reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

aga - mysle, ze powinno starczyc. Ja rodzilam Flavie 11-go stycznia i choc nie bylo tak zimno jak teraz to byla wlasnie tak ubrana (z tym ze zamiast spiwora mielismy cieply kocyk) i wcale nie bylo jej za zimno. Dodalabym tylko dodatkowo cieple skarpetki na pajacyk, ktory lepiej zalozyc cieplejszy, jak radzi Nathalie i lajfik.

reklama
ja planuje również ubrac w body, pajacyka, półśpiochy, sweterek, skarpetki czapeczke i mam kombinezon taki z rękawiczkami to ubiore ten kombinezon no i zapewnw nakryje Malutką kocykiem i pieluszke tetrową na twarz położe... no chyba będzie dobrze :)

ja przygotowalam cos takiego i mysle, ze wystarczy, bo fotelik ma przykrycie na nozki, do tego dojdzie tylko bawelniana czapeczka (ewentualnie 2)
ciuszektw2.jpg

mam nadzieje, ze Mala nie zmarznie, a ten kombinezonik to tez mam 0-3

Dziewczyny te spodenki i kaftanik zakładacie na pajacyka czy pod pajacyk, bo już się pogubiłam czy się dzidzia w tyle wartsw zmieści.
Ja chciałam założyć body i ciepłe śpiochy, pod to skrpetki, na to kombinezon i okrycie ciepłym kocykiem

Dziewczyny te spodenki i kaftanik zakładacie na pajacyka czy pod pajacyk, bo już się pogubiłam czy się dzidzia w tyle wartsw zmieści.
Ja chciałam założyć body i ciepłe śpiochy, pod to skrpetki, na to kombinezon i okrycie ciepłym kocykiem

jeśli chcesz śpiochy to na body załóż jakiś cieplejszy kaftanik ...ale już bez pajaca:-)
a reszta bez zmian;-)

Witam
Moje dzieciątko wyjdzie ze szpitala w bodziaku z długim rękawkiem na to pół śpiochy, kaftanik, butki bawełniane, kombinezon ciepły i wsadzę go do rożka, a dodatkowo rożek opatulę kocykiem:tak:. Mam nadzieje, że nawet przy mrozie -10 będzie niuni ciepło.
Mamuśki czy każda z Was kupuje sterylizator do butelek czy można je wyparzyć we wrzątku?:baffled:

kasha28 wyparzać trzeba, ale niekoniecznie w sterylizatorze. Spokojnie możesz gotować we wrzatku :) wychodzi chyba taniej. :-)

Wolfia ..mi spokojnie te 123 metry starczą ...:-D:-D:-D maleństwo będzie u góry a ja będę na przykład na dole z Kubą więc ..jeśli u mamyflavii się sprawdziło to ja tez taka zakupię ...

Ja nie byłam pewna czy te 123metry mi wystarczą jak będę chciała wiosną pranie w ogródku rozwiesić:-p:-D Albo pobawić się z Młodym w piaskownicy czy pojeździć z nim rowerkiem;-)

reklama
Nie chcialam kupowac kombinezonu ale mama znalazla taki po 12 zl :szok: w realu byl no i go kupila ;-) jest rewelacyjny.....

Wydaje mi sie ze lepiej dziecko ze szpitala wiesc cieplo okryte kocami, spiworami itp niz nakladac duzo warstw ubran.... No ale kazdy zrobi jak mu wygodniej :tak:

Do góry