reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Też o tym słyszałam, dlatego szukałam tylko silikonowych (nie wiem jak z lateksem, bo wiem, że też takie są), bo są najtrwalsze.

reklama
A ja z własnego doświadczenia powiem że narazie nie kupuję żadnych butelek ani smoczków ani podgrzewaczy ponieważ kacperek za żadne skarby nie chciał pić z butelki a o podaniu smoczka nie było w ogóle mowy a próbowałam długo i w końcu stwierdziłam że jak nie to nie, będę miała z głowy oduczanie od smoczka.
No ale każde dziecko jest inne więc nie wiem jak będzie teraz, w ogóle nie wiem czy będę próbować ze smoczkiem

larkaa dzięki:) właśnie chodzi mi o takiego sprzedającego, który ma w swoim "zbiorze" dużo rzeczy:) bardzo lubię zakupy na allegro, ale dziś jakos nie chce mi się szukac:zawstydzona/y:

asus.. ja akurat nie kupowałam silikonowych..bo wydawały mi się za twarde:tak:
Masz rację , że z kauczukowych może zrobić sie balon..ale ja miałam na to sposób i wymieniałam go jak zaczął się robić "wycyckany" :-D i używałam NUK-a..a teraz chyba będę kupować rzeczy z AVENT-u Moja szwagierka używa od 2 m-cy i jest zadowolona:tak:
larkaa śliczne rzeczy;-)
jezyk jak moje drugie dziecko ..nie będzie miało kolek..to też nie zaczne podawać smoka...bo po co? Bo czasy po Kubusiu wspominam strasznym płaczem:-(;-)

W listopadowym numerze Mamo to ja jest na temat smoczkow (ale tych "butelkowych") i pisza, ze lepsze sa silikonowe, bo ssie sie go trudniej niz kauczukowy i dziecko musi sie wiecej napracowac, tym samym jest mniejsze ryzyko, ze oduczy sie ssania piersi. A tak w ogole to w gazecie jest fajna wkladka "Leksykon lekow" bez recepty, ktore mozemy podawac maluszkowi na rozne dolegliwosci.

reklama
lajfik Kacperek też miał kolki dlatego starałam się go nauczyć ale się nie dał;-) dlatego na kolki u nas się sprawdził Esputicon

Ja stosowałam wszystko co możliwe ... więc znam to :blink:...tylko nie zawsze skuteczne..każde dziecko inne..teraz będzie lepiej..czuję tak;-);-);-):-D

Do góry