reklama
Mamusie, ja mam małe pytanie na które nie umiem sobie odpowiedziec: wiem ze rozmiar 56-62cm to taki mniej wiecej od 0-3 mieś.A jaki rozmiar dla maluszka jak będzie miał np. 6 mies czy 8 mies. Widze ze sa rozmiary 62 a potem od razu 68 cm. A co między? Czy 5 mies bobas to raczej 68 czy 62?Wiem ze głupie pytanie ale czasem sa rozmiary na allegro ciepłych rzeczy i nie umiem przewidziec czy beda dobre dla malucha ur. w czerwcu. Pozdrawiam:-)
Anavel
Mamuśka
Kalina ale mi sie podoba ten Twoj kojec. ![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Mamusie, ja mam małe pytanie na które nie umiem sobie odpowiedziec: wiem ze rozmiar 56-62cm to taki mniej wiecej od 0-3 mieś.A jaki rozmiar dla maluszka jak będzie miał np. 6 mies czy 8 mies. Widze ze sa rozmiary 62 a potem od razu 68 cm. A co między? Czy 5 mies bobas to raczej 68 czy 62?Wiem ze głupie pytanie ale czasem sa rozmiary na allegro ciepłych rzeczy i nie umiem przewidziec czy beda dobre dla malucha ur. w czerwcu. Pozdrawiam:-)
rozmiary zawsze są co 6 cm. nie opłacało by się kupować mniejszych bo okazało by się że co miesiąc czy dwa musisz zrobić nowe zakupy. znalazłam dla ciebie tabelkę z rozmiarami, trzeba jednek traktować te rozmiary niezbyt dosłownie, bo wiadomo że różnie dzieci rosną i się rozwijają. polecam bardzo pytać na allegro o dokladne rozmiary (długość rękawków itd) , bo różne firmy mają rózne rozmiary i to co u jednego jest 68 u drugiego jest 62.
Załączniki
dee83, bardzo dziekuje za tabelkę . Okazało sie ze pokupowałam za duzo małych ciuszków.Musze sie przerzucic na wieksze rozmiary bo synus juz w sierpniu nie będzie miał w czym chodzic.Jesteście dziewczyny niezawodne!
Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja od poczatku kupowałam tylko rozmiar 62. miałam dwie rzeczy 56 , wzięłam to do szpitala i praktycznie tylko ten jeden raz mały miał to ubrane bo już było małe a czapeczki w ogole nie dało się wcisnąć na główkę.
warto trochę większe kupować. podwinąć rękawki bo dzieciaczki rosną w mgnieniu oka.
warto trochę większe kupować. podwinąć rękawki bo dzieciaczki rosną w mgnieniu oka.
madziumba
czerwcowa mama 2009
Niestety nie mogę pomóc. Ostatnio kupiłam czapeczkę na rozmiar 62 i Kalina powiedziała, że do szpitala będzie za dużaA jak to jest z kupowaniem czapeczek i skarpetek? Na jaki rozmiar dla nowonarodzonego dziecka i na pierwsze 3 miesiace?
reklama
angelika82
Fanka BB :)
A jak to jest z kupowaniem czapeczek i skarpetek? Na jaki rozmiar dla nowonarodzonego dziecka i na pierwsze 3 miesiace?
Na wiekszosci skarpetek - przynajmniej tych, ktore ja widzialam jest napisane w miesiacach, czyli 0-3, 3-6, 6-9,9-12
Podobne oznakowania widzialam na czapeczkach.
Ja mam dziewczyny natomiast inne pytanie odnosnie nosidelka/fotelika do samochodu dla noworodka. Jest na nich napisane, ze sa do 9 kg / niektore modele do 12 kg.
Pan w sklepie powiedzial nam, ze to znaczy, ze starczy na pierwszy roczek.
Tymczasem moja kolezanka ma coreczke, ktora ma niecale 4 miesiace (skonczy za kilka dni) i juz wazy 8 kg. Tak wiec kolejny kg to tylko kwestia tygodni.
Czy jakies doswiadczone mamusie moglbyby napisac jak mniej wiecej rozwija sie dzieco w kg i do ktorego miesiaca starcza taki fotelik / nosidelko jezeli pisze na nim, ze jest do 9 lub 12 kg?
Podziel się: