reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

larkaa ja byłam wczoraj, za pajaca który przed przeceną kosztował 34,90 zapłaciłam 24,00zł. Nie ma co liczyć, że za darmo nam oddadzą towar:-):-):-). Ale pustki na półkach, że szok. Aaaa te co są z Wrocławia i okolic nie polecam 5,10,15 w Magnoli nie mają niczego. Byłam ostatnio w Pasażu Grunwaldzkim i tam to można powiedzieć, że półki się pod ubrankami uginają.

reklama
ja wczoraj i dzisiaj szaleją z praniem. dostałąm jeszcze furę ciuszków od kuzynki i pozaznaczałam (żeby wiedzieć co oddać), poprałam wszystko. jeszcze tylko prasowanie....
wyprała się już kołdra i podusia, okrycia kąpielowe i kocyk. a w tej chwili piorę poszewki i większy koc (po synku). ja nie wiem gdzie ja to będę układać!?!?!?!

dziewczyny, które mają dziecko/dzieci: słyszałam, że dobrym zwyczajem jest, gdy maluszek da jakiś prezent starszemu rodzeństwu, a rodzeństwo też będzie miało prezent dla dzidzi :-). znajomi tak zrobili i jest łatwiej starszemu dziecku przyjąć maluszka :tak::tak::tak::tak::tak: Starszy brat pokazuje każdemu co dostał od siostrzyczki i dumny jest jak paw!!!

Elwis, podobno to dobry sposób z tym prezentem od dzidzi. Nathalie chyba o tym już pisała. Ja się zastanawiam czy mój Franek to zrozumie, teraz ma półtora roku i jeszcze głuptaskiem jest. Ktoś mi podpowiadał, żebym kupiła lalę - dzidzię, żeby mały mógł nią zajmować, wtedy kiedy ja będę Helenką. Ty swojemu Kubusiowi możesz już wiele wytłumaczyć, a ja Frankowi na razie nic;/ Najgorsze jest to, że ostatnio znajomi byli u nas z trzy mięsięcznym synkiem i kiedy mój mąż wziął to maleństwo na ręcę to F nie mógł tego znieśc, był strasznie zazdrosny, a ja się łudziłam, ze przy tak małej róznicy wieku między dziećmi zazdrość to abstrakcja.

golimek, może nie będzie tak źle :-), on się szybko przyzwyczai :tak:, nie będzie pamiętał czasów sprzed dzidziusia :-). mój to już chłopisko i duuuużo pamięta...

Wszystkie ubranka dla dzidzi bedziecie prac w pralce? :rofl2: Jesli tak to na jaki program nastawicie? Na metkach niektórych pisze zeby tego nie wygotowywac no jak inaczej skutecznie zabic bakterie? Chyba ze jest jakis inny sposob o czym nie wiem :-p

Mialam w planie prac recznie ale to jednak strata czasu ;-) a ze jestem teraz na kupnie nowej pralki to sie zastanawiam jakie jej programy najbardziej przydaja sie przy opiece nad dzieckiem?

podobny był ten nasz pierwszy wózek.
o ile na zimowe zaspy jest świetny, to jednak ciężki i wielki. mało skrętny, bo przecież sztywne koła (nie skrętne), mogą cię nadgarstki boleć. w bagażniku zajmują sporo miejsca. mnie paski nie przeszkadzały, można było bujać troszkę wózkiem.
zależy w jakim rejonie mieszkasz, czy masz windę, czy go będziesz musiała czasami nosić (to będzie problem). a może mieszkasz we własnym domku? to wtedy byłoby wygodniej i mógłby się sprawić na medal taki wielki wóz :-). wyjmowane nosidło było fajne, przydało się np. w przychodni bez windy,a musiałam wejść na piętro z dzieckiem.

Wszystkie ubranka dla dzidzi bedziecie prac w pralce? :rofl2: Jesli tak to na jaki program nastawicie? Na metkach niektórych pisze zeby tego nie wygotowywac no jak inaczej skutecznie zabic bakterie? Chyba ze jest jakis inny sposob o czym nie wiem :-p

Mialam w planie prac recznie ale to jednak strata czasu ;-) a ze jestem teraz na kupnie nowej pralki to sie zastanawiam jakie jej programy najbardziej przydaja sie przy opiece nad dzieckiem?

ja, zależy co, prałam w 70 stopniach, w 60 stopniach też. na większości ciuszków jest nawet 40 stopni. dla pewności prałąm np. dwa razy. raz w zwykłym proszku, potem w proszku dla dzieci. i już. aż tylu bakterii to chyba nie ma na tych ubrankach, grunt żeby sprać wszystko (farbki, barwniki) i odświeżyć ciuszki.

reklama
Moja mama i babcia twierdza ze musialy wygotowywac ubranka dla dzieci :-p wiec sie zastanawialam czy sie to teraz tez praktykuje.... Podobno zabijać bakteri mozna tez poprzez prasowanie żelazkiem - no ale tez nie wszytstkie materialy mozna prasowac :baffled:

Co do wyboru wózka - to ja wlasnie chce na paskach po to aby czasem moc dziecko pobując - a w okolicy nie mam nierównych nawieszchni wiec mi w tym nie przeszkadza. Druga zaleta to taka ze wózek jest strasznie lekki... co prawda mieszkam w wierzowcu z winda na 5 pietrze ale nasza winda psuje sie raz w tygodniu :nerd: tak to bede mogla wyjac nosidło z dzieckiem i je zaniesc do domu gdy sie wybiore na samotny spacer.... a wózek wyniose pozniej osobno po schodac, hyh

Do góry