reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Carmi, ale zaszalałaś, cudna kolekcja:tak::-)

Martusia ta pościel jest prześliczna:tak::-)

A ja nadal jeszcze nic kompletnie nie kupiłam dla mojego bachorka:-p

reklama
Sunniva ja też jeszcze nic nie mam dla Dzidka, prócz butków i skarpetek, które dostałam przy zakupie ciążowych rzeczy. Do sprawy zakupów podchodzę racjonalnie i mam w zamiarze je zacząć dopiero w okolicach kwietnia-maja. Wg mnie nie ma się, co spieszyć, bo nigdy nic nie wiadomo, co się może wydarzyć w między czasie. Nie chciałabym patrzyć się na ubranka i myśleć, co starciłam.
Ubranka będę kupować w second handach, bo wolę dotknąć i zobaczyć tego, co mam w zamiarze kupić. Po co przepłacać skoro za grosze mogę mieć prawie nowe ubranka, z których Dzidek i tak szybko wyrośnie. Z ilością też nie będę szaleć. Zresztą znajomi i rodzina zapewne też zasilą me ubrankowe szeregi w końcu.

Wiem ze jeszcze sporo czasu mamy, ale pokaze wam co kupilam.
Kolezanka chwalila te "wielorazowe majtki poporodowe" w przeciwienstwie do tradycyjnych jednorazowych, ktore byly na nia za luzne i nic nie trzymaly.

Tau - mi polecała wielorazowe majtki poporodowe moja bratowa, która urodziła dwoje dzieci. Podobno to jeden z najważniejszych zakupów do szpitala dla mam.
Myślę, że za czas jakiś zaopatrzę się w takie również :-).

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Carmi - na wklesle brodawki pewna firma ktora zajmuje sie kremami na brodawki, butelkami i laktatorami wypuscila na rynek takie cudenko, ktore pozwala Ci wyciagnac sutki przed karnieniem. Nazywa sie Lansinoh Latch Assist ;-);-)
gI_0_LatchAssist12420.jpg

Wiem ze jeszcze sporo czasu mamy, ale pokaze wam co kupilam.
Kolezanka chwalila te "wielorazowe majtki poporodowe" w przeciwienstwie do tradycyjnych jednorazowych, ktore byly na nia za luzne i nic nie trzymaly.
Zamowilam, ogladne i powiem wam co o nich mysle ;-). Poki co pokazuje aukcje:
WIELORAZOWE majtki POPORODOWE ___SIATKOWE___ 2 SZT (549909036) - Aukcje internetowe Allegro

To wygląda jak bandaż. Prawdę mówiąc, to nie wyobrażam sobie, abym miała takowy wiązać sobie i oplątywać po porodzie. To po prostu trzeba umieć. Ja po swoim byłam jednak zbyt zmęczona na takie majtowe figle :-D

Poprzednim razem miałam zwykłe, nie za ciasne bawełniane figi i myślę, że to najlepsze rozwiązanie. W sensie - najpraktyczniejsze :tak: I tak po powrocie do domu każda z nas nosi się juz normalnie.

reklama
Do góry