reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

ardesh serio? no o tym nie wiedziałam :o koleżanka ostatnio urodziła w 33 tygodniu ciąży to jej kruszyna 4 tygodnie leżała w szpitalu :o a z wózkiem nie pomyśleliśmy o tym, że tyle możemy czekać później...nie wiem jakoś boimy się go zamówić, bo to jednak największy wydatek z całej wyprawki.

A na imię ja już machnełam ręką, wszyscy byli tacy przeciwni tej Malinie, dogadywali nam, że takie beznadziejne imię (teściowa ciągle nabijała się z naszego wyboru przy całej rodzinie i swoich koleżankach - wstyd, że szkoda gadać) i w końcu poszliśmy na kompromis i zmieniliśmy pierwszą literkę. ;/

reklama
larkaa - szkoda mi, że zmieniliście imię! Ja się poddałam i bardzo się ucieszyłam, że Wy trzymacie się pierwszej swojej wersji. U mnie też wszystkie spotkania do tej pory z rodziną to słuchanie jak się nabijają z Nadii! Wciąż nie mamy imienia :wściekła/y: szkoda, że wy też się poddaliście!

a ja mam już wszystko oprócz wózka..ale planuję go kupić w najbliższym czasie..tylko potrzebuję waszej rady drogie koleżanki:) cały czas myślałam o chicco ale ostatnio słyszałam kilka niezbyt dobrych opinii o tym wózku więc juz sama nie wiem:sorry2: czy któraś z Was ma chicco?? ja koniecznie chce różowy ewentualnie fioletowy zastanawiam się teraz pomiędzy trzema wózkami..doradźcie który najlepszy:tak:
Wózek Chicco Tour 4 BLOOM POL.GWarancja OD SS (517857774) - Aukcje internetowe Allegro

JET BABYACTIVE 2009!!! HIT + Fotelik! 3w1! (519589568) - Aukcje internetowe Allegro

WÓZEK IMPLAST BOLDER 3/4 FOTEL ŚPIWÓR (507986931) - Aukcje internetowe Allegro

czekam na Wasze opinie:) bo sama już zgłupiałam:) mężowi podoba się ten jet..wczoraj juz prawie mnie przekonał ale dziś sama nie wiem:baffled:

a ja mam już wszystko oprócz wózka..ale planuję go kupić w najbliższym czasie..tylko potrzebuję waszej rady drogie koleżanki:) cały czas myślałam o chicco ale ostatnio słyszałam kilka niezbyt dobrych opinii o tym wózku więc juz sama nie wiem:sorry2: czy któraś z Was ma chicco?? ja koniecznie chce różowy ewentualnie fioletowy zastanawiam się teraz pomiędzy trzema wózkami..doradźcie który najlepszy:tak:
Wózek Chicco Tour 4 BLOOM POL.GWarancja OD SS (517857774) - Aukcje internetowe Allegro

JET BABYACTIVE 2009!!! HIT + Fotelik! 3w1! (519589568) - Aukcje internetowe Allegro

WÓZEK IMPLAST BOLDER 3/4 FOTEL ŚPIWÓR (507986931) - Aukcje internetowe Allegro

czekam na Wasze opinie:) bo sama już zgłupiałam:) mężowi podoba się ten jet..wczoraj juz prawie mnie przekonał ale dziś sama nie wiem:baffled:

ja się z chicco rozmyślilam, bo słyszałam, że awaryjne są. niektóre sklepy nie mająich w ofercie, bo za dużo reklamacji było...

ja bym chyba tego jet-a brała, choć bolder chyba lżejszy...

Ja jet a nie miałam możliwości obejrzeć "na żywo" więc odpadł ale też mi się spodobał..
Co do implasta to byłam na niego "napalona" ale w sklepie po zobaczeniu i dopytaniu się o składanie i inne pierdoły nie wypadł najlepiej.. ale czytałam o nim dużo pozytywnych opinii.
Z chicco myślałam o trio for me ale niestety przez kiepski stelaż i zero amortyzacji odpadł.

Ewelinka ja wybralabym Jeta, bo bylam na niego zdecydowana dopuki nie kupilam Tako Jumper - mial wiecej bajerow za nizsza cene, wykonanie podobne - ale rozowego Tako nie ma.
Jeta widzialam na zywo i jest dosc dobrze wykonany, Chicco podobno rzeczywiscie jest awaryjne a z tych wszystkich najbrzydsze, Bolder widzialm tez i nie jest wart tej ceny

larkaa my tez zmienilismy imie - poczatkowo miala byc Jagoda, ale cos musi byc w tych "owocowych" imionach, ze nikiedy wywoluja usmiech :sorry2:

Ewelinka, ja widziałam na żywo Chicco i jestem zdecydowana. Jest lekki, a ja muszę dźwignąć go na 2,5 piętra, co dla mnie nie jest bez znaczenia, bo chudzinka ze mnie.Ma nosidło z bazą do samochodu.
Poza tym chciałam 3 w 1 i już nie kombinuję z szukaniem innego. Mnie się podobają wszystkie 3 propozycje, może z przewagą trzeciego.
Ale ostateczna decyzja należy do ciebie, w końcu ty będziesz prowadziła maszynę;-)

Ewelinka wszystkie wózeczki są podobne. Ja mam chicco spacerówkę i szczerze mówiąc nie cierpię jej, raz już był w reklamacji (rozwalił sie kilka dni przed zakończeniem gwarancji, czego bardzo żałuję, bo bym sobie inną kupiła :-p ), i z tego co słysze od kolezanek to też nie sa zadowolone z ich wózków.

Czyli raczej dwa pozostałe wózki, tylko który - to już najlepiej sprawdzić na żywo, jak się prowadzi, jakie ma amortyzatory, czy łatwo się składa, montuje gondolkę itp

Larkaa nie dajcie się! :no: Kalina? :-( Malinka było super, to w końcu Wasze dziecko, prawda?
Ardzesh Wy też się poddaliście? :-( Nadia - wprost slicznie!!! Nie wymiękajcie dziewczynki!
Wasze imiona się przynajmniej komuś podobają, a nasze dla chłopca - Gaspar - spośród zapytanych osób tylko jednej się podoba, a reszta mówi, ze brzydkie. :baffled: Ale nie poddajemy się, to chyba nam sie podoba najbardziej.

Larkaa dziewczyny mają rację - na wózek się czasem długo czeka, 2 tygodnie to chyba norma.

Co do pasa poporodowego to nie słyszałam. Ja mam pas ciążowy do podtrzymania brzuszka, ale zapominam zakładać. :-p

I nie straszcie mnie tymi 10 pralkami! :szok: Co wy pierzecie????? Mi na razie wyszły 3 pralki i zostaną mi jeszcze jakieś niedobitki tylko no i ciemne rzeczy.

reklama
ja wózek dostałam od koleżanki po jej córeczce. Średnio mi się podoba, ale stwierdziłam, że nowego kupować nie będę. Mała i tak w nim długo nie pojeździ, a za to sobie lepszą spacerówke kupie:-) Ja właśnie się zastanawiałam czy rożek wyprać, w końcu wsadziłam go w pralke razem z kombinezonem i wyprałam bo jakos dziwnie pachniał;-) dziewczyny wy już łóżeczka montujecie. Moje stoi rozkrecone za szafą, nawet nie sprawdzalismy jak wygląda zmontowane. Może tak w połowie stycznia się za to weźmiemy, albo mąż zmontuje jak juz sie mała urodzi. Po co ma się kurzyć:-)

Do góry