reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

"...Anavel, nie wiem jak możesz kogoś obrażać nie znajac, nigdy nie zostawiałam malej w mokrej pieluszce i nie wiem czy zdarzylo się, że miala w niej więcej niż jedno siku i, pomimo, że pieluszka wydawała się całkowicie sucha to ją zmieniałam..i też w żadnym poście nie przekonywałam cię do zmiany decyzji, tylko pisałam o moim doświadczeniu.I to nie kwestia silnej woli, bo mi akurat jej nie brakuje, tylko rozsądku, właśnie w tetrowych pieluszkach narażałabym malą na ciągły styk z kupą...i to byłoby o wiele szkodliwsze. Dwa wydałam fortune na pieluchy to fakt, ale z konieczności, a nie wygody..o wiele mniej rzeczy kupowałam małej innych po prostu. A dzieki pieluszkom jednorazowym miałam dla małej więcej czasu, bo nie wiem kto miałby zajmować się mała, gdybym ja stałą przy desce do prasowania ciągle, bo oprócz pieluszek jest mnóstwo innych ubranek. tutaj akurat dla mnie priorytetem było dobro dziecka, i uważam, że każda przyszła mama, która zdecyduje się na jednorazowe pieluszki, w żaden sposób nie ma gorszych priorytetów niż ty. A co do wegetarianizmu, to akurat tutaj w ogole silna wola nic nie ma, każdy z nas ma rózne upodobania jedzeniowe i nie uważam tego za żadne wyrzeczenie wymagajace wytrwałości, poza tym jeśli mnie byłoby stać na bycie wegetarianka, to tym bardziej byłoby mnie stać na pieluchy."

Moja droga urazona to ja sie poczulam wczoraj kiedy przeczytalam twoj post, ktory mial mnostwo ironicznych wstawek typu :), a to znaczy ze sobie kpisz z wielu rzeczy, ktore sa wazne dla mnie. Nigdy nie obrazilam cie wprost co ty zrobilas dzisiaj. A do tego wszystkiego zaczelo sie od twojego sprostowania mojego postu, ktory nawet nie byl skierowany do ciebie. Przyznam tez ze czasami nie wiem co chcesz przekazac bo piszesz ze przez pierwsze 3 miesiace padalas ze zmeczenia i nie bylo na nic czasu, a pozniej twierdzisz ze wolalas wylegiwac sie z mala na sloncu niz spedzac czas na prasowaniu pieluch...Nie neguje tego wcale ale dla mnie to sprzecznosc. Ja cenie sobie rady doswiadczonych mamus, ale one musza byc sensowne.
Do tego dodam, ze na temat wegetarianizmu lepiej zebys sie nie wypowiadala bo nie masz chyba zbyt duzej wiedzy w tym zakresie.
Bede madrzejsza i na tym skoncze.
Przepraszam tutaj wszystkie forumowiczki, ktore niestety musza to czytac i obiecuje, ze juz wiecej na ten temat nie napisze.

Ell wierzysz czy nie zycze ci jak najlepiej. Pozdrawiam.
Anavel

Ostatnia edycja:
reklama
Anavel pozostawię Twój post bez komentarza.....ale nie sądzę tez aby to forum polegało na tym, aby każdy każdemu slodził:) pisze juz 3 lata na tym forum i w wielu sprawach mialam odmienne zdanie, ale nigdy nikt z powodu źle odczytanych uśmieszkow mnie nie obraził:) tak jak to zrobiłaś ty

haloooo co to za wymiana zdań uwazam ze juz dawno powinno sie skonczyc a nie brnąć dalej prosze wrzucić wsteczny bieg

Ja tylko w kwestii formalnej KAZDY MA PRAWO WYPOWIADAC SWOJE ZDANIE ALE ROWNIEZ KAZDY MA PRAWO SIE Z TYM NIEZGADZAC!!!!!!! rowiez chce zauwazyc ze to nie powód aby sie obrazac Kazda z nas ma swoj rozum i musi postepowac według niego

W razie podobnych sytuacji moderator moze wyciagac sankcje w postaci zółtych i czerwonych kartek :D :D

ELL mam zasade karam zawsze obie strony ta zasade stosuje przedewszystkim w stosunku do swoich dzieci i mam nadzieje ze tak zostanie ..

reklama
Do góry