto kupuje kozaki dziecku które dopiero uczy się chodzić :eek: Żeby nóżka miała swobodę ruchu to takie pół-kozaczki co podtrzymują kostkę trzeba kupić. I z takimi nie było problemu. Mamy coś takiego:

Załączniki

• but.jpg
    but.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 35
reklama
U nas od jakiegos czasu ubranka w rozmiarze 12-18, ale np. body musze kupic juz wieksze, bo ten rozmiar jest na styk.;-) To wszystko pewnie geny - wiadomo, jesli rodzice sa wysocy, to trudno oczekiwac, ze dziecko bedzie male i na odwrot.;-)

A ja sie wylamie, bo nie wie wiem jak body i pajacyki z tej firmy, ale nie przepadam za Early Days:-p

Heh, moj Z. wpadl dzis na genialny pomysl - zeby na roczek kupic malemu konsole z winylami do miksowania muzyki:-D Nie, no najgorzej jak rodzice przenosza swoje marzenia i ambicje na dzieci;-)

Do góry