reklama
angelika82
Fanka BB :)
Dziewczyny, a te buciki to na jaki wiek maja być ? Ja sie na tym zupełnie nie znam. No chyba nie ma bucików na takie malutkie, kilkumiesięczne dziecki, no bo po co im buty
Przede wszystkim tylko do dekoracji :-)
Normalne buciki do chodzenia dzidzius bedzie potrzebowal jak bedzie mial kolo roczku i zacznie stawiac pierwsze kroczki :-)
beata1980 cudowne sukieneczki - normalnie sie zakochalam :-)
ell
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Ell, jesli moje dziecko bedzie mialo takie problemy z kupkami jak Twoje, czego nie moge wykluczyc, to tym bardziej bede uzywala pieluch tetrowych. Niestety nie stac mnie na kupowanie 30 pieluch jednorazowych dziennie. No chyba, ze zostawiasz taka pieluche na kilka godzin niezaleznie ile jest w srodku narobione... To chyba nie dla mnie. Ale kazdy ma swoje poglady, zasady, przyzwyczajenia i priorytety.
Rozmowa z Toba przypomina mi historie sprzed 16 laty kiedy zdecydowalam sie zostac wegetarianka. Wszyscy sie zakladali jak dlugo wytrzymam. Jakos do tej pory nie skusilam sie nawet raz zeby ominac moje zasady, a zdarzalo sie ze bylam strasznie glodna, bo na niektorych spotkaniach rodzinnych specjalnie przygotowywano wszystkie posilki z dodatkiem miesnym. A na jednym z wesel pojechalam po jedzenie na stacje benzynowa bo kazda salatka byla z kielbasa. I tak moglabym tutaj kontynuowac ale po co. Wierze w silna wole. Jedni maja jej wiecej a inni mniej.
Anavel, nie wiem jak możesz kogoś obrażać nie znajac, nigdy nie zostawiałam malej w mokrej pieluszce i nie wiem czy zdarzylo się, że miala w niej więcej niż jedno siku i, pomimo, że pieluszka wydawała się całkowicie sucha to ją zmieniałam..i też w żadnym poście nie przekonywałam cię do zmiany decyzji, tylko pisałam o moim doświadczeniu.I to nie kwestia silnej woli, bo mi akurat jej nie brakuje, tylko rozsądku, właśnie w tetrowych pieluszkach narażałabym malą na ciągły styk z kupą...i to byłoby o wiele szkodliwsze. Dwa wydałam fortune na pieluchy to fakt, ale z konieczności, a nie wygody..o wiele mniej rzeczy kupowałam małej innych po prostu. A dzieki pieluszkom jednorazowym miałam dla małej więcej czasu, bo nie wiem kto miałby zajmować się mała, gdybym ja stałą przy desce do prasowania ciągle, bo oprócz pieluszek jest mnóstwo innych ubranek. tutaj akurat dla mnie priorytetem było dobro dziecka, i uważam, że każda przyszła mama, która zdecyduje się na jednorazowe pieluszki, w żaden sposób nie ma gorszych priorytetów niż ty. A co do wegetarianizmu, to akurat tutaj w ogole silna wola nic nie ma, każdy z nas ma rózne upodobania jedzeniowe i nie uważam tego za żadne wyrzeczenie wymagajace wytrwałości, poza tym jeśli mnie byłoby stać na bycie wegetarianka, to tym bardziej byłoby mnie stać na pieluchy
Ollutka - dzięki. Materacyk i tak trzeba dokupić do każdego jednego łóżeczka turystycznego, bo te oryginalne się nie nadają. Ale dzięki za opinię. Spróbuję jeszcze znaleźć takie " na żywo", żeby sobie pooglądać, ale chyba się zdecydujemy.To łóżeczko wyglada fajnie. Niestety instrukcja składania jest na tyle kiepska, że nam sie nie udało za pierwszym razem. Musimy to rozpracować jeszcze.
