reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Kalina- JA zakupilam jakies ultra cienkie w sklepie Mothercare dla ciezarnych. Obawiam sie ze nie ma ich w Pl ale nawet nie potrafilabym Ci powiedziec czy sa ok bo jeszcze nie uzywalam. Zreszta tutaj lato jest takie ze na te cienkie bluzki to nie ma co za bardzo liczyc.

Ups- wpadaka z tym Mothercare. Wlasnie zauwazylam w innym watku ze pisalas ze odwiedzilas mothercare:sorry:Gapa ze mnie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A ja dziś dokonałam kolejnych wyprawkowych zakupów - odwiedziliśmy Mothercare i wyszliśmy z zestawem startowym dla noworodka (3 pajacyki, 3 bodziaki, 1 para "bucików", czepeczka i 2 pary niedrapek), zestawem akcesoriów do higieny i pielęgnacji (szczoteczka i grzebyczek do włosków, szczoteczka do włosków, obcążki i nożyczki do pazurków, termometr do kąpieli i gruszka do noska) oraz kolejnym zestawem skarpetek :-D:-D:-D

Tez kupilam tez zestaw jakis czas temu:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Carmi przeslodnkie te misie sa:-D cena tez super. Nie wiem jak wy to wynajdujecie.

buszuje na ebay co jakis czas sprawdzajac liste wyprawkowa. :-p
ale i tak sie wkurzylam, bo kilka dni pozniej skonczyla sie na ebay taka sama, tylko ze rainforest, i zupelnie noweczka poszla za tyle samo co moja :confused2:

Laski, jakie wkładki laktacyjne kupujecie i dlaczego? :-D:-D:-D

a ja wzielam ostatnio jakie mi w oko wpadly :-pwzielam NUK, bo tu ich duzo, tylko ze nie te cienkie, bo nie wiedzialama, ze te zwykle takie czerstwe jak mowisz :eek: mam tez probke aventu i probke nuk ultra dry, czy jak im tam, ale jeszcze nie mialam okazji wyprobowac :sorry:;-)

kalinko 10 lat praktyki w wyprówaniu tasm z organtynowych firan :confused2::confused2:

A krokodylki to takie prójki w pasmanterji można kupić za pare zł. a do prucia są idealne.

.

Dziś o 5 rano, jak się obudziłam, nie było nic ciekawego w tv, więc zaczęłam dalej analizować to wypruwanie :-D Andzia, bo ja się obawiam, że taki krokodylek to rozpruwa szew, którym metka jest przymocowana do ubrania. A problem w tym, że najczęściej jest to ten sam szef, który łączy części ubrania ze sobą :eek: Popraw mnie, jeśli się mylę, PLIZ :-D

ja mialam na mysli wlasnie wzorek, bo gdzies tam w opiniach ktos sie zalil, ze dostal inny wzor niz zamawial, wiec pomyslalam, ze to moze tylko nie dokladnie wzor, a kolorystyke wybierasz, a czy bedzie to czerwona dziewczynka, czy kotek, czy misiu, to juz losowo. Ja chcialam zamawiac ten ecru/j.roz.

Carmi, w PL na szczęście są takie przepisy, że przy zakupach netowych masz 2 tygodnie na zwrot i nie musisz nawet podawać przyczyny. Więc jak coś będzie nie tak, to mogę rożek odesłać. Inna sprawa, że sporo zainwestowałam w wysyłkę, więc nie wiem, na ile mi się opłaca taka operacja ;-) Mam nadzieję, że będę zadowolona :tak::tak::tak:

Kalina- JA zakupilam jakies ultra cienkie w sklepie Mothercare dla ciezarnych. Obawiam sie ze nie ma ich w Pl ale nawet nie potrafilabym Ci powiedziec czy sa ok bo jeszcze nie uzywalam. Zreszta tutaj lato jest takie ze na te cienkie bluzki to nie ma co za bardzo liczyc.

