reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

reklama
myśmy sporo pieluch przy Kubie przerobili i tak:
-happy bella były super - szerokie, duża falbanka i duża chłonność ale chcieli ulepszyć i dali głupi zielony pasek z balsamem który K uczulał
-huggisy - często są w promocji w tesco i wychodzą nawet taniej niż pampersy- jak dla nas najlepsze pieluchy
-pampersy - słabo chłonne- Kuba zaraz przesikiwał i niektóre też mają ten nieszczęsny pasek z balsamem
-dada uczulały Kubcia

Pewnie przyjdzie Wam przetestować niejedne zanim znajdziecie odpowiednie ;-)
My na początek kupimy Huggisy.

ja jeszcze nie wiem co zakupię, na pewno będą te od 2-5kg, bo już wiem, że dzidzia duża nie będzie. Z firmy Pampers nie chcę nic widzieć, zbyt dużo dzieci ma na to uczulenie, po drugie firma wydaje więcej na reklamę a nie na jakość swoich produktów. Myślałam o Huggisach, ale właśnie cena - jak dupcia się przyzwyczai do tych pieluch, to później mogę mieć problem ze zmianą na tańsze.

W Realu maja Świąteczna promocje Pampersów.... Od 18 do 24.12 Chyba wszytskich możliwych wariantów wiec i tych dla najmłodszych. W gazetce mam wymienione min te Pampresy Mini (ale nie wiem na ile kg one są), no i promocja polega na tym, że dwie duże paczki (108szt) sa w cenie 95zl....

W sumie ponad 200szt Pampersow za niecala 100zl? Nie wiem czy to rewelacyjna promocja, ale możecie sprawdzić - mam na mysli dziewczyny ktore sa zdecydowane kupic pieluszki wlasnie tej firmy...
Bo ja to raczej tez male paczki kupie zeby potestowac na poczatek.... Moja kuzynka tak wybrala pieluszki metoda prob i bledow do skóry swojego maluszka. Wiekszosc pieluszek odparzala pupcie ich synka, albo uczulala... Nie ejstem pewna ale wiem ze w koncu znalezli jakies dla siebie - o ile sie nie myle to tez Pampersy i Bella Happy :rofl2:

mojego syna na szczęście nic nie uczulało, ale pampersy był jakieś cienkie i się zbrylały pod wpływem wilgoci. czasami ich jednak używałam, na krótsze dystanse ;-)
nie martwcie się że pieluszki 2-5 będą za małe jak się 3- czy 4-kilogramowe dziecko urodzi :-), przecież można je luźniej lub ciaśniej zapiąć i już :-)

a lidlowe nie pamiętam jakie rozmiary są, jak będę w lidlu to sprawdzę :-).

Ja z Frankiem dużo pieluch przerabiałam. Za pampersami nie przepadam, wolę huggiesy ale premium nie clasic. Teraz jedziemy na pieluchach z Lidla, dla mnie są super - chłonne no tańsze!!! Pampersy zawsze zjezdzaly F z tyłka:-D Jeszcze lubię babydream z Rossamana.

Widzę że temat pieluchowy się pojawił..
My myśleliśmy o Pampersach ale jak piszecie że kaszana.. to sama już nie wiem..
Słyszałam właśnie o tych rossmanowskich ze są ok:-)

A ja dziś pokupowałam sporo pierdół dla młodej na allegro- kocyk,rożek, maskotke.. jakąś myjkę do kąpieli.. i nawet nie wiem kiedy 120 zł pękło:szok:

Aga poprzednie zakupy u tego faceta-2 butelki, dwa smoczki i 10 pieluch tetrowych 80 zł:baffled:.. a i tak jeszcze masę rzeczy mi brakuje.. aż strach pomyśleć.. dobrze że chociaż ubranek mam full wypas i nie muszę się martwić.. bo jakby-odpukać moj m. miał coś kupić... a on tylko czapeczki i kaftaniki odróżnia:-D

reklama
Ostatnio z M bylismy na zakupach i wzielismy juz male opakowanie pieluszek - Pampersów i chusteczki nawilżane do pupki - Clinic . Jestem ciekawa jak sie beda sprawowac:) Jesli chodzi o pieluchy to zobacze jak te Pampersy sie zachowują i najwyżej bede testowala dalej inne:) w kazdym razie niesamowicie sie ciesze ze mamy juz tyle rzeczy dla Maluszka!!!Jeszcze tylko kosmetyki i przewijak są do kupienia:) aha i ostatnio doswiadczeni rodzice malych dzieci - moi koledzy i koleżanki z pracy polecali mi jeszcze do kupienia podobno rewelacyjną FRIDĘ do oczyszczania noska. Czy któraś z Was się już z tym spotkala???
Pozdrawiam gorąco!!!!!!

Do góry