reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

No i doczekalysmy się Wigili ;-) zapewne nie jedna z nas dostanie prezenty dla maluszka w dniu dzisiejszym... napiszcie pozniej co dostalyscie:rofl2:

A po Świetach maraton po sklepach rusza pelna para w dokupywaniu pozostalej czesci wyprawki:-D

Jako ze nie wypowaidalam sie w kwesti materacyka.... gryka-pianka-kokos taki bym kupila jakbym miala wybierac bo duzo dobrego slyszalam... ale ja materacyk dostalam od szwagierki a ona sama nie byla pewna z czego on jest - "pianka-kokos i costam jeszcze" tak powiedziala, wiec calkiem mozliwe ze to taki o jakim mowilam:tak:

reklama
No i doczekalysmy się Wigili ;-) zapewne nie jedna z nas dostanie prezenty dla maluszka w dniu dzisiejszym... napiszcie pozniej co dostalyscie:rofl2:

no to bylo do przewidzenia, że kobiecie w ciąży kupuje sie prezent dla dzidzi - tylko dlaczego tatusiowi już można sprezentować coś dla niego samego :baffled:
ale zamiast kolejnego kompletu pościeli od teściowej wolę już karuzelkę nad łóżeczko :-) bardzo mi się spodobała - to ten typ KARUZELA BABY'SLOVE Z PROJEKTOREM IDEALNY PREZENT (511424844) - Aukcje internetowe Allegro

No u mnie malenstwo dostalo oddzielnie niz ja - ono ma nowy kocyk, kurteczke, buciki i plaska poduszke antyalergiczna ;-) co prawda nie jest to dla noworodka, ale przyda sie pozniej :rofl2:

U nas tez były oddzielne prezenty dla dzidzi :D Dostał gruuuuby kocyk, zabawkę do wózeczka, ksiązeczkę pamiątkową mój pierwszy rok, gdzie można wklejać zdjęcia itd.

U nas też zawitały pod choinkę prezenciki z imieniem synusia:tak: aż miło się zrobiło jak córcia czytała "dla Jędrka"...
Dostał m.in.
śliczny, duży, niebieski ręczniczek z żabcią
niebieskie buciczki ale dość duże
2 pary spodenek i koszulę taka super elegancką:-)
całą torbę kosmetyków dla niemowląt
komplecik body 7 szt.
piłeczkę
A my w ramach prezentu kupiliśmy sobie regał (komodę)pielęgnacyjną, taką z przewijakiem, wanienką i półeczkami przy pierwszym dziecku świetnie nam się sprawdziło.

My dostaliśmy dla Karolka:

kocyk, body, pościel i ręczniczki :)
dostaliśmy też fajną książkę Leszka Talko " Dziecko dla odważnych", napisana z humorem... polecam.

a nasz Intruz nie dostał nic :-:)-:)-(, babcia, która niby mówi o jakimś tam rozpieszczeniu nawet grzechotki nie nabyła. Mówiłam wam, że nasz Intruz to niby będzie pierwszym wnukiem, ale u mojego męża w rodzinie panuje sztuczna atmosfera, i nie ma czegoś takiego jak taka prawdziwa babcia, wiecie o co chodzi. No chyba, że się zmieni.

reklama
megusek - fajniutki :> i taniutki :szok:
Ja sama kupiłam jeden kombinezon, a dostałam następne 4 od koleżanki :szok: hehe na szczęście w dwóch rozmiarach więc na wiosnę będzie jak znalazł! :)

a pod choinką miałam tylko maskotkę pluszową dla dzidzi - ale nadaje się dla dużego dziecka a nie niemowlaka. Ma pełno długiego włosia, którym mogłoby się dziecko zakrztusić, udusić i nie chce myśleć co jeszcze... aha i przestraszyć bo wydaje komiczne dźwięki :-D Muszę schować gdzieś głęboko i dać jak dorośnie.
Tzn wydaje mi się, że to było kierowane dla niuni, bo chyba nie dla mnie?!

Do góry