reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Megusek i ja mam identyczny kombinezonik dla mojej niuni tylko, ze w innym kolorze (niebieski bo ten kolor najbardziej lubie) :) pozdrawiam serdecznie :)

reklama
My dostaliśmy kilka kaftaników, spodenek, dwie pary śpioszków, podgrzewacz do butelek- od mojej mamy. Brakuje nam tyle że aż strach: łóżeczko, leżaczek, fotelik, kombinezon na zimę, WÓZEK, grzechotki, jakies wiszące zabawki do łózeczka, wózka, kocyka.
Ach dziewczyny czy do wózka trzeba kupić jakiś podkład na dzidzię i jakiś śpiworek czy kocyk. Jak w ziemie chodzić z noworedkiem na spacery w wózku?

czy do wózka trzeba kupić jakiś podkład na dzidzię i jakiś śpiworek czy kocyk. Jak w ziemie chodzić z noworedkiem na spacery w wózku?

przy ogladaniu wozka doszlam do wniosku, ze na spacer wyjdziemy dopiero w marcu, a wtedy to juz pogoda raczej mniej zimowa, wiec osobiscie sie wstrzymam - a myslalam o takim spiworku/mumi

maran-atha, megusek- a ciepły ten kombinezon?? bo ja jeszcze nie mam żadnego i nie wiem, na jaki sie zdecydować?? :szok:
Martussa ten akurat nie jest jakiś bardzo grubaśny, maran-atha w Irlandii nie ma ostrych śnieżnych zim, a u nas jakoś nie zapowiadają się na mrozy syberyjskie ;-)

Ach dziewczyny czy do wózka trzeba kupić jakiś podkład na dzidzię i jakiś śpiworek czy kocyk. Jak w ziemie chodzić z noworedkiem na spacery w wózku?

przy ogladaniu wozka doszlam do wniosku, ze na spacer wyjdziemy dopiero w marcu, a wtedy to juz pogoda raczej mniej zimowa, wiec osobiscie sie wstrzymam - a myslalam o takim spiworku/mumi
Jeżeli macie wózki z gondolką to samo to chroni dziecko przed wiatrem, a to jak ubrać i czym przykryć zależne jest od pogody i po kilku wyjściach dojdziecie do wprawy. Przegrzewanie nie jest dobre i na pewno słyszałyście o tym jak sprawdzić czy dziecko nie jest za grubo ubrane ( wkłada się rękę na kark i plecy). Na początku możecie brać dwa rodzaje przykrycia - cieplejsze i cieńsze i w razie potrzeby zmieniać.
Ja mam i kocyki i śpiworek z kożuszkiem ale tego drugiego bym nie kupowała gdybym nie dostała - gruby koc równie dobrze spełni zadanie. I tak jak pisze pbg, na długie miesiące zimy się nie załapiemy a raczej zaczniemy od przedwiośnia ;-) Dlatego też kupiłam tańszy kombinezon bo moja krakowska natura jakoś mi nie pozwala wywalić stówkę na kombinezon na 1,5 mieś użytkowania ;-) :-D :-D :-D

Ostatnia edycja:
Nam tez brakuje paru rzeczy, mamy już łóżeczko ale bez materacyka i pościeli. Trzeba też zakupić wanienkę.Co do kombinezonu, to rozgladałam się za nim ale pani w sklepie(wbrew swojemu interesowi) powiedziała, że nie ma sensu go kupować jesli rodzę w połowie lutego. Za miesiąc bedzie już wiosna a dzieciątko szybko z tego wyrasta a na następny rok rzecz jasna już pasowac nie bedzie. Szkoda wydawać 100zł. Poleciła stosowanie ciepłego kocyka(dostałam taki od teściowej, który jest gruby i misiowaty i zapina się jak śpiworek)i cieplej ubierać małą. Myślę, ze to dobre rozwiązanie bo dwa lata temu w lutym gdy braliśmy slub nie było śniegu ani mrozu, a rok temu w rocznicę świeciło słońce i pozowałam mężowi do zdjęć bez płaszcza.Od jutra zaczynamy wreszcie obróbkę kącika dla Malutkiej(malowanie, strojenie, przemeblowania)Faaaaaajnie już nie mogę się doczekać :-D

Ja mam podobny wózek ( firmy SAMBA).Tutaj podobny do nr.14.W środku jest gondolka, po wyjęciu gondolki składa się w spacerówkę z szelkami.Rączka przekładana...
Jeżeli mieszkasz w bloku to ten wózek nie zda egzaminu. Jest trochę :sorry2:ciężki i napewno nie zmieści się w windzie.Cena bardzo niska, ale coś za coś.

Ostatnia edycja:
zdecydowałam się, ale jeszcze nie kupiłam, na Tako Jumper Jumper TAKO gondola+spacerówka+fotelik wys.0 zł (507912774) - Aukcje internetowe Allegro
dla mnie tradycyjne wielofunkcyjne wózki są zdecydowanie za ciężkie :no: doskonale pamietam wnoszenie na nasze 2 pietro w dzieciństwie roweru, bo w piwnicy to strach cokolwiek zostawić :-(
oglądałam go w sklepie i bardzo mi się podoba, może któras z was ma lub wie coś więcej na temat tego wózeczka??

reklama
Co do kombinezonów to ja już mam ,mama męża nam kupiła jeden, a drugi mam po chrześniaku tylko go muszę ładnie doprać bo już parę latek ma:-)
Resztę wyprawki uderzamy z mężem już na dniach w styczniu i resztę dokupię w lutym. Nie mogę się doczekać tych wszystkich rzeczy w domku, w prawdzie ubranka już są, ale milusio będzie patrzeć na przygotowane łóżeczko:tak:

Do góry