reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

NanaKG nie stresuj się tak, nie doceniasz własnego męża a może by się okazało, że by cię zaskoczył. Ja przestałam panikować i próbować wszystko sama dopilnować. Jesteśmy małżeństwem, prowadzimy razem dom, będziemy niedługo rodzicami to i on też musi o tym wiedzieć i nauczyć się różnych rzeczy. Przecież ja też w wielu rzeczach nie mam doświadczenia i pytam innych lub robię testy sama.

reklama
MonikaWroclaw84- mnie koleżanka, mama ponad rocznego Kuby, polecała właśnie ten aspirator. a na szkole rodzenia uczyli, by na początku nie używać nic oprócz roztworu soli fizj lub wody morskiej w aerozolu... sama więc nie wiem...

Monika mnie też dużo znajomych i w tym dziewczyny tutaj polecały Fridę, dlatego właśnie ją zakupiłam :)

a co do zakupów na allegro to ja już 500 zł wydałam na bobasa :D

My Pampersow za bardzo nie lubimy - zawsze jakos bokami kupka malej wyciekala szeczegolnie w pierwszych miesiacach. Za to Huggies zawsze preferowalismy. Znamy tez dobrze niemieckie Babydream z Rossmana - sa w porzadku i Bella tez choc nieco twardsze w dotyku. Ja bede kupowala pieluszki w przedziale 3-6 kg na poczatek. Dziecko juz w tej chwili ma ponad 2 kg wiec jesli dotrwamy do konca powinno miec co najmniej ponad 3 kg przy urodzeniu a moze nawet okolo 4. :tak:

co do soli morskiej sama jej używam, bo mój nos nie nadąża z produkcją śluzu i w zimie mam bardzo sucho, a spać przy tym ciężko. można jej używać do woli i nie da się przedawkować, podobnie z solą fizjologiczną. ja osobiście dla syncia nabędę tą w takich małych pojemniczkach. nie przyjemne jest siuranie do nos, a już takiemu maluszkowi pewno jest jeszcze bardziej nie przyjemnie (tak mi się wydaje)

Aga, siuranie do nosa nie jest przyjemne:-D Franek nienawidzi wody morskiej, fridę zniesie ale przy psikaniu wodą zawsze jest awantura.
Ja na początku do noska nic nie używałam, bo nie było takiej potrzeby, po sprzęty sięgamy jak F ma katar.

Aga mój Lukasz z wieloma rzeczami nie obcykany ale sam aż się rwie do opieki nad małą.. no przynajmniej na razie:-D Ale wiem, że będzie mi pomagał..A jak nie wie np. jaki ciuch jak się nazywa to dopytuje się o wszystko-ale sam pewnie nic by nie kupił:-)
Co do soli morskiej to ja też używam-zwłaszcza rano po nocy-strasznie mam sucho w nosie:crazy:.. A Fride też zamierzam kupić:tak:

MonikaWroclaw84- mnie koleżanka, mama ponad rocznego Kuby, polecała właśnie ten aspirator. a na szkole rodzenia uczyli, by na początku nie używać nic oprócz roztworu soli fizj lub wody morskiej w aerozolu... sama więc nie wiem...
Nas jak chodziliśmy na SR przed porodem Kuby uczyli żeby kupić gruszkę w razie konieczności :baffled:...Fridę + Sterimar chwalimy, a na naprawdę mega katar używamy Katarku..podłącza się do odkurzacza-super sprawa! ;-)

reklama
Do góry