reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Carmi - jeśli wnętrze wózka nadaje się do prania, to myślę, że możesz spokojnie wsadzić do pralki na jakiś delikatny program ( bo w końcu chodzi tylko o odświeżenie, nie? ). Ja bym wyprała w tym samym proszku co ubranka, kocyki, rożki itp. Tak na wszelki wypadek ;-)

reklama
material zadnych plam nie ma, ale wozek kupiony jako uzywany, wiec chcialabym go tak porzadnie odswiezyc, a moje pranie reczne to by sie teraz na poglaskaniu pokrowcow skonczylo :-D

Prac mozna na pewno, ale ze zalecali recznie, to sie zastanowilam, czy moze mimo wszystko do pralki wpakowac mozna.

a i dzieki za przypomnienie, ze rozki tez trzeba wyprac, bo ja je tak w opakowaniach do szafy spakowalam :eek:

Carmi, wanienka jest super, a co do wózeczka, to uprałabym go w pralce na jakimś delikatnym programie, ale niekoniecznie w Loveli. Ja swoje pokrowce upiorę w Persil Sensitive. W Loveli piorę wszystki rzeczy, które bezpośrednio dotykają maluszka, czyli rożek (tylko musi najpierw dotrzeć przesyłka ;-)), kocyki, oczywiście ciuszki itd. :-D

Tricolor, a Ty wiesz, że moja Frysia nie miała raczej kolek? Mówię "raczej", bo parę razy popłakała, więc ręki sobie uciąć nie dam ;-)

A ja dziś dokonałam kolejnych wyprawkowych zakupów - odwiedziliśmy Mothercare i wyszliśmy z zestawem startowym dla noworodka (3 pajacyki, 3 bodziaki, 1 para "bucików", czepeczka i 2 pary niedrapek), zestawem akcesoriów do higieny i pielęgnacji (szczoteczka i grzebyczek do włosków, szczoteczka do włosków, obcążki i nożyczki do pazurków, termometr do kąpieli i gruszka do noska) oraz kolejnym zestawem skarpetek :-D:-D:-D

Zobacz załącznik 128780

Zobacz załącznik 128781

Zobacz załącznik 128782

Kalina a gdzie kupilas skarpetki? :-p Bo ja mam problem, a mianowicie kupilam juz okolo 5 par skarpet, ale wszystkie sa za duze dla noworodka, rozm. to raczej 15-18, a nie takie maluskie. Jedyne miejsce w ktorym widzialam naprawde malutkie to h&m. :tak:

A sluchajcie mam pytanie jak ilosciowo kupujecie tych rzeczy na 56 cm-62 cm. Ile czego potrzeba? Ma kto jakas liste do uzyczenia? :sorry:

Kabaretka, ja kupowałam dziś wszystko w Mothercare - oni tam mają w ogóle taki fajny podział na wcześniaki (do 2,3 kg), drobne dzieci (do 3,4 kg), noworodki (do 4,5 kg) i potem dalej klasycznie 0-3 m itd...

Moja córcia urodziła się długa na 59 cm i normalnie "łaziła" w ciuszkach na 56 cm, bo jednak taki maluch to leży taki skulony, malusi, więc zanim się usztywni i wyprostuje, to może trochę ponosić nawet najmniejsze ciuszki.

Ja zamierzam na usg przycisnąć lekarkę, żeby mi powiedziała, czy będę miała cc wcześniej i jaka może być waga urodzeniowa małej - podobno takie przodujące łozysko, jak ja mam, może powodować niedożywienie dzidzi :-(

Ja zamierzam na usg przycisnąć lekarkę, żeby mi powiedziała, czy będę miała cc wcześniej i jaka może być waga urodzeniowa małej - podobno takie przodujące łozysko, jak ja mam, może powodować niedożywienie dzidzi :-(

Na pewno wszystko bedzie ok, Kalina :tak:
A co do ilosci rzeczy to jak mysliscie ile czego trzeba? :sorry: Upierdliwa jestem, ale jednego dnia mam wrazenie ze juz wszystko mam, a nastepnego ze ciuszkow za malo :zawstydzona/y: Czy mozna uzywac body nawet do momentu kiedy kikut nie odpadl? :baffled:

To teraz bedzie troche z serii "wujek dobra rada" - pielegnowanie kikuta pepowiny.

TAU jaka ty mądra jesteś:-p:-p po tym wykładzie napewno zakupie spirytusik

A co do ilosci rzeczy to jak mysliscie ile czego trzeba? :sorry: :baffled:

ja to kupiłam tak na oko i co mi ładnego w łapy wpadło ale starałam sie wybierać rozm 62 a tych mniejszych to mam po 2 szt bodziaków ,śpioszków i kaftaników

a jesli chodzi o pieluszki to mam zamiar używać tetrowych , bynajmniej na początku , jeszcze ich niekupiłam bo tak sobie myśle ile tego kupić sztukowo? jak myślicie?

Annya- zolwik the best

Rozki tez sa super a w tym Twoim Kalinko sie po prostu zakochalam:tak:

Carmi przeslodnkie te misie sa:-D cena tez super. Nie wiem jak wy to wynajdujecie.

reklama
Laski, jakie wkładki laktacyjne kupujecie i dlaczego? :-D:-D:-D

Ja kiedyś używałam J&J i były bardzo dobre. A teraz "podglądałam" różne, ale dla mnie - poza chłonnością - ważną sprawą jest odpowiednie wyprofilowanie, aby nie odznaczały się pod cienką letnią bluzką. Niestety większość miała kształt, powiedzmy, do bani... :eek:

Do góry