reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
larkaa z doswiadczenia wiem ze nie kazde dziecko lubi smoczki. Zuzie probowalam nauczyc prawie przez pol roku picia z butelki i niestety z negatywnym skutkiem. tak wiec to zalezy od dziecka czy polubi czy nie smoczek,. ja jak narazie nie zamierzam kupowac jakichkolwiek smoczkow i butelek

My uzywaliśmy butelek chicco i uważam, że sa świetne. A juz naprawdę rewelacyjne są smoczki chicco te do ssania, z kauczuku. Fakt, nie wyglądają zbyt pięknie, ale po pierwsze są malusieńkie i dzidzia chętnie go ssie od razu (czasem jak załadujemy dużego to się dławi) a poza tym jak wypadnie z buźki to się nie odciska na buźce, bo jest cały mięciutki, a po trzecie przez to, że ma sztywno montowany uchwyt, nawet maluszek nauczy się go sobie sam wsadzac do buzi (moja miała 3 mies. jak się nauczyła)

452918004

O jaaaaa, znalazłam na BB zdjęcie mojej kruszynki z tym smokiem hehehe :-D

_559798_n.jpg

Wanienke mielismy Brevi na stojaku, baaardzo stabilny. Rewelacja jak dla mnie, choc wanienka krótka dosyć.

Co do Georga to fakt, to lipa, żadna tam firma, bo to ciuchy z Asdy, czyli w sumie jedne z najtańszych, jak Primark np. ;-)

mi tak naprawdę chodziło o firmę ST.BERNARD, nie wiem skąd wzięło mi się st.george.:-D fakt jakieś tam ciuszki george mam, ale teraz już będę ich unikac skoro tak piszecie:) właśnie z tej firmy st.bernard kupiłam u mojej kolezanki suuuuper body, naprawdę materiał extra:) no i z tej firmy zamówiłam też kurteczkę z allegro nówka z metką różowa z futerkiem na kapturku za 25zł:szok: serio:)

Załączniki

• kurteczka.jpg
    kurteczka.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 51
Larkaa to moje doświadczenia....
Ja używałam smoczka o kształcie sutka ..dlatego że mój Kuba miał kolki od jakiegoś drugiego tyg. i trwały 3 m-ce..masakra:-( ale to już inna bajka;-)
no i podawałam mu przez butelkę herbatke koperkową ...ale jednocześnie karmiłam piersią i nie chciałam aby się odzwyczaił od cycusia ..dlatego smoczek uspokajacz ( musiałam mu dac bo biedaczek strasznie płakał przy kolkach:-( i smoczek do butelki był taki a nie inny:happy:
Kupowałam jeszcze specjalne butelki Dr.Browna- antykolkowe..ale niezbyt pomagały...chociaz były lepsze niz te zwykłe:tak:
aaaa i zadowolona byłam z NUK-a
Ale to było osiem lat temu...teraz jest pewnie wiele innych nowości:-D

Ogólnie kupiłam kilka rzeczy w tym taką szczotkę za 6,40 - żółta - piękna jest :)
452896992

te dwie buteleczki 260 ml za 33 zł, smoczki 0+ o wolnym przepływie, antykolkowe

454027940

Takie cążki za 5,10 zł

455396808

Dwa smoczki Tommee Tippee w kształcie sutka różowe za 17,50 para

455959425

i podgrzewacz za 124,00 zł Tommee Tippee (podobno do tych butelek rzadko który podgrzewacz pasuje) + gratis butelka Tommee Tippee 125 ml

podgtt.jpg

Oprócz tego wzięłam 20 pieluszek tetrowych, 3 flanelowe, podkłady poporodowe, myjkę do ciałka, skarpetki 3 pary za 7,90 zł i majteczki ceratkowe :) Wszystko od jednego faceta, bo tak się bardziej opłaca, w sklepie np te butelki i podgrzewacz są dwa razy droższe.

A wczoraj z mężem testowaliśmy butelki i te smoczki i naprawdę w szoku jestem, super są zrobione, te odpowietrzacze, twardy sutek i miękka otoczka, która się wygina, super :) a butelki są bardzo wygodne w trzymaniu.
I super się ssie - spróbowałam, i tak je będę parzyć potem :D

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny a moje doświadczenie mówi żeby nie używać smoczków kauczukowych ani do butelki ani uspokajających bo one szybko się rozciągają , robią się z nich takie trąby że dziecku w buźce się nie mieszczą , a że maluszek przyzwyczai się do ich kształtu to potem nie chce pić nowym , mniejszym i wtedy dopiero jest katastrofa , dlatego kupujcie od razu silikonowe . A czy któraś z Was używała lub będzie używać smoczków NUK ? Bo 6 lat temu jak Kasia była mała to one były podobno najlepsze i przyzwyczaiłam się do nich i teraz nie wiem czy je zmieniać czy nie ? Proszę o konsultację ;-);-);-)

Do góry