reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

Ojej, dziewczynki, co wy z tymi aspiratorami, Fridami, sola itp, mysmy nigdy nic takiego nie uzywali, co prawda dostalismy jakas gruszke i aspiratorek w prezencie na poczatku, ale Flavii mija katarek dosc szybko (a miala go moze ze 3 razy do tej pory), jak widze, ze ja cos chwyta to jakis syropek i na drugi dzien juz lepiej. Do noska tez nie lubi sobie nic wkladac ani psikac.

larkaa - 500 zl to i tak OK, ja wole nie liczyc, by nie lapac sie za glowe. :szok: Mysmy ciuszki juz skompletowali jakies 3 miesiace temu, ale i tak bedac teraz w Stanach nie moglam sie oprzec pokusie i tak jak wyjezdzalismy z jedna walizka, wrocilismy z trzema po brzegi zaladowanymi rzeczami dla dzieci. Pewnie znow, znajac zycie, polowy synek nawet nie zalozy.:baffled:

reklama
My używamy wody morskiej Sterimar i o dziwo Kacperek lubi jak się nią psika nawet sam już zaczął to robić. To przy katarku. No i mieliśmy gruszkę i teraz też kupiłam gruszkę. A dla kacperka już nic nie potrzebuję bo On sam się umie wysmarkać.

Pampersy też kupiłam w przedziale 3-6 kg.A potem będę kupywała te z lidla zapomniałam nazwy ale też są fajne mięciutkie i najważniejsze że nie ceratkowe no i przy Kacperku sprawdziły się super.

aga masz absolutną rację obydwoje jesteście rodzicami i obydwoje musicie wiedzieć i umieć pewne rzeczy. My z małym Kacperkiem na początku mieszkaliśmy z rodzicami i mimo że mama nam bardzo dużo pomogła to i tak Piotrek jako pierwszy wykąpał malucha (ja się bałam i nie kąpałam do 2 miesięcy:zawstydzona/y::zawstydzona/y:) pierwszy psiknął mu wodę do noska wyciągnął smarki gruszką i teraz pewnie też tak będzie. Chociaż ja pewnie z racji tego że mieszkamy sami też szybciej wszystko zacznę robić to jednak pierwszeństwo oddaje jemu:-):-)

Jestescie zadowolone z zakupów zrobionych przez internet? Ja ostatnio kupowalam sobie tam ubrania ciazowe i z tego nie bylam zadowolona... Zaledwie koszulka nocna, spodnie, biustonosz i rajstopy za 170zl, a wcale nie byly wygodne :nerd:

Obawiam sie ze z rzeczami dla maluszka bedzie tak samo, dlatego wole sam isc do sklepu, dotknac cos zanim kupie :tak: Choc na razie wyprawke mamy dostana w prezencie :-p to i tak czeka nas spory wydatek na malenstwo - mysle ze w styczniu wydamy jeszcze okolo 1500zl bo do kupienia wózek, kosmetyki, no i takie rzeczy o ktorych wczesniej nie pomyslalam a o ktorych tu piszecie np nawilzacze powietrza czy urzadzenie na katar... Na dobra sprawde to nawet termomertra jeszcze nie mam.
Musze po Świetach zrobic liste zakupow i wybrac sie na rajd zakupó puki jeszcze moge chodzic :-p bo nózki juz coraz ciezsze przy kazdym kroku

Ja miałam 3 lata temu wózek Joker firmy Bebetto. Mam o nim jak najlepsze zdanie. Bardzo mięciutki świetnie zachowuje się na nierównościach i można w nim kołysać dziecko. ma 6 amortyzatorów więc to mówi samo za siebie. Teraz pogrzebałam po necie i widzę że na stronie producenta www.bebetto.pl ma jeszcze ładniejsze poszycie.

jezyk ja kąpiel dziecka już oddałam tatusiowi. Ja z dzieckiem będę spędzać całe dnie, jak się wszystko uda to będę karmić, a tatuś co?? Kąpiel zostawiłam dla niego, jak sama wszystko zrobię, to kiedy między synkiem a tatą powstanie więź? Jak dorośnie i będzie opowiadał o swoich miłosnych podbojach? To będzie za późno. Wiem, że mój mąż spędza w domu bardzo mało czasu, i kiedy wróci do domu chciałabym aby możliwie najwięcej czasu spedził z dzieckiem.
remont robił mi ojciec 2-letniego chłopca. Raz mi mówi, że wraca do domu a syn do mamy mówi: O pan przyszedł. Nie chce żeby tak moje dziecko mówiło.
nimfi ja wszystko prawie kupiłam dla dziecka na allegro. Zaczęłam tam kupować wiele innych rzeczy. Np. wczoraj przyszło do mnie: Urinal, materac do łóżeczka, pościel dla mnie i miała być jeszcze kołdra, ale nie dotarła, będzie jutro:)). Ubrań dla siebie kupiłam też sporo, jednak moja pupa jest dziwna i spodni nie kupię, muszę najpierw przymierzyć, ale koszulki, bluzki zawsze spełniły moje oczekiwania. Co do ubranek dla dziecka, są one szerokie i sądze, że będzie synciowi mu tak samo wygodnie w tych z allegro jak i tych ze sklepu:)).

Ostatnia edycja:
a ja przedwczoraj siedziałam na allegro do drugiej nad ranem:) ale kupiłam już wszystko..jeszcze tylko wózek mi został..no i 900zł poszło..a na wózek jeszcze dwa razy tyle potrzeba..no cóż..czego się nie robi dla dziudziusia:) wózek kupię w poniedziałek, bo wtedy mam ostatnie usg i jak znów powie, że dziewczynka to wtedy różowy kupię:tak: no i będę już gotowa na przyjęcie mojej córci;-) muszę przyznac, że mimo iż wydałam tyle kasy to humor mi się bardzo poprawił..jakieś takie fajne uczucie kupować dla dzidzi:tak:

Mnie tez sie marza rozowe rzeczy dla dzidziusia no ale jesli faktycznie ma byc syn to kolorystyke zmienie :tak: zapewne na niebieska :-p
Pierwsze skarpetki dla malenstwa sa wlasnie niebieskie - a jeszcze nie znalismy plci wtedy, wiec moze to jakas przepowiednia byla :-p juz odliczam czas do stycznia gdy sie na zakupy wybierzemy, no i do szkoly rodzenia gdzie zapewne powiedza nam to i owo co potrzebne

Z mezem nie chce sie dzielic w opiece nad dzieckiem, po prostu bedziemy opiekowac sie razem :-) tatus zawsze rewelacyjny jest do zabawy z maluszkiem :-p ale w takich rzeczach jak kapiel, przewijanie czy karmienie wole mu pomagac.... bo przeciez dla nikogo nie jest to latwe... Jednak oczywiscie dam szanse mu wykazac sie... Przeciez nie bede przywiazana do dziecka caly czas i czasem tez bede musiala gdzies wyjsc, wiec kazdy tatus powinien umiec zajac sie w tym czasie swoim dzieckiem calkiem sam.

zastanawiam sie teraz nad zdobyciem piosenek, kolysanek itp ktore moglabym sluchac a wlasciwie puszczac malenstwu, aby przezwyczajalo sie do subtelnych dzwiekow przy ktorych pozniej bede moglo sie wyciszyc :tak:

A ja wlasnie zakochalam sie w poscieli Feretti i pokaze Wam co kupilam dla synka :-)

Załączniki

• Feretti.jpg
    Feretti.jpg
    91,3 KB · Wyświetleń: 48
reklama
Do góry