reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Ile mam tyle opinii na ten temat :tak:. Jedne dziewczyny wola pajace inne kaftaniki i spiochy.
Ja zaopatrzylam sie glownie w body (krotki i dlugi rekaw), pare pajacykow, koszulek. Mam tez dwa dresiki, na chlodniejsze dni, bo w Polsce to nigdy nie wiadomo jakie bedzie lato - to tak z grubsza ;-).

Dzieki Tau. A dresiki gdzie kupilas? Bo ja widzialam bardzo fajne w h&m niestety w brazie nie bylo rozmiarow. Poza tym mi sie bardzo podobaja szare i bezowe ubranka, ale nie wiem czy za smutne dla malucha nie beda. :-)

A ja wlasnie zrobilam porzadek i przyszykowalam szuflade na rzeczy babla. Tak ladnie poukladalam :-) Lubie patrzec na te ciuszki malutkie, sa takie urocze...:tak:

reklama
Obiecalam sobie ze juz nic nie kupie z ubranek ale nie moge sie powtrzymac.
Wlasnie zamowilam :

41mI4ZumoZL._SX315_SY375_.jpg

41viwtWdv5L._SX315_SY375_.jpg

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Jakie cudne te ciuszki ! Przez Was zaczne faktycznie kupowac wczesniej choc nie chciałam. Dobrze, ze nie mam na 100% potwierdzenia czy to chłopak czy dziewczynka bo to przynajmniej mnie jeszcze hamuje :-D

Ja wiem... mam to samo, ech ..ale jak wchodze do sklepu to najchetniej wzielabym wszystkiego po jednym .... bo takie sliczne...

Jakie to szczęście, że ja mam tę swoją Rusałkę, która zawsze ma pilne potrzeby i systematycznie czyści mój portfel :-) Po wejściu z nią do jednego sklepu, odechciewa się wizyt w kolejnych!

Jakie cudne te ciuszki ! Przez Was zaczne faktycznie kupowac wczesniej choc nie chciałam. Dobrze, ze nie mam na 100% potwierdzenia czy to chłopak czy dziewczynka bo to przynajmniej mnie jeszcze hamuje :-D

Tricolor, no tak, jeszcze Ty się uchowałaś wśród nieświadomych :-D

Dresiki mam z Next i H&M oba zakupione na allegro. Jakos ciezko mi wydac ok 40zl za dresik w sklepie, kiedy na allegro w tej cenie moge miec dwa.
Oba bezowe :-D:-D.

Tau, upodobałyśmy sobie ten sam kolorek :tak:

Dresiki mam z Next i H&M oba zakupione na allegro. Jakos ciezko mi wydac ok 40zl za dresik w sklepie, kiedy na allegro w tej cenie moge miec dwa.
Oba bezowe :-D:-D.

Tau ale one sa uzywane? Bo ja generalnie jak przegladam allegro, to nic nie moge znalezc tzn moge, ale jak widze cos fajnego to jest uzywane :baffled:

Ja tez nie lubie podzialu na niebieskie i rozowe. Najbardziej lubie ecru, beze, brazy, a poza tym odcienie szarosci tez sa ladne:-)

reklama
Wszystkie rzeczy jakie kupilam na allegro, kupilam jako uzywane.
Tak jak juz kiedys pisalam, wiekszosc rzeczy od nowych rozni sie tylko tym ze nie maja metki (jak nowe) ;-).
Dla mnie nie jest problemem ubranie dziecka w uzywane ciuszki, a oszczedzam na tym 50-60%. W chwili obecnej mam ok 30-40 ciuszkow (nie wiem dokladnie ile ich jest) za ktore zaplacilam ok 130zl, a malo ktorym widac slady noszenia :-).
Pewnie , ze tak . Ilez to dzieciatko sie w tych rzeczach nachodzi. Takie ciuszki to tylko na pare razy bo malenstwa strasznie szybko rosna. Dlatego lepiej zaoszczedzic i kupic uzywane a jednak jak nowe ;-)

Do góry