reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Ollutka - mnie tez nic tak nie poprawia nastroju jak ogladanie wozkow, lozeczek, kocykow....
Lozeczko ktore wybralas bardzo mi sie podoba i zdaje sie nawet ze w PL w domu mam takie samo, tylko ciemniejsze i moja siostra tez takie ma dla synka swojego :D, wozek tez fajny, wyglada lekko i stabilnie :D

reklama
No właśnie, wózek moze nie jest bardzo lekki, bo stelaż ok 12kg, ale się super prowadzi. Te skrętne koła są fajne, zwłaszcza jak spaceruje sie po nierównym terenie. I ma spory kosz na zakupy, ogólnie mi sie bardzo spodobał. To chyba tak jak z butami jest - zaczynasz prowadzić i wiesz, ze to właśnie ten wózek.
Tylko sie zastanawiam nad tym, ze spacerówka jest od razu przodem do kierunku jazdy. W niektórych wózkach można przekładać rączkę i widzieć malucha. Ale mi się wydaje, ze jak maluch patrzy przed siebie to może lepiej świat podziwiać a nie tylko ciagle na mamusię i tatusia patrzeć :)

Ollutka świetny wybór, zarówno łóżeczko jak i wózek bardzo mi się podobają:tak: W opisie z tego linku wynika, że stelaż waży 9,5 kg a to naprawdę niewiele:tak: W moim wózku siedzisko spacerówki też jest tylko przodem do kierunku jazdy, ale to naprawdę nie przeszkadza, moja Majka była szczęśliwa jak ją przesadziłam z gondoli bo mogła wreszcie podziwiać świat:-) Początkowo to ja nie mogłam się przyzwyczaić, że nie widzę mojego szkraba:-D

Cieszę się, że Ci się podoba :) te 12kg to tak orientacyjnie z torbą i czymś w koszu na zakupy, bo wiadomo, ze tego sie nie odpina za każdym razem.
A jeśli chodzi o podziwianie świata, to też mi się tak wydaje. Dziecko sie przesadza ok 7 miesiąca prawda? Wtedy już siedzi i kręci główką do okoła i dużo więcej moze zobaczyc. W sklepie nam jeszcze powiedzieli, ze do kolekcji z 2009 roku dodają polarowy śpiworek (poza standardowym okryciem na nóżki).

Dzisiaj byłam w Realu, kupiłam body po 3.99 zł. marki Dimo. Wygladaja na dobre gatunkowo. Zobaczymy jak sie sprawdza w "praniu". Większosć ciuszków jest rózowych, czyzby chłopcy tak obrodzili, ze zaczyna brakować niebieskiego koloru? Muszę upolowac spioszki w promocji bo w normalnych cenach sa bardzo drogie. Takie zakupy dla maluszka to wielka przyjemność!
Czy kupujecie rozmiar 56 czy od razu 62? Nie wiem czy synus będzie duzy czy maleńki i trudno zdecydowac sie na wielkość ubranek :-)

olutka wózki xlander są naprawdę godne polecenia, sama taki mam ( xlander xa) i jestem z niego bardzo zadowolona

Ollutka- to nasze dzieciaczki będą miały takie same łóżeczka, tylko że ja zdecyduję się na takie tylko że w ciemnym kolorze:tak: A co do wózka to świetny, ale niestety dla mnie za drogi :-(

A mnie odwiedzil dzisiaj pan listonosz chustonosz i przyniosl mi moja chuste Vatanai Naglikti. Na poczatku obstawialam inne wzory, ale w koncu z M zdecydowalismy sie na odcienie niebieskiego - tak wiec zimowa pora "przyplynely" do mnie wielorybki! Chcialam wam zrobic fotki oryginalu, ale niestety aparat nie pociagnie juz na bateriach z myszki :-D:-D:-D.

P.S.
Dodam, ze na poczatku strasznie mi sie nie podobala i do konca nie bylam do niej przekonana, ale z godziny na godzine zakochue sie w niej coraz bardziej!

Pierwsze proby juz za mna! Na poczatku probowalam zamotac sie na zabie ale okazala sie za mala, wiec pozniej uzylam poduszki - hihi. Powiem wam, ze to nie takie trudne, aczkolwiek trzeba sie przylozyc!

Na przyszla wyplate upatrzonego mam boskiego szafirowego elastyka! Ale nic wiecej nie powiem aby nie zapeszyc.
Przedystkutowalismy z M i doszlismy do wniosku ze robimy inwestycje na najblizsze 5lat i 3 dzieciaczkow ;-).

Tau, super chusta! Czy rzeczywiście jest na tyle proste wiązanie, że przyczepiłabyś Tymka bez strachu po kilku próbach?
Ja też chyba zdecyduję się na chustę, chociaż rozważam dodatkowo zwykłe nosidełko - właśnie ze strachu przed niekontrolowanym splątaniem :tak:
No i gratuluję dalekosiężnych planów i ambitnych :-D

Ja mam zamiar w weekend zakupic sobie takie spodnie :tak:
Kolor ten najciemniejszy:-)
SPODNIE CIĄŻOWE JEANS L *wysyłka gratis* (533937062) - Aukcje internetowe Allegro

Martusia, ja też je sobie upatrzyłam, ale niestety nadal nie dorosłam :-( No i chyba skoczę w końcu do C&A po portki, chociaż sklepowe ceny ciążowych są 2 razy wyższe od allegrowych :szok:

reklama
Moj maz planuje sam wystrugac kolyske wielkosci lozeczka zawieszona na dwoch nogach z mozliwoscia zaczepienia na nieruchomo. Jego kolega zrobil wlasnorecznie takowa i moj luby tez sie na to teraz napalil. Ja juz nie mam wiec wyboru w kwestii lozeczka, no moze tylko co do materaca;-). Ale nie przeszkadza mi to bo taka kolyska wyglada pieknie a tatus jaki moze bys dumny z siebie:-D.

Do góry