reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

goniap2 piękne to Wasze łóżeczko i wózeczek też śliczny. Tak Ci pozazdrościłam, że jutro koniec lenistwa kończę ostatnie porządki i też łóżeczko przyszykuję już.
Jeszcze tylko karuzeli nie mamy.
dzieki bardzo mnie pospieszylo to ze malenstwo juz donoszone, wiec gdyby sie urodzilo wszytsko gotowe :)

Dzis wreszcie wygralam licytacje karuzeli dla mojego synusia :tak::-)
Ciesze sie strasznie bo kosztowala mnie tylko 5f :-D:-)

Oto ona:

sliczna karuzela :-)
Dziewczyny a powiedzcie szczerze co sądzicie o zakupie wózka przed porodem?
Bo ja już kupiłam a słyszałam zabobon...,że to nie dobrze.
!

Dorota- Ja kupilam wszytsko wczesniej, nigdy nie wierzylam w zabobony i tego bede sie trzymac, nerwowo bym nie wytrzymala gdybym miala nie kupione.

reklama
dzieki bardzo mnie pospieszylo to ze malenstwo juz donoszone, wiec gdyby sie urodzilo wszytsko gotowe :)
.

U mnie też już donoszone i 8 czerwca synunio będzie na świecie chyba że się pospieszy jeszcze :-D. Ale też już mamy gotowe wszystko ;-)

Załączniki

• DSC04116.JPG
    DSC04116.JPG
    53,8 KB · Wyświetleń: 80
  • DSC04123.JPG
    DSC04123.JPG
    55,2 KB · Wyświetleń: 60
  • DSC04119.JPG
    DSC04119.JPG
    45,9 KB · Wyświetleń: 70
  • DSC04118.JPG
    DSC04118.JPG
    54,6 KB · Wyświetleń: 71
Oli B. ślicznie. Prawda że cudnie wygląda łóżeczko gdy tak czeka na małego lokatora? Co chwile sie na nie zagląda .Pamietam to z pierwszej ciąży. Teraz jeszcze Michałek śpi w łózeczku. Potem czeka go eksmisja i chyba będzie spał z nami, zresztą teraz też co noc przychodzi. A potem pomyśli się o jakims tapczaniku dla niego. bo teraz jakoś natchnienia nie ma i kasy.
Wczoraj kupiłam pościel dla maluszka. Bardzo mi się kolory spodobały. Ciekawe czy zdąży dojść na czas :-)

Załączniki

• 2ELZIELONESMOKI.jpg
    2ELZIELONESMOKI.jpg
    38,5 KB · Wyświetleń: 48
OLI.B.i GONIAP2- śliczne łóżeczka i wózki!
Ja się teraz też zastanawiam nad tym aby oblec juz posciel w lóżeczku, bo jak na razie to mam jeszcze nie obleczoną.

Oli B. ślicznie tam u Ciebie
Gonia pościel rewelacyjna
A z tymi karuzelami to mam już rebus, bo wyczytałam(chyba na forum) że do 3.m.ż lepiej nie zawieszać żeby dziecko nie miało zeza:eek:

Tak, to sama radość - co chwilę idę i zaglądam do drugiego pokoju, jakby miało się coś zmienić przez 5 min. :-D
Jakoś tak inaczej się w domu zrobiło jak to łóżeczko już stoi gotowe, :tak: mimo że lokatora nie ma jeszcze w tym pokoju, ale już się czuje zapach niemowlaczka w powietrzu.

oj już się nie mogę doczekać :laugh2:

Witam,
Ja tak dzisiaj z innej beczki, mam iść na urodziny do chrześniaczki, która kończy 2 latka i nie mam pomysłu na prezent dla niej, doradźcie coś, sama nie miałam dzieci jeszcze i nie wiem co będzie dla takiego malucha odpowiednie ...

Kasia Sandra na 2 urodzinki dostala kuchnie z akcesoriami i baardzo byla zadowolona. Robila to co ja, gotowala, nalewala do kubeczkow wody i to jej sie podobalo ;-) Baaila sie tez taka duza kostka, ktora miala mase roznych otworow, a ona musiala do otworu wrzucic odpowiedni klocek. Poznawala w ten sposob ksztalty i uczyla sie cierpliwosci ;-)

Lala, lozeczko i wozeczek wogole ja nie interesowalo. Dopiero teraz zaczyna sie bawic takimi zabawkami. Ale tak naprawde trudno jest doradzac bo kazde dziecko jest inne i ma inne zainteresowania.

Oli.B sliczne lozeczko :tak:
Mialam takie samo dla Sandrusi tylko kolor teak :-) no i bez szuflady ;-)
Wozio superowy :tak::-)

dee fajna posciel :tak: bardzo kolorowa :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, super macie te pokoiki!!! :-D:-D:-D

Dee, ja mam ten sam problem, bo łóżeczko jest, ale dalej ma tam lokatorkę... i nie wiem co robić... kupić drugie łóżko na którym będę ja spała z maleństwem, czy co??? nie mam koncepcji... a Julka przesypiać zaczęła całe nocki ostatnio i śpi w łóżeczku!!! i bądźcie tu madre i wymyślcie coś ratunku!!!

Dziewczyny, super macie te pokoiki!!! :-D:-D:-D

Dee, ja mam ten sam problem, bo łóżeczko jest, ale dalej ma tam lokatorkę... i nie wiem co robić... kupić drugie łóżko na którym będę ja spała z maleństwem, czy co??? nie mam koncepcji... a Julka przesypiać zaczęła całe nocki ostatnio i śpi w łóżeczku!!! i bądźcie tu madre i wymyślcie coś ratunku!!!

Ewunia ja jestem za tym, żeby dziecko spało w swoim łóżeczku -jeżeli jest to możliwe- więc pewnie kupiłabym drugie :-) ale spałoby same nie ze mną :no:.
Zresztą taki mamy zamiar że, młody będzie spał z nami w pokoju póki co ale w swoim łóżeczku. K. będzie go na karmienie przynosił :laugh2: to będzie jego obowiązek plus kąpiele oczywiście

reklama
Oli, u mnie taki kłopot, że nie mieszkamy u siebie i mamy dosyć mały pokój na 4 osoby :szok: ... drugie łózeczko... nie wiem czy jest sens... myślę drugie łóżko kupić, na które prędzej czy później Julinka trafi... sama już nie wiem... a jak Julka na początku spała ze mną i jak się przebudziła, jeść dostała i spała sobie smacznie 4 h... i właśnie tu mam dylemat...

Do góry