reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

reklama
Ja przy moich tez probowalam roznych marek pieluch i najlepiej spradzaly sie z firmy pampers. Reszta tez albo przemakala, albo wyplywalo bokiem, albo robily sie odparzenia na pupci mimo, ze czesto zmienialam pieluszke. Najgorzej zawiodłam sie na Huggis kupiłam z oszczednosi jak Olga była starsza 4 bo tansze były znaczaco od Pamers a dosc ze przemakały to jeszcze 10 pieluch w opakowaniu nie nadawała sie do uzycia bo w srodku pod ta osłonka na pupie miały tasme szara klejaca wsadzona koszmar. Teraz napewno kupie Pamersy.

Lenka, fotelik ladny, ale pewnie na dlugo nie starczy.
Ja nawet jeszcze torby do szpitala nie spakowalam, bo mam lenia:zawstydzona/y: W sumie "przezylabym" i bez niej, poniewaz u nas wszystko daja, ale koszulki nocne wole jednak swoje. Dla dzieciecia nie wezme nic, bo nie potrzeba. Jedynie na wyjscie do domu przygotuje jakies ciuszki:tak:
Co do pieluch, pampersow nie uzywalismy przy pierwszym, bo ich cena i do tego mala ilosc w opakowaniu nas calkowicie zniechecila. Dobrze sprawdzily sie pieluszki z Aldi (11 Eur/90 sztuk) i bede je rowniez tym razem stosowac.

Ja bym chciała,aby posłużył z 5-6 miesięcy.I będe zadowolona. Od początku chciałam leżaczek,żebym mogła dzidzie mieć przy sobie jak np. będę gotować.

My nie mamy samochodu- więc nie mamy narazie fotelika samochodowego. Do szpitala mam 5 minut drogi- więc nie kupowaliśmy fotelika. A poza tym ten leżaczek ma wibracje i liczę,ze mój synuś sie będzie w nim relaksował:)

My nie mamy samochodu- więc nie mamy narazie fotelika samochodowego. Do szpitala mam 5 minut drogi- więc nie kupowaliśmy fotelika. A poza tym ten leżaczek ma wibracje i liczę,ze mój synuś sie będzie w nim relaksował:)
Lenka-fajowy ten fotelik, napisz proszę z jakiej firmy i ile dałaś,może uda mi się naciagnąć teściową:-)

reklama
Dziewczyny pomóżcie, bo mam dylemat wybieram i wybieram i wybrać nie mogę wózek dla mojego synka. Mam 3 typy:
1. ciężki wózek 18-20kg PRODUCENT gabi-3inter-SPORT 6amortyzat. koła pomp (626031349) - Aukcje internetowe Allegro
2. gondola z funkcją regulacji wewnętrznej podparcia pod plecki dla starszych dzieci **POLSKI, EXLUSYWNY,LEKKI,HIT!!** (622943407) - Aukcje internetowe Allegro
3. gondola bez regulacji oparcia Freestyle głęboki + spacerowy (618517637) - Aukcje internetowe Allegro

Mojej mamie i mojemu mężowi podoba się ten pierwszy wózek. Mi co prawda też się ten wózek podoba, bo po wyjeciu nosidełka jest duża przestrzeń dla maluszka, ale pozostałe dwa wózki są leciutkie, a to jest dla mnie bardzo ważne, gdyz mieszkamy na II piętrze i to ja będę musiała go wnosić i znosić. Tylko zastanawia mnie fakt czy dziecko w gondoli bez mozliwości regulacji oparcia, bo ten wózek mi się najbardziej podoba, będzie miało wygodnie, czy nie będzie unosiło główki chcąc coś zobaczyć, a na spacerówkę będzie jeszcze za małe? Poradzcie mamusie bardziej doświadczone.

Do góry