Ups- wpadaka z tym Mothercare. Wlasnie zauwazylam w innym watku ze pisalas ze odwiedzilas mothercare:sorry:Gapa ze mnie

Kluseczko, w Wawie jest Mothercare i muszę Ci powiedzieć, że mają dużo fajniejsze rzeczy dla bobasów, niż np. popularne H&M. Pokutuje opinia, że Mothercare jest drogie, ale ceny są porównywalne z innymi sieciówkami, za to asortyment - dla mnie fajniejszy :tak:

Rozważałam zakup wkładek laktacyjnych Mothercare i ogólnie całej tej wyprawki dla początkującej mamy, ale postanowiłam najpierw zbadać opinie innych dziewczyn :-D

Kalina ja kupilam jonson&jonhson 3 lata temu byly dobre to i moze teraz tez beda sie dobrze sprawowaly ;-)

Martusia, ja również używałam J&J. Są chłonne, ale przede wszystkim - bardzo dobrze wyprofilowane. Tzn. najgrubsze są w środkowej części, która przykrywa sutki i łagodnie przechodzą w bardzo cieniutkie na brzegach, dzięki czemu nie odznaczają się na piersiach. Mają jedną wadę - troszkę się czasami potrafią przykleić, ale da się z tym fukcjonować ;-)

A tutaj wątek o wkładkach: https://www.babyboom.pl/forum/karmienie-piersia-f21/wkladki-laktacyjne-5504/

Carmi, w PL na szczęście są takie przepisy, że przy zakupach netowych masz 2 tygodnie na zwrot i nie musisz nawet podawać przyczyny. Więc jak coś będzie nie tak, to mogę rożek odesłać.

jasne, ja mialam inna sytuacje, bo przesylka szla do tesciow w PL i mialam zamiar jeszcze w tym samym tygodniu ja odebrac, wiec odsylanie juz nie wchodzilo w gre. Inna sprawa ze plany nie wypalily i te wszystkie zakupy przyjechaly do mnie dopiero tydzien temu :-D

Ja zdecydowałam się na serię Nivea Baby, bo jest w miarę niedroga i bardzo bogata ( szampony 2w1, oliwki, kremy do wszystkiego, z filtrem, do pupy , do buzi itp. Ale na początek chcę używać tylko mydełka w płynie ( do włosów, buzi i ciała w jednym ) i kremów ( do buzi, z filtrem i do pupy). Chyba że mała będzie miała suchą skórę, to płynu do kąpieli z oliwką, no i szamponu jakby była bardzo kudłata :-) ( ale to później).

Annya mam pytanko: czy Ty masz przetestowane to Nivea Baby (nie koniecznie osobiście)? Pytam bo też się zaczynam skłaniać w kierunku tych kosmetyków ale niestety nie znam żadnej Mamy. która by je stosowała:-(. Czytałam trochę opinii ale jeszcze chciałabym Twoją poznać, jeśli nie masz nic przeciwko.:-)

Annya mam pytanko: czy Ty masz przetestowane to Nivea Baby (nie koniecznie osobiście)? Pytam bo też się zaczynam skłaniać w kierunku tych kosmetyków ale niestety nie znam żadnej Mamy. która by je stosowała:-(. Czytałam trochę opinii ale jeszcze chciałabym Twoją poznać, jeśli nie masz nic przeciwko.:-)
Madziumba - ja osobiście używałam już od dawna i nadal używam kosmetyków z serii Nivea dla dorosłych i jestem bardzo zadowolona. Co do Nivea Baby, to osobiście nie używałam, ale kiedyś zrobiłam sobie rekonesans bo necie na temat opinii o nich i wszyscy sobie chwalili. Z moich znajomych dwie kuzynki używały i też są zadowolone. Więc myślę, że ja też będę ;-)
Andzia - myślę, że 30-40 sztuk, to takie minimum, bo przecież używa się ich też do innych celów ( podkładki, śliniaczki itp ).
Kabaretka - mi się wydaje, że nie musisz mieć całej wyprawki w najmniejszym rozmiarze ( tzn. body, kaftaników, śpioszków itp ). Ja mam dosłownie kilka sztuk, (żeby wziąć do szpitala i na kilka dni), bo zawsze możesz dokupić ( sprawdź w którym sklepie są i powiedz mężowi;-) ), a do tego czasu jakby Ci zabrakło, to jak założysz większe śpioszki raz czy dwa to nic się nie stanie, zwłaszcza, że