Ale same łóżeczko jest fajne. Złożone zapakowane w poręczna torbę. Wykończenia są solidne. Ma fajnie mocowany przewijak, moskitierę i daszek. Ogólnie mi się podoba. Nie wiem tylko, co z materacykiem, czy nie kupimy dodatkowego, bo ten orginalny słaby jest.
Nie wiem jak ono się ma do innych łóżeczek, bo się wogóle nie orientowałam. Myślę, że jest ok
madziumba
czerwcowa mama 2009
Ja tez nie moge sie powstrzymac,co ide na zakupy,to cos upatrze dla maluszka,
jak mi lekarz potwierdzi jeszcze raz płeć w przyszłą środę, to też będę takie śliczności kupować !!!!Mam nadzieję, że Martunia zastanie Martunią;-).
Super te ciuszki!
beata1980
Sierp 2007 czerw 2009
jak mi lekarz potwierdzi jeszcze raz płeć w przyszłą środę, to też będę takie śliczności kupować !!!!Mam nadzieję, że Martunia zastanie Martunią;-).
Super te ciuszki!
Ja 28 lutego mam 4D ultrasond,wtedy juz tez napewno powinnismy wiedziec,niby nam juz powiedziano ze male prawdopodobienstwo jest na chlopaczka,ale ja ciagle mam nadzieje...najwyzej w sukieneczkach bedzie sobie chodzil
wesolutka
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
u nas zaczęło przybywać w zasadzie tylko dziewczęcych ubranek. Dostałam kilka ślicznych, malutkich sukienek; korci mnie, ilekroć widzę ładną w sklepie, by kupić, ale biję się z myślami, czy taka sukienuśka np. z dżinsu jest odpowiednia/wygodna/praktyczna dla dzieciątka, które nawet nie siedzi...? Co myslicie, Mamy Dziewczyn?
Carmi
Czerwcowa mama 2009
Wesolutka, ja jestem dopiero przyszla mama dziewczyny :-) Sukieneczki kupuje, ale dopiero od rozmiaru 62, a i te z delikatnych materialow, wiekszosc bawelna i beda w sumie tylko na wyjscia. Planujemy chrzcic mala w PL, wiec z taka 2-3 mczna panna bedziemy latac pewnie po znajomych i rodzinie i te sukieneczki bardziej na taka okazje sa pomyslane. Ew. jak ktos do nas przyjdzie z wizyta. Ale nie mam chyba ani jednej jeansowej na tak maly rozmiar. Dopiero od 74 chyba...
Po domu mam spioszki, body, spodenki. Musze chyba tylko body z dlugim rekawe podokupywac, bo mam prawie same z krotkimi
Po domu mam spioszki, body, spodenki. Musze chyba tylko body z dlugim rekawe podokupywac, bo mam prawie same z krotkimi
Kasia Irlandka
10/2006 06/2009 :)
Nio wlasnie ja tez sie nad tym zastanawialam i w koncu nie bede kupowac jeansowych sukienek. One chyba troche za sztywne sa. Mam jedna sukieneczke sztruksowa - ale to jest taki delikatny i miekki.
reklama
ell
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Wesolutka moja Oti z czerwca i w sumie w pierwszych miesiącach głównie ubrana była w kaftaniki lniane, rampersiki i sukienki na szeleczkach, ale takie leciutkie letnie, co do sukienek z jeasnsu, to miala tylko jedną nadającą się dla noworodka, to był taki miekki jeans bawełniany leciutki, a tak dopiero rzeczy z jeansu i sztruksowe zaczęła nosić koło 10 miesiąca, i w zasadzie dopiero wtedy kiedy zaczęła chodzić, bo tak to zazwyczaj jenas za sztywny dla takiego brzdąca A jeśli kupować to najwcześniej od rozmiaru 80 ( 9 -12 miesiąc)
Ostatnia edycja:
Podziel się: