reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

".

Droga Ell chyba mnie zle zrozumialas. Nie mialam na mysli pieluszek jednorazowych tylko ceratkowe majtki ktore zaklada sie na pieluchy tetrowe zeby nie przemakaly. Rozumiem doskonale ze zycie weryfikuje wszystkie plany ale tak naprawde na co my powinnysmy narzekac. Pierwsze dziecko, nie mam zadnych innych obowiazkow dlaczego sie nie poswiecic. Moja mama nie miala pralki automatycznej i prala wszystkie pieluchy praktycznie recznie. No i jeszcze je wygotowywala:tak:. A pozniej miala moja siostre i powtorka z rozrywki. Do tego nigdy nie narzekala wprost twierdzi ze to byl napiekniejszy okres jej zycia.
Dodam ze nie jestem przeciwna pieluszkom jednorazowym, ale zawsze bede stala po stronie wszystkiego co naturalne, a szczegolnie jesli chodzi o noworodka.

Jasne, jeśli dziecko standardowo będzie robiło dwie kupki na dzień:) plus siku, to nie ma problemu. Bo tak to ja miałam 20-30 pieluch z powodu kup a nie powiem ile z siku:) Ja całe 3 dni wytrzymałam, potem fizycznie nie nadążałam, w życiu nie dałabym rade,musiałabym rodzine do prasowania zatrudnić;) poza tym ja w domu byłam tylko na obiadku w letnie dni, tak spędzałam czas z małą na spacerkach, wylegiwałyśmy się na słoneczku:) i wytrwale przez 3 miesiace walczyłyśmyz kolką.
A naprawdę mogłabym w historii poszukać o tym jak planowałam podobnie jak ty:) ale zakupione pieluchy tetrowe świetnie sprawdziły się przy karmieniu:) i usypianiu małej:) A dni z kolką były naprawdę ciężkie, nieraz mąż wracał z pracy i dostawał bułkę do ręki i wio z mała na spacer, bo ja padałam z sił, te 3 pierwsze miesiace dla mnie to była dieta cud, na minusie 28 kg, bo musiałam jeść same gotowane warzywa i gotowany drób:) A i tak uważam,że to był piękny czas:) podobnie jak Twoja mama:) inaczej nie zdecydowałabym się na drugie dziecko:)

reklama
Witam mi tez dzis przyszła paczka z allegro pierwsze zakupy mam juz za soba takie fajniusie malutkie.Kupowałam same uniwersalne bo nie mam 100% pewnosci kto u mnie mieszka.Ale jak bede 6 marca na wizycie i licze ze powie mi kto mi daje takie mocne kopniaczki to wtedy zaszaleje.:-)

mi sie wydaje, ze na wiosne powinny byc dobre.
Gdzies widzilalam taka rozpiske, ze rozmiar 20 jest na dziecko roczne i od rocznego dziecka od rozmiaru 20 idzie sie pozniej numerkami w gore. W takim wypadku 18-19 bylyby w sam raz na wiosne - tak mi sie zdaje - ale pewnie to i tak zalezy od dzieciaczka :-)

Dziewczyny, a te buciki to na jaki wiek maja być ? Ja sie na tym zupełnie nie znam. No chyba nie ma bucików na takie malutkie, kilkumiesięczne dziecki, no bo po co im buty :confused:

Tricolor sa, ale jak to mowi moja kolezanka (swiezo upieczona mama) - takie malutkie buciki dla dziecka do 3 miesiecy sluza tylko do zdjecia :-) dlatego ja chyba nie bede kupowac, a licze ze moze ktos mi podaruje to zdjecia zrobie ;-)

Dziewczyny, widzę że zapanowała czerwcowa gorączka zakupów:-D I dobrze, bo lepiej wcześniej niż się potem martwić. Troszke wamz azdroszczę, bo u nas na razie panuje wstrzemięźliwość... Musimy kupic tylko duze rzeczy i kosmetyki, a z tym czekamy do końca marca. Ale powiem szczerze, ze jeśli jutro dzidzia będzie grzeczna isię pokaże, to na pewno sobie nie odmówię przyjemności kupienia chociaż czegoś :tak:

P|ytasz o to łóżeczko Radek VII? Widziałam w sklepie i jest fajne. Solidnie wykończone i stabilne. Polecam.

Ollutka - bardziej chodziło mi o to łóżeczko Arti;-). Napisz o nim kilka słów.

To łóżeczko wyglada fajnie. Niestety instrukcja składania jest na tyle kiepska, że nam sie nie udało za pierwszym razem. Musimy to rozpracować jeszcze.
Ale same łóżeczko jest fajne. Złożone zapakowane w poręczna torbę. Wykończenia są solidne. Ma fajnie mocowany przewijak, moskitierę i daszek. Ogólnie mi się podoba. Nie wiem tylko, co z materacykiem, czy nie kupimy dodatkowego, bo ten orginalny słaby jest.
Nie wiem jak ono się ma do innych łóżeczek, bo się wogóle nie orientowałam. Myślę, że jest ok :)

Ell, jesli moje dziecko bedzie mialo takie problemy z kupkami jak Twoje, czego nie moge wykluczyc, to tym bardziej bede uzywala pieluch tetrowych. Niestety nie stac mnie na kupowanie 30 pieluch jednorazowych dziennie:no2:. No chyba, ze zostawiasz taka pieluche na kilka godzin niezaleznie ile jest w srodku narobione... To chyba nie dla mnie. Ale kazdy ma swoje poglady, zasady, przyzwyczajenia i priorytety.

Rozmowa z Toba przypomina mi historie sprzed 16 laty kiedy zdecydowalam sie zostac wegetarianka. Wszyscy sie zakladali jak dlugo wytrzymam. Jakos do tej pory nie skusilam sie nawet raz zeby ominac moje zasady, a zdarzalo sie ze bylam strasznie glodna, bo na niektorych spotkaniach rodzinnych specjalnie przygotowywano wszystkie posilki z dodatkiem miesnym. A na jednym z wesel pojechalam po jedzenie na stacje benzynowa bo kazda salatka byla z kielbasa. I tak moglabym tutaj kontynuowac ale po co. Wierze w silna wole. Jedni maja jej wiecej a inni mniej.

Ostatnia edycja:
Ja tez nie moge sie powstrzymac,co ide na zakupy,to cos upatrze dla maluszka,:-D:-D

Załączniki

• Picture 11398.jpg
    Picture 11398.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 40
  • Picture 11399.jpg
    Picture 11399.jpg
    23,6 KB · Wyświetleń: 51
  • Picture 11401.jpg
    Picture 11401.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
reklama