reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Dziewczynki mam pytanie odnośnie czapeczek, których chcę parę dokupić Małemu. Na jaki obwód główki kupujecie?

ja wszystkie dostalam. Obecnie Mala ma czapeczek i kapeluszy na kazdy dzien.....miesiaca chyba :-D i w kazdym rozmiarze.
A tak na powaznie, to rozmiarowki czapeczek sa tez rozne. Juz sie natknelam na 2 czy 3 rozne rozmiary, jakie sa dla noworodka, wiec kup najlepiej takie oznaczone dla noworodka, czy 0-3 mce, wiazane.

reklama
ja wszystkie dostalam. Obecnie Mala ma czapeczek i kapeluszy na kazdy dzien.....miesiaca chyba :-D i w kazdym rozmiarze.
A tak na powaznie, to rozmiarowki czapeczek sa tez rozne. Juz sie natknelam na 2 czy 3 rozne rozmiary, jakie sa dla noworodka, wiec kup najlepiej takie oznaczone dla noworodka, czy 0-3 mce, wiazane.

No właśnie, tylko, że na niektórych podają nie wiek, a obwód :sorry:.

Rodzinka dosłała mi komplet pościeli Glucka, becik, rożek i koce, pieluszki i ciuszki Straciłam zapał do zakupów :-(. Tym bardziej że większość sklepów nie ma klimatyzacji "dla ciężarnych" i trudno mi w dusznym pomieszczeniu wytrzymać kilka minut. Wózek też już wybrany raczej kupimy w sieci...

Załączniki

• pościel zm.jpg
    pościel zm.jpg
    36,5 KB · Wyświetleń: 64
  • bodziaki zm.jpg
    bodziaki zm.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 53
Martusia- my zakupilismy laktator Tomme Tippee ktory ma przy okazji pudelko do strerylizacji, znajoma polecala mam nadzieje ze bedzie OK

http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Feeding/Breast-Feeding/Breast-Pumps/Tommee-Tippee-Closer-to-Nature-Breast-Pump(0070485)
Net mi muli i nie chce mi tej Twojej stronki otworzyc. Moze potem sie uda.
Ja sie zastanawiam nad laktatorem firmy Avent. W komplecie razem z butelkami, smoczkami itp. Sterylizatora i podgzewacza anrazie nie kupuje bo nie wiem czy wogole bedzie potrzebne, a moja kolezanka cche mi odsprzedac wiec jakby co to jeden tel i sprzet bede mial w domu ;-)

a tak w ogole to zaszalam z zakupami i lista sie skonczyla...nie ma co juz kupowac!
komoda pelna ciuszkow, spiszkow, body, kaftanikow, lozeczko i jego wyposazenie tez jest, wozek stoi w kartonie, akcesoria do kapieli i kosmetyki tez sa...najrozniejsze kremy, balsamiki i tym podobne pierdolki tez tylko malenstwa jeszcze nie ma do kompletu, ale cierpliwie czekamy.
Gratuluje ukonczonej wyprawki :tak::-)

Dziwczyny chcaialm przy okazji podpytac czym planujecie wyscielic wozek?
Wlasnie sama nie wiem :baffled:
W mojej gondolce jest materacyk i to dosc mieciutki, wiec nie wiem czy na tym materacyku tylko bedzie lezec dzidzius, czy na rozku, czy pieluszce. Zobaczymy. W kazdym badz razie nie kupuje poscieli do wozka.

Co do wyprawkowych rzeczy to zastanawiam sie jeszcze nad tym pojemnikiem na pieluszki :sorry:

No właśnie, tylko, że na niektórych podają nie wiek, a obwód :sorry:.

to kup te z najmniejszym obwodem, na pewno sa dla noworodka :-D albo rozmiar wiekszy niz najmniejszy.

a dla porownania podam, ze obwod glowki mojej Malej w zeszlym tygodniu wynosil 32 cm :)

Straciłam zapał do zakupów :-(. Tym bardziej że większość sklepów nie ma klimatyzacji "dla ciężarnych" i trudno mi w dusznym pomieszczeniu wytrzymać kilka minut.

ja tam sie swietnie czuje podczas robienia zakupow. Okno otwarte na oscierz, ptaszki spiewaja, wiatr powiewa, a ja wygodnie rozlozona na lozku :rofl2:

tylko juz powoli nie ma za co :confused2:

Ostatnia edycja:
Dziewczynki co do wyprawki, a dokladniej kosmetykow to mialam sie Was jeszcze dopytac.
Kupuje:
- szampon dla noworodkow
- gel do mycia ciala dla noworodkow
- krem do pielegnacji tyleczka, zeby nie bylo podraznien i odpazen z Mustelli
W kazdym razie w sklepach sa jeszcze tysiace innych kremow do wszystkiego i balsamow i szamponow na wszystko i sie zastanwiam, czy cos jeszcze jest naprwde przydatne?
W sumie ile mozna tych kosmetykow w dziecko wcierac? Moja kolezanka miala oddzielne kremy do pielegnacji buzi, basam do ciala, kremy do raczek i stop i sama juz nawet nie wiem co :) Czy to sa przydatne rzeczy no i czy sa zdrowe dla Malenstwa, zeby tyle wszystkiego w niego wsmarowywac?

Angelika, ten szampon to ja bym sobie narazie odpuscila, bo dzidzia moze sie lysa urodzic i dlugo jeszcze taka pozostac ;-)
Ja mam kosmetyki Penaten (czyli niemieckie J&J), mam plyn do ciala i glowki jednoczesnie, krem taki do buzki i ciala jednoczesnie, sudocrem do pupy i oliwke (tu akurat 2 rozne, bo tesciowa Oriflame mi nazwozila).
Mam tez od tesciowki mydelka i plyn do kapieli, ale zostawie to na pozniej. Kupilam tez puder, ale tez nie wiem czy uzywac.

reklama
a ja słyszałam, że monitory oddechu są tylko dla ludzi o mocnych nerwach ;-) chodzi o to, że urządzenia te są podobno bardzo czułe i dość często alarmują, mimo że nie ma żadnego zagrożenia

Do góry