reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

dziewczyny,
tak czytam o tych ciuszkach, które już macie i zazdroszczę;-). U mnie od wczoraj malowanie (a ja u rodziców na przechowaniu), póżniej meble muszę zrobić bo mieszkanko trzeba przystosować a ciuszka nawet "pół" nie posiadamy jeszcze:zawstydzona/y:. Mam nadzieję, że jak zaczniemy z moim A wyprawkę kupować w kwietniu to się ze wszytkim wyrobimy.

reklama
Ja już troszkę ubranek dla dzidzi mam. Niewiele nowych kupiłam głównie tych przylegających do ciała -jak body, koszulki, śpioszki na pierwsze dni-bo to jednak moim zdaniem powinno być nowe. A większość spodenek, dresików,bluz ( tak od 3 m-cy w górę) mam z second handa, ale naprawdę bardzo dobrej jakości i markowych firm.

15406844d8.png

My tez bedziemy mieli kolyske....tylko taka z tradycjami :-D Jest to bowiem kolyska w ktorej spala moja mama, wiec latek troche ma:szok: Zostanie jednak odswiezona i przygotowana na nasze malenstwo przez Meza i Dziadka....juz sie nie moge doczekac:-) Maz tez...caly czas tylko mowi zeby dziadek nie odnowil zanim On wroci...hehe...slodkie:-D Mysle ze kolyska posluzy tak do 3 miesiaca a potem trzeba bedzie wymienic na lozeczko:tak:
Co do ubranek to mam kilka rzeczy ale na razie to jeszcze nic, dzisiaj wybieram sie do miasta po pracy to moze cos znajde fajnego i kupie:tak:

A ja dzisiaj chcialam kupic kilka rzeczy, ale nic znalezc nie moglam. Tzn kupilam jedne body (wczesniej upatrzone) w Smyku, a tak poza tym nie ma za wiele ubranek dla chlopcow.
A wy gdzie robicie zakupy? Poza allegro:-)

Moim zdaniem Smyk jest drogi i wcale nie taki naj. Szersza oferta jest w h&m, super ciuszki można kupić w Cubusie i Kappahlu - tam często mają pojedyncze sztuki przecenione do nieprzyzwoitych wprost kwot. Dobrą sławą cieszy się chyba nadal (bo ja w nim kupowałam jakieś.... 9 lat temu) Mothercare. A naprawdę fajnej jakości bawełniane body można kupić za grosze w... Biedronce :-D

Jak mi się jeszcze coś przypomni, to dam znać!

Słyszałam że w Tesco można kupić dobrej jakości ciuszki, no i tanio.
Ja na razie mam wszystko z allegro lub od kolezanek.

A ja się właśnie waham przed zakupami z allegro :dry:,widziałam tam dużo niedrogich i ładnych rzeczy,tylko jak to z jakością jest?

Musisz czytać dokładnie opisy aukcji no i oczywiście sprawdzić komentarze sprzedającego, jak czegoś nie wiesz, to go zapytaj.... My dosłownie wszystko kupujemy na allegro i nie było żadnych nieporozumień jak narazie
Dzisiaj przyszły moje kozaczki zakupione na allegro. Kosztowały z przesyłką 48 PLN :) Są rewelacja!!!
butyallegro.jpg

Kalina_malina dzieki za podpowiedz. :-) Naprawde h&m jest tanszy od smyka, bylam pewna ze bedzie drozszy, bo bylam w zarze i tam ceny dosc wysokie. :szok: A poza tym nie mialam pojecia ze Kapphalu i Cubusie sa ciuszki dzieciece. A nie wiesz moze w jakich centrach handlowych je znajde? Jutro sie wybieram do Arkadii to dam znac, co tam znalazlam. Zakupy poprawiaja mi humor. :tak:

reklama
A ja się właśnie waham przed zakupami z allegro :dry:,widziałam tam dużo niedrogich i ładnych rzeczy,tylko jak to z jakością jest?

Z większości rzeczy jestem zadowolona, czasami się jednak zdarzy jakiś nierzetelny sprzedawca, który nie napisze że z tyłu ciuszka jest mnóstwo zatrzasków czy jakiś inny niewygodny szczegół. Warto polować na komplety, można kupić całą wyprawkę na pół roku za świetną cenę, tylko trzeba znać płeć oczywiście no i sprawdzić czy dzidziuś urodził się w tym samym czasie mniej więcej, żeby ciuszki były dopasowane do pory roku.

Do góry