reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Dziewczynki pomożcie mi
zabrałam się dziś za pakowanie torby do szpitala... i nie wiem ile i jakie ubranka mam zabrać dla dzidzi ? Podpowiedzcie co wy spakowałyście dla dziecka.

reklama
Dziewczynki pomożcie mi
zabrałam się dziś za pakowanie torby do szpitala... i nie wiem ile i jakie ubranka mam zabrać dla dzidzi ? Podpowiedzcie co wy spakowałyście dla dziecka.
ja spakowałam :
3 szt. kaftaniki
3 szt. śpiochy
2 szt. body
2 pajacyki
4 tetry
4 pieluchy flanelowe
20 pieluch jednorazozych
2 czapeczki
1 rękawiczki
kocyk
rożek
2 pary skarpet
ubranko na wyjście (ogrodniczki i body, i bluzę jakby chłodniej było)

U mnie się leży 2 doby tylko i po naturalnym i po cc jak jest wszystko ok.
Najwyżej jak czegoś zabraknie K. dowiezie.

dzięki Oli.B.
zastanawiam się tylko nad skarpetkami, bo te wszystkie pajacyki i śpiochy są z nóżkami, więc trzeba jeszcze zakładać na to skarpetki ?

Myślę że nie będą potrzebne tzn. mi tylko na wyjście do tych ogrodniczek, ale wezmę, 2 pary one tak mało miejsca zajmują ;-)

mi ubranka dla maluszka niebyły potrzebne - szpital daje swoje - tylko łapki pampki , chusteczki i maśc na pupke np. linomag . sudokrem itp
a dla siebie zabierz koniecznie podkłady poporodowe na łóżko (chyba że szpital zapewnia) , podpaski duże bo te poporodowe( pieluchy:-p) są makabryczne , zamiast chłonąć wszystko sie marze -fuj , 3 koszule-przydadzą sie zwłaszcza jak jest gorąco , wode mineralną w małej butelce na porodówce będziesz o nieej marzyć :tak: i jakiś żel do kompieli bo z mydłem może być kłopot :-p . no i oczywiście całą reszte drobiazgów typu ręcznik , szampon , kubek ,sztućce itp

a no i szlafrok.....
laktator w razie gdybyś miała z pokarmem kłopot na poczatku....
książke do czytania
a jak sie już zacznie koniecznie cos do jedzenia i picia dla męża....

APARAT FOTOGRAFICZNY!!!!!!!!:-D

Melduje sie po zakupach :-)
Musze sie pochwalic kupilam wozek :-)
Tylko jak to kobieta zmienna jest zmienilam zdanie stwierdzilam ze nie chce zielonego poza tym odradzili w sklepie bo na lato to te muszki by mi dzidzie zjadly.
Cena troche wieksza niz tamtego bo 1160zl ale orzeciez nie jest to zakup na tydzien!

Jest to z tej firmy kolor 11 ale na tych zdjeciach w ogole nie podobny jak zrobie zdjeci to wam pokaze jaki jest :-)

BEBETTO VULCANO 8 W 1 + takie GRATISY tylko u nas (611143897) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Do góry