Też kupię to Olilatum. Nie będe kombinować- bo na tych szamponach to różnie pisze-jedne od pierwszych dni,a inne po miesiącu można stosować. Kupno Sudokremu i Linomagu- to obowiazkowo myślałam- i chyba też dokupię tak jak Ty Madziumba Ziajkę na odparzenia(sama lubię kosmetyki z Ziaji)
reklama
Mam w ampułkach. Jak na razie kupiłam 30 szt., bo z tego co pamiętam to jedna mi starczała na przemycie obu oczek. Nosek i dziąsła przemywałam przegotowaną wodą. Parafinę kupowałam w aptece.
Hmmm to chyba jeszcze dokupie tych ampulek:-) A jeszcze jedno mam pytanko - bardziej techniczne - piszesz o przemywaniu noska - jak to mniej wiecej wyglada, znaczy masz na mysli przemywanie zewnetrzne czy moze w srodku jakos?;-) Moze glupie pytanie ale to moje pierwsze malenstwo i czasami mam wrazenie ze w ogole nie bede wiedziala jak tego Maluszka pielegnowac
KluseczkaS
Czerwcowa mama 2009
A jak czesto czysci sie nosek, kiedy jest zapchany czy regularnie?nika kupujesz w aptece sol morska w sprayu i jak zapchany to psikasz potem sciagasz gruszka lub frida ...
Może i głupie pytanie ale na co jest ta sól fizjologiczna??
Ja kupiłam z kosmetyków niwejki płyn do kompieli z oliwką krem do ciałka s.o.s, puder i żel do mycia ciałka . kupie jeszcze coś na odparzenia i ten sudokrem co piszecie choć niezabardzo wiem na co on jest.
Ja kupiłam z kosmetyków niwejki płyn do kompieli z oliwką krem do ciałka s.o.s, puder i żel do mycia ciałka . kupie jeszcze coś na odparzenia i ten sudokrem co piszecie choć niezabardzo wiem na co on jest.
a ja słyszałam, że monitory oddechu są tylko dla ludzi o mocnych nerwach ;-) chodzi o to, że urządzenia te są podobno bardzo czułe i dość często alarmują, mimo że nie ma żadnego zagrożenia
Ja tez to słyszałam , więc daruje sobie ten wcale nietani zakup
Carmi
Czerwcowa mama 2009
i chyba też dokupię tak jak Ty Madziumba Ziajkę na odparzenia(sama lubię kosmetyki z Ziaji)
ale sudocrem to jest juz na odparzenia ;-)
No nie wiem, ja pielęgnowałam tymi gazikami i wszystko ładnie się wygoiło (kikut odpadł nam jeszcze w szpitalu). A co do mleka matki, to słyszałam kiedyś, że dobre jest na ropiejące oczka (żeby nim przemywać), ale jak wspomniałam o tym okulistce (małemu raz jedno oczka zaropiało), to skwitowała to tak: "taaa... i może jeszcze włóż go na 3 zdrowaśki do pieca, to na pewno mu pomoże". Wtedy to miałam okres "perfekcyjnej matki" i szalejących hormonów i się prawie rozbeczałam na taką uwagę, ale teraz, z perspektywy czasu, myślę że może miała rację. W każdym razie ja będę przemywać pępek.
zapomnialam tam moze dodac, ze u nas przez pierwsze dni przychodzi do domu polozna tak dlugo jak potrzeba, wiec to ona sie pepkowymi sprawami po wyjsciu ze szpitala zajmuje. Tej co o pielegnacji mowila chodzilo pwnie o to, ze jak polozna posmaruje codziennie, by samemu juz wiecej nic nie robic. No ale wyjdzie w praniu
A co do pani okulistki, to uwazam ze lekarze akurat naturalnych metod leczenia po prostu nie toleruja, bo kazdy pacjent i lek jaki przepisza to dla nich kasa. Czemu miala wiec polecic Tobie domowe sposoby, jak przepisala pewnie jakas masc, zbadala i.....zarobila. Zreszta porownanie z wkladaniem do pieca swiadczy tylko o jej ignorancji.
Sorki, ze tak na nia pisze, ale ja juz ostatnio przestalam ufac jakimkolwiek lekarzom i wierzyc w ich kompetencje i patrze teraz na to wszystko bardziej krytycznie....
Choc uwazam, ze w DE i tak lekarze duzo mniej faszeruja ludzi lekami niz w PL.
a co do mleka, tutaj nawet zalecaja, by na poczatku kapac dziecko w samej wodzie, ew. z dodatkiem wlasnie matczynego mleka, zamiast tych wszystkich oliwek i kosmetykow. Nie pytaj mnie co w tym mleku takiego jest, bo sie nie znam :-) ale cos byc musi, skoro tak wazne jest wsrod ssakow karmienie.
P.S. Mam nadzieje, ze to ty masz mala glowke, a nie synek duza, nie strasz tak
reklama
madziumba
czerwcowa mama 2009
Może i głupie pytanie ale na co jest ta sól fizjologiczna??
Andzia Sudokrem jestdo pielęgnacji skóry niemowląt jako krem chroniący przed odparzeniami jak kupisz ziajkę czy nivea to wystarczy . Ja mam kilka bo i ja kupiłam (ziajke i linomag) i moja mama (sudokrem). Trochę się nie zgrałyśmy .
Podziel się: