ell
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
".
Droga Ell chyba mnie zle zrozumialas. Nie mialam na mysli pieluszek jednorazowych tylko ceratkowe majtki ktore zaklada sie na pieluchy tetrowe zeby nie przemakaly. Rozumiem doskonale ze zycie weryfikuje wszystkie plany ale tak naprawde na co my powinnysmy narzekac. Pierwsze dziecko, nie mam zadnych innych obowiazkow dlaczego sie nie poswiecic. Moja mama nie miala pralki automatycznej i prala wszystkie pieluchy praktycznie recznie. No i jeszcze je wygotowywala. A pozniej miala moja siostre i powtorka z rozrywki. Do tego nigdy nie narzekala wprost twierdzi ze to byl napiekniejszy okres jej zycia.
Dodam ze nie jestem przeciwna pieluszkom jednorazowym, ale zawsze bede stala po stronie wszystkiego co naturalne, a szczegolnie jesli chodzi o noworodka.
Jasne, jeśli dziecko standardowo będzie robiło dwie kupki na dzień plus siku, to nie ma problemu. Bo tak to ja miałam 20-30 pieluch z powodu kup a nie powiem ile z siku Ja całe 3 dni wytrzymałam, potem fizycznie nie nadążałam, w życiu nie dałabym rade,musiałabym rodzine do prasowania zatrudnić poza tym ja w domu byłam tylko na obiadku w letnie dni, tak spędzałam czas z małą na spacerkach, wylegiwałyśmy się na słoneczku i wytrwale przez 3 miesiace walczyłyśmyz kolką.
A naprawdę mogłabym w historii poszukać o tym jak planowałam podobnie jak ty ale zakupione pieluchy tetrowe świetnie sprawdziły się przy karmieniu i usypianiu małej A dni z kolką były naprawdę ciężkie, nieraz mąż wracał z pracy i dostawał bułkę do ręki i wio z mała na spacer, bo ja padałam z sił, te 3 pierwsze miesiace dla mnie to była dieta cud, na minusie 28 kg, bo musiałam jeść same gotowane warzywa i gotowany drób A i tak uważam,że to był piękny czas podobnie jak Twoja mama inaczej nie zdecydowałabym się na drugie dziecko