reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Też kupię to Olilatum. Nie będe kombinować- bo na tych szamponach to różnie pisze-jedne od pierwszych dni,a inne po miesiącu można stosować. Kupno Sudokremu i Linomagu- to obowiazkowo myślałam- i chyba też dokupię tak jak Ty Madziumba Ziajkę na odparzenia(sama lubię kosmetyki z Ziaji)

reklama
Mam w ampułkach. Jak na razie kupiłam 30 szt., bo z tego co pamiętam to jedna mi starczała na przemycie obu oczek. Nosek i dziąsła przemywałam przegotowaną wodą. Parafinę kupowałam w aptece.

Hmmm to chyba jeszcze dokupie tych ampulek:-) A jeszcze jedno mam pytanko - bardziej techniczne:-D - piszesz o przemywaniu noska - jak to mniej wiecej wyglada, znaczy masz na mysli przemywanie zewnetrzne czy moze w srodku jakos?;-) Moze glupie pytanie ale to moje pierwsze malenstwo i czasami mam wrazenie ze w ogole nie bede wiedziala jak tego Maluszka pielegnowac:szok:

:-) My też już jesteśmy posiadaczami pięknej pierwszej bryki Chicco S3 Trio.
Tylko mam pytania co musi się w środku znaleźć ? Czy są jakieś prześcieradła specjalne??

Może i głupie pytanie ale na co jest ta sól fizjologiczna??

Ja kupiłam z kosmetyków niwejki płyn do kompieli z oliwką krem do ciałka s.o.s, puder i żel do mycia ciałka . kupie jeszcze coś na odparzenia i ten sudokrem co piszecie choć niezabardzo wiem na co on jest.

i chyba też dokupię tak jak Ty Madziumba Ziajkę na odparzenia(sama lubię kosmetyki z Ziaji)

ale sudocrem to jest juz na odparzenia ;-)

No nie wiem, ja pielęgnowałam tymi gazikami i wszystko ładnie się wygoiło (kikut odpadł nam jeszcze w szpitalu). A co do mleka matki, to słyszałam kiedyś, że dobre jest na ropiejące oczka (żeby nim przemywać), ale jak wspomniałam o tym okulistce (małemu raz jedno oczka zaropiało), to skwitowała to tak: "taaa... i może jeszcze włóż go na 3 zdrowaśki do pieca, to na pewno mu pomoże". Wtedy to miałam okres "perfekcyjnej matki" i szalejących hormonów i się prawie rozbeczałam na taką uwagę, ale teraz, z perspektywy czasu, myślę że może miała rację. W każdym razie ja będę przemywać pępek.

zapomnialam tam moze dodac, ze u nas przez pierwsze dni przychodzi do domu polozna tak dlugo jak potrzeba, wiec to ona sie pepkowymi sprawami po wyjsciu ze szpitala zajmuje. Tej co o pielegnacji mowila chodzilo pwnie o to, ze jak polozna posmaruje codziennie, by samemu juz wiecej nic nie robic. No ale wyjdzie w praniu

A co do pani okulistki, to uwazam ze lekarze akurat naturalnych metod leczenia po prostu nie toleruja, bo kazdy pacjent i lek jaki przepisza to dla nich kasa. Czemu miala wiec polecic Tobie domowe sposoby, jak przepisala pewnie jakas masc, zbadala i.....zarobila. Zreszta porownanie z wkladaniem do pieca swiadczy tylko o jej ignorancji.

Sorki, ze tak na nia pisze, ale ja juz ostatnio przestalam ufac jakimkolwiek lekarzom i wierzyc w ich kompetencje i patrze teraz na to wszystko bardziej krytycznie....
Choc uwazam, ze w DE i tak lekarze duzo mniej faszeruja ludzi lekami niz w PL.

a co do mleka, tutaj nawet zalecaja, by na poczatku kapac dziecko w samej wodzie, ew. z dodatkiem wlasnie matczynego mleka, zamiast tych wszystkich oliwek i kosmetykow. Nie pytaj mnie co w tym mleku takiego jest, bo sie nie znam :-) ale cos byc musi, skoro tak wazne jest wsrod ssakow karmienie.

P.S. Mam nadzieje, ze to ty masz mala glowke, a nie synek duza, nie strasz tak :-p:-D

reklama
Może i głupie pytanie ale na co jest ta sól fizjologiczna??
Ja kupiłam z kosmetyków niwejki płyn do kompieli z oliwką krem do ciałka s.o.s, puder i żel do mycia ciałka . kupie jeszcze coś na odparzenia i ten sudokrem co piszecie choć niezabardzo wiem na co on jest.

Andzia Sudokrem jestdo pielęgnacji skóry niemowląt jako krem chroniący przed odparzeniami jak kupisz ziajkę czy nivea to wystarczy :tak:. Ja mam kilka bo i ja kupiłam (ziajke i linomag) i moja mama (sudokrem). Trochę się nie zgrałyśmy :-D.

Do góry