reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

a my wczoraj kupiliśmy łózeczko :) wiec już czeka by je rozłożyć, ale to jak już się Ala urodzi bo nie ma gdzie teraz trzymać rozłożonego by pokoik dodatkowo niepotrzebnie zagracać :) ale juz właściwie wszystko co najwazniejsze jest i czeka na Malutką :) nawet ostatnio przyszła do mnie ta paczka co to ją zamówiłam z kosmetykami dla dziecka i takimi tam różnymi innymi potrzebnymi akcesoriami, wiec juz jestem spokojne :)

reklama
Jesli chodzi o kombinezony.... Trzeba sie zastanowic kiedy tak naprawde bedziemy spacerowac z dzieckiem po raz pierwszy? :rofl2: Ja mam termin na 20 lutego.... Z tego co zalecaja lekarze trzeba dziecko najpierw werandowac (wietrzyc cieplo ubranego przy otwartym oknie, lub na balkonie) wiec mysle ze na pierwszy powazny spacer wybiore sie dopiero na poczatku marca - wtedy moze byc juz cieplej....

Na pewno zaopatrze sie w śpiworek! Tzn juz go mam i jest w sam raz na chlodniejsza pogode.... No ale pomysle jeszcze nad kombinezonem - moze nie bardzo grubym, poniewaz na wiosne tez zdarza sie ze jest chlodna pogoda, no a kombinezon - z rekawiczkami - bardzo dobrze chroni przed zimnem. Mozna co najwyzej ubrac maluszka pod spod nieco chlodniej (np same spioszki).

Jest sporo artykolow na temat pielegnacji zimorodkow oraz jaka wyprawke kupic dla niemowlaka, trzeba tylko poszukac w internecie... ja czytalam o tym w gazetach dla mam - wydanie listopadowe i grudniowe ;-)

Wózek wybieram z tej firmy www.tomas-wozki.pl/

Pokazalabym wam dokladnie o jaki chodzi, no ale stronka mi sie nie chce otwierac:baffled: Tylko ze kupie go w sklepie obok domu :-p bo tu je pani sprowadza a nie chce przez internet kupowac, bo musze najpierw poprobowac jak sie nim jezdzi nim zamowie :rofl2:

Victor00 Wózeczki w dobrej cenie to fakt, ale ja osobiście nie kupiłabym na sztywnych kołach (nieskrętnych) i tym bardziej na paskach:sorry2:. Koleżanka ma na paskach i mówi, że strasznie w nim buja dziecko na nierównościach i nie jest zadowolona. Ja wybrałam wózek Espiro Atlantic bo próbowałam jeździć u koleżanki i jest rewelacyjny. Bez trudu wjeżdża na krawężnik i skręca bez naciskania kierownicy. A poza tym nie podobają mi się za bardzo wózki z taką wiszącą gondolką. Kochana, ale to Twój wybór:-p. Buziaczki

Nimfi
Ja też mam termin 20 lutego :-), ale nie wiem czy donoszę bo mnie tak ... krocze boli jakby córcia już chciała wyjść na świat:szok:. Kombinezonik kupiłam taki Kombinezon niemowlęcy - cieplutki (508373424) - Aukcje internetowe Allegro może nie jest super ciepły, ale uważam tak jak Ty, że pierwszy spacer to będzie chyba dopiero w marcu, a więc przykryję ciepłym kocykiem Koc +poszewka.. (466492951) - Aukcje internetowe Allegro i będzie dobrze. Zobaczymy jaka będzie pogoda:-)Pa

kasha28 tez mam czesto wrazenie ze nie dodtrzymam do 20 lutego - malenstwo napiera na "droge do wyjscia" powodujac nieprzyjemny ucisk, ale trzeba byc dobrej mysli ;-)

Kocyk, kurteczka i buciki... Kocyk od razu sie przyda na pewno :) mam tez śpiworek ale nie jestem w stanie umiescic jego zdjecia

Załączniki

• DSC00005.JPG
    DSC00005.JPG
    209,4 KB · Wyświetleń: 32
  • DSC00006.JPG
    DSC00006.JPG
    195,8 KB · Wyświetleń: 31
Jakby do tych śpioszków założyć rekawiczki i włożyc maluszka do śpiworka to myśle ze byłoby dobrze na wiosenna pogode ;-) W razie czego kupie jeszcze grubszy kocyk.

A to drugie to też taki śpiworek dla dzieciaczka, z tym ze szwagierka poradzila mi abym używala go w domu - jest bez rękawków więc na polu za szybko zmarzłby

Jak widac króluje kolor niebieski :-p w koncu lekarz twierdzi ze ma byc chłopiec ;-) a wszystkie tez rzeczy to prezenty od szwagierek z Anglii

Załączniki

• DSC00009.JPG
    DSC00009.JPG
    189,5 KB · Wyświetleń: 32
  • DSC00012.JPG
    DSC00012.JPG
    210,3 KB · Wyświetleń: 33
reklama
ja dziś byłam na ciuszkach dla dzieci w sklepach, bo takie niby mega promocje, ale nic nie kupiłam, jak już mi się coś podobało, to nawet ta cena po promocji była dla mnie za wysoka.

Do góry