reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy -dla nas i dla lutowych pociech

mamaflavii ale piękna pościel!!!!!! dużo kosztowała?
ewelinka mnie też ta pościel się podoba, miałam ją zamówić w kolorze kremowym, ale do dziś się waham i w końcu nie wiem czy kupić czy nie kupić :)

reklama
Do tej pory wiekszosc rzeczy mam niebieskich... Ale nie skupiam sie bardzo na jednym kolorze - biel czy bez bedzie dobry, zalezy co mi sie spodoba :-) Posciel jedna mam biala z misiami kolorowymi, ale bede musiala jeszcze jakis komplecik dokupic a moze nawet i dwa :tak: Tylko ze to tez mi juz rodzina zapowiedziala ze dostane kolderke czy kocyk... Caly czas wstrzymuje sie z zakupem wyprawki...

No ale musze przyznac im blizej lutego tym wieksza mobilizacja odnosnie zakupów :happy:

Teraz sie was chcialam zapytac jaki macie kolor ścian w pokoju maleństwa? Po remoncie pomalowalismy pokój na coś w stylu pistacjowej zieleni :happy2: No i zasłony nowe, zielone z żółtymi, brazowymi listkami :rofl2: taki troche jesienny klimacik... ale mysle teraz o jakis cieplych dodatkach np róż albo bez (np okleina na szafki, lapmpka nocna ktora dawalaby takie światło). Co myslicie o tym? A moze lepiej zainwestowac w jakies nakleiki z misiami albo innymi zwierzakami?

moja niuńcia nie ma swojego pokoju, przez rok będzie spać z nami (co by mieć blisko do łóżeczka) i dopiero później urządzimy jej pokoik :)

a ten w ogóle jest ktoś kto nie robił pokoju dla dziecka, bo tak jakoś wyalienowana się czuje? :)

larkaa - my malowaliśmy ściany ale na biało. To uniwesrsalny kolor, ale niekoniecznie piękny dla dzidzi :D
Ale za to wszystko do niego pasuje.
I też nie zrobiliśmy pokoju dla dzidzi, tylko kącik dzidzi w naszej sypialni. Za jakiś rok, planuje nas przenieść do drugiego pokoju (buuu nie będzie sypialni!)
A do łóżeczka kupiliśmy komplecik pościeli z Drewexu - lionka :) rożek też do kompletu. Drogo, wiem, ale to od babci :) ja tylko pokazałam paluchem - to :) a co? :)
Drewex posciel Duck Lion Hippo 3 czę z ochraniacz (501190994) - Aukcje internetowe Allegro

Puki co u mnie jest tak ze odremontowalismy nasza sypialnie i bedzie w niej kacik dla dzidzi, poza tym my rowniez bedziemy w niej spali, a za jakis czas przeniesiemy sie do drugiego pokoju, a w tym bedzie mieszkalo nasze malenstwo :-)
Oczywiscie ze lepiej jest miec dzidzie przy sobie w tych pierwszych miesiacach czy latach zycia.... No ale gdy sie wybierze do przedszkola chce aby mialo wlasny pokoj

moja dzidzia tez nie bedzie miala swojego pokoju remontujemy pokoj dla nas i dzidzi a dominik zostaje w starym a za jakis rok mysle dzidzie przeprowadzic do pokoju synka :-)

U mnie też nie będzie pokoju dla dzidzi, dopiero co z ruiny zrobiliśmy sypialnię. Mała będzie miała tam swój kącik a potem pomyślę co dalej.

reklama
Do góry