reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

u mnie łózeczko juz stoi, ale pościel głęboko w szafie pochowana. Jak się urodzi synuś to poproszę męza o to aby poscielil. Szkoda, zeby niepotrzebnie sie kurzyla. Ciuszki juz od miesiaca wyprane i poukladane w komodzie. Torba do szpitala przygotowana :D Jetem w pełnej gotowości :)

reklama
Ja poprałam prawie wszystko, za wyjątkiem wózka, fotelika samochodowego i leżaczka (stały długo w piwnicy), poprasowane mam tylko pieluchy tetrowe, reszta lezy i straszy :sorry2: Z łóżeczka nie bedziemy korzystać w pierwszych miesiącach, tylko z koszyka, więc pościeli nawet nie prałam na razie. Poza tym już wszystko kupione z wyprawki. Brakuje mi tylko podkładów poporodowych, majtek jednorazowych i kilku rzeczy, które tesciowa ma przywieźć mi z Polski - laktator, rożek, poduszka do karmienia i kosmetyki Nivea baby.

widze, ze wszystkie macie rozki - ja nie kupowalam bo wydal mi sie zbedny (moge sie mylic) :confused: mam taki fajniutki spiworek 0-6 msc, kupowalam z zalozeniem ze bezpieczniej i cieplej niz pod koldra w nim bedzie :tak: do karmienia mam poduszke, w wozku kombinezon i kocyk w marcu wystarcza... wiec do czego sluzy rozek?

ja już pościeliłam, ale wszystko przykryłam kocem, więc się nie kurzy :-)

muszę sie zabrać za pakowanie torby....
nie mam tylko przewijaka na łóżeczko. ten od łóżeczka był średni, chcę kupić taki sztywny. ale na razie nie kupuję, mąż się zatroszczy o to, już mu pokazałam co i jak.
z kosmetyków potrzebuję oliwkę, choć jakaś w domu jest. mam parę próbek balneum hermal, więc kąpiel mogę już robić. kremy jakieś mam (alantan, sudokrem). nie wiem co jeszcze z kosmetyków??? co polecacie??

Malo rzeczy w wyprawki mam w domu - w sumie niemal same ubranka, a reszta rzeczy lezy sobie i czeka u teściów i dziadków - maja wiecej miejsca w mieszkaniu, a u nas w czasie ostatniego remontu nie bylo gdzie wszytskiego ustawic :rofl2:

Termin mam na 20 lutego wiec jak zaczne rodzic wczesniej to juz na głowie męża bedzie zeby wszytsko przywiesc i zmontowac ;-) Nie chce sie stresowac takimi rzeczami jak brak czegos... ;-)

W sumie najwiekszy problem mam z przewijakiem - no bo male mieszkanie wiec miejsca na komode - przewijaka nie ma... A do luzeczka ktore mamy nie ma zamontowanej pólki do przewijania, tylko jest sam materacyk przewijakowy :-p trzeba bedzie cos dokupic

Jeszcze chcialam dodac ze ostatnio robilam kosztorys zakupów - wyszlo z tego ze bedziemy musieli wydac jeszcze okolo 2200zl :szok: no a do kupienia mam czesc ubranek, kosmetyki, wózek i fotelik samochodowy.

Nie wiem jak wy ale wartosc calej mojej wyprawki szacuje na jakies 4000zl :-p

reklama
Do góry