reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Oglądałam dzisiaj mnóstwo ślicznych ubranek - na allegro oczywiście, ale te skarpetki przebiły wszystko -jak się okaże że będzie dziewczynka to na pewno będą moje !

piekne!! ja tez ostatnio zakupilam pierwsze skarpeteczki :-)

a poza tym to uwazam tak jak Tau, te uzywane niemowlece ciuszki sa bardzo czesto praktycznie jak nowe, moze z raz zalozone. Na niemieckim ebay'u jest tego tyle, ze zaznaczam sobie tylko te nowe od prywatnych osob a i tak mam w czym wybierac za grosze. Dodatkowo moja mama zakupuje uzywane ciuszki na pchlich targach, wybiera co najlepsze, bo tam mozna na zywo ocenic jakosc i stan rzeczy.

i tak zebralam juz pokazna garderobe za naprawde niewielkie pieniadze :tak:
troche naszych "nowosci":
sukieneczka GAPa, razem z przesylka cos ok 5€

zestawik mexx'a, nowiutki, nawet z woreczku z materialu, tez ok 5€, ale mnie zauroczyl. Za bezmetkowe ciuchy staram sie placic gora 2€

nowy spiworek za 1€

Niestety po drodze do domu od lekarza mam maly sklepik odziezowy, w ktorym co pare tygodni wymieniaja kolekcje i tam przepadam :sorry2:
sukienka z majteczkami

moja ulubiona rzecz :-D

Acha, i dodam, ze tak jak Tau, nie lubie podzialu na rozowy i niebieski, ja w ogole osobiscie tych kolorow nie lubie, ale ze wiekszosc dziewczecych jest taka, to jeszcze niektore po prostu powalaja na kolanka krojem, pomyslem, kolorystyka...:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Polecam Wam mamusie krem na brodawki PURELAN, super łagodzi pekające brodawki do 3,4 dni i po sprawie:tak:

w przypadku wkleslych brdawek chyba krem nie pomoze.
Musialaby za kazdym razem przed karmieniem mezowi zlecac wyciagniecie :-D
ale polozna polecila mi nakladki, te medeli wlasnie. No i bedziemy walczyc, bo ja bolu karmienia sie nie boje, tylko tego, ze nijak nie bede miala jak :-(

Gumisia, taki pas bedzie moim kolejnym zakupem. :tak:Tez juz czuje, jak brzuch mi ciazy, mysle ze pas go ladnie podtrzyma, a i wymodeluje ;-)

i jeszcze w sprawie buteleczek AVENT, gdzies czytalam ostatnio, ze odkryto w nich jakis skladnik uzywany do produkcji smoczkow, ktory jest/moze byc szkodliwy dla dzieiaczkow i byla jakas akcja z wycofywaniem ze sklepow, ale nie pamietam dokladnie gdzie i kiedy, bo sam fakt przekreslil u mnie ich butelki.

w przypadku wkleslych brdawek chyba krem nie pomoze.
Musialaby za kazdym razem przed karmieniem mezowi zlecac wyciagniecie :-D
ale polozna polecila mi nakladki, te medeli wlasnie. No i bedziemy walczyc, bo ja bolu karmienia sie nie boje, tylko tego, ze nijak nie bede miala jak :-(

Gumisia, taki pas bedzie moim kolejnym zakupem. :tak:Tez juz czuje, jak brzuch mi ciazy, mysle ze pas go ladnie podtrzyma, a i wymodeluje ;-)

i jeszcze w sprawie buteleczek AVENT, gdzies czytalam ostatnio, ze odkryto w nich jakis skladnik uzywany do produkcji smoczkow, ktory jest/moze byc szkodliwy dla dzieiaczkow i byla jakas akcja z wycofywaniem ze sklepow, ale nie pamietam dokladnie gdzie i kiedy, bo sam fakt przekreslil u mnie ich butelki.
Carmi, na wklęsłe brodawki to faktycznie nie:-D:-D:-D, ja też miałam taką jedną, ale mały skutecznie wyciągnął bez nakładki, tylko połozna mi w szpitalu pokazała jak dobrze przystawiać.Mąż też sie przyda;-):-):-):-)

Moj ostatni zakup dla dzidzi :-)
5-cio czesciowa posciel :-)

serdzoltesz2ar8.jpg

Ostatnia edycja:
Tau ta posciel jest jednolita.
Na poczatku chcialm kupic taka tylko, ze cala biala, ale potem stweirdzilam, z edzidzia bedzie bardzo bladow takeij poscieliwygladala ;-) w domku mam jeszcze berzowa z miesiem :-)

reklama
Mnie też się pościel bardzo podoba,mam w planach kupno podobnej tylko bardziej w żywym pomarańczowym albo morelowym kolorze :-),będzie pasować do pokoju :-)

Do góry