reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

"...co do Twoich planów pieluszek tetrowych, ja tez tak planowalam, życie jednak wszystko zweryfikowało, Oti robiła po 20-30 purknieć kupkowych na dzień, uregulowało się to dopiero po 4 miesiącu, nie miałam szans na pieluchy tetrowe, zwłaszcza, że od 8 do 16 miala non stop kolki, nie było więc czasu na pranie i prasowanie, i tak ledwo z wszystkim wyrabialam. I powiem wcale te pieluszki nie są ceratkowe, a wręcz przeciwnie, przekonalam się do pieluszek, i wydaje mi się, że są nawet mniej dokuczliwie dla pupki niż pieluchy tetrowe."

Droga Ell chyba mnie zle zrozumialas. Nie mialam na mysli pieluszek jednorazowych tylko ceratkowe majtki ktore zaklada sie na pieluchy tetrowe zeby nie przemakaly. Rozumiem doskonale ze zycie weryfikuje wszystkie plany ale tak naprawde na co my powinnysmy narzekac. Pierwsze dziecko, nie mam zadnych innych obowiazkow dlaczego sie nie poswiecic. Moja mama nie miala pralki automatycznej i prala wszystkie pieluchy praktycznie recznie. No i jeszcze je wygotowywala:tak:. A pozniej miala moja siostre i powtorka z rozrywki. Do tego nigdy nie narzekala wprost twierdzi ze to byl napiekniejszy okres jej zycia.
Dodam ze nie jestem przeciwna pieluszkom jednorazowym, ale zawsze bede stala po stronie wszystkiego co naturalne, a szczegolnie jesli chodzi o noworodka.

Ostatnia edycja:
reklama
Tutaj lozeczko jakie my planujemy zakupic :)
Ma kilka ciekawych opcji jak np to, ze gorna czesc sie pozniej zdejmuje i zostaje normalne lozko, ktore mozna uzywac przez kilka dobrych lat. Lozeczko gorne jest tez samo w sobie kolyska - ma taki specjalny wmontowany system. Do kompletu mozna dokupic mebelki tej samej firmy.

baby r.JPG

Dziewczyny, jak szybko rosnie dziecku nozka z poczatku? Czy buciki balerinki, w roz 18/19, dlugosc wkladki 11cm zaloze jeszcze latem, czy to w przypadku czerwcowek beda dobre dopiero na jesien/zime?

Carmi z tego co pamiętam to jak Maja miała pół roczku szukałam jej butków na brata wesele i dobre były takie na 10cm :tak: więc 11cm na lato to może być troszkę dużo:confused:

reklama
Masz na myśli wiosnę przyszłego roku?

tak dokladnie :)

dziekuje, w takim razie sobie odpuszczam :blink:
mam 4 zl nadplaty u dziewczyny u ktorej kupowalam mniejsze buciki na allegro i zastanawialam czy nie wziasc w takim wypadku i drugich, innych i wiekszych, ale widze, ze nie ma sensu :)

Do góry