Carmi - jeśli wnętrze wózka nadaje się do prania, to myślę, że możesz spokojnie wsadzić do pralki na jakiś delikatny program ( bo w końcu chodzi tylko o odświeżenie, nie? ). Ja bym wyprała w tym samym proszku co ubranka, kocyki, rożki itp. Tak na wszelki wypadek ;-)
reklama
Carmi
Czerwcowa mama 2009
material zadnych plam nie ma, ale wozek kupiony jako uzywany, wiec chcialabym go tak porzadnie odswiezyc, a moje pranie reczne to by sie teraz na poglaskaniu pokrowcow skonczylo
Prac mozna na pewno, ale ze zalecali recznie, to sie zastanowilam, czy moze mimo wszystko do pralki wpakowac mozna.
a i dzieki za przypomnienie, ze rozki tez trzeba wyprac, bo ja je tak w opakowaniach do szafy spakowalam
Prac mozna na pewno, ale ze zalecali recznie, to sie zastanowilam, czy moze mimo wszystko do pralki wpakowac mozna.
a i dzieki za przypomnienie, ze rozki tez trzeba wyprac, bo ja je tak w opakowaniach do szafy spakowalam
kumpela mi poleciła na kolki Lefax LEFAX na kolki i wzdecia dla niemowlat - Darmowe aukcje internetowe Subasta . odobno jest lepszy od Sab Simplex i innych tego typu. Wychowała 4 chłopaków więc mam nadzieje, że wie co mówi :-)
kalina_malina
Fanka BB :)
Carmi, wanienka jest super, a co do wózeczka, to uprałabym go w pralce na jakimś delikatnym programie, ale niekoniecznie w Loveli. Ja swoje pokrowce upiorę w Persil Sensitive. W Loveli piorę wszystki rzeczy, które bezpośrednio dotykają maluszka, czyli rożek (tylko musi najpierw dotrzeć przesyłka ;-)), kocyki, oczywiście ciuszki itd.
Tricolor, a Ty wiesz, że moja Frysia nie miała raczej kolek? Mówię "raczej", bo parę razy popłakała, więc ręki sobie uciąć nie dam ;-)
A ja dziś dokonałam kolejnych wyprawkowych zakupów - odwiedziliśmy Mothercare i wyszliśmy z zestawem startowym dla noworodka (3 pajacyki, 3 bodziaki, 1 para "bucików", czepeczka i 2 pary niedrapek), zestawem akcesoriów do higieny i pielęgnacji (szczoteczka i grzebyczek do włosków, szczoteczka do włosków, obcążki i nożyczki do pazurków, termometr do kąpieli i gruszka do noska) oraz kolejnym zestawem skarpetek
Zobacz załącznik 128780
Zobacz załącznik 128781
Zobacz załącznik 128782
Tricolor, a Ty wiesz, że moja Frysia nie miała raczej kolek? Mówię "raczej", bo parę razy popłakała, więc ręki sobie uciąć nie dam ;-)
A ja dziś dokonałam kolejnych wyprawkowych zakupów - odwiedziliśmy Mothercare i wyszliśmy z zestawem startowym dla noworodka (3 pajacyki, 3 bodziaki, 1 para "bucików", czepeczka i 2 pary niedrapek), zestawem akcesoriów do higieny i pielęgnacji (szczoteczka i grzebyczek do włosków, szczoteczka do włosków, obcążki i nożyczki do pazurków, termometr do kąpieli i gruszka do noska) oraz kolejnym zestawem skarpetek
Zobacz załącznik 128780
Zobacz załącznik 128781
Zobacz załącznik 128782
Kalina a gdzie kupilas skarpetki? Bo ja mam problem, a mianowicie kupilam juz okolo 5 par skarpet, ale wszystkie sa za duze dla noworodka, rozm. to raczej 15-18, a nie takie maluskie. Jedyne miejsce w ktorym widzialam naprawde malutkie to h&m.
A sluchajcie mam pytanie jak ilosciowo kupujecie tych rzeczy na 56 cm-62 cm. Ile czego potrzeba? Ma kto jakas liste do uzyczenia?
A sluchajcie mam pytanie jak ilosciowo kupujecie tych rzeczy na 56 cm-62 cm. Ile czego potrzeba? Ma kto jakas liste do uzyczenia?
kalina_malina
Kabaretka, ja kupowałam dziś wszystko w Mothercare - oni tam mają w ogóle taki fajny podział na wcześniaki (do 2,3 kg), drobne dzieci (do 3,4 kg), noworodki (do 4,5 kg) i potem dalej klasycznie 0-3 m itd...
Moja córcia urodziła się długa na 59 cm i normalnie "łaziła" w ciuszkach na 56 cm, bo jednak taki maluch to leży taki skulony, malusi, więc zanim się usztywni i wyprostuje, to może trochę ponosić nawet najmniejsze ciuszki.
Ja zamierzam na usg przycisnąć lekarkę, żeby mi powiedziała, czy będę miała cc wcześniej i jaka może być waga urodzeniowa małej - podobno takie przodujące łozysko, jak ja mam, może powodować niedożywienie dzidzi :-(
Moja córcia urodziła się długa na 59 cm i normalnie "łaziła" w ciuszkach na 56 cm, bo jednak taki maluch to leży taki skulony, malusi, więc zanim się usztywni i wyprostuje, to może trochę ponosić nawet najmniejsze ciuszki.
Ja zamierzam na usg przycisnąć lekarkę, żeby mi powiedziała, czy będę miała cc wcześniej i jaka może być waga urodzeniowa małej - podobno takie przodujące łozysko, jak ja mam, może powodować niedożywienie dzidzi :-(
Na pewno wszystko bedzie ok, Kalina
A co do ilosci rzeczy to jak mysliscie ile czego trzeba? Upierdliwa jestem, ale jednego dnia mam wrazenie ze juz wszystko mam, a nastepnego ze ciuszkow za malo Czy mozna uzywac body nawet do momentu kiedy kikut nie odpadl?
To teraz bedzie troche z serii "wujek dobra rada" - pielegnowanie kikuta pepowiny.
TAU jaka ty mądra jesteś po tym wykładzie napewno zakupie spirytusik
A co do ilosci rzeczy to jak mysliscie ile czego trzeba?
ja to kupiłam tak na oko i co mi ładnego w łapy wpadło ale starałam sie wybierać rozm 62 a tych mniejszych to mam po 2 szt bodziaków ,śpioszków i kaftaników
a jesli chodzi o pieluszki to mam zamiar używać tetrowych , bynajmniej na początku , jeszcze ich niekupiłam bo tak sobie myśle ile tego kupić sztukowo? jak myślicie?
KluseczkaS
Czerwcowa mama 2009
Annya- zolwik the best
Rozki tez sa super a w tym Twoim Kalinko sie po prostu zakochalam
Carmi przeslodnkie te misie sa cena tez super. Nie wiem jak wy to wynajdujecie.
Rozki tez sa super a w tym Twoim Kalinko sie po prostu zakochalam
Carmi przeslodnkie te misie sa cena tez super. Nie wiem jak wy to wynajdujecie.
reklama
kalina_malina
Laski, jakie wkładki laktacyjne kupujecie i dlaczego?
Ja kiedyś używałam J&J i były bardzo dobre. A teraz "podglądałam" różne, ale dla mnie - poza chłonnością - ważną sprawą jest odpowiednie wyprofilowanie, aby nie odznaczały się pod cienką letnią bluzką. Niestety większość miała kształt, powiedzmy, do bani...
Ja kiedyś używałam J&J i były bardzo dobre. A teraz "podglądałam" różne, ale dla mnie - poza chłonnością - ważną sprawą jest odpowiednie wyprofilowanie, aby nie odznaczały się pod cienką letnią bluzką. Niestety większość miała kształt, powiedzmy, do bani...
Podziel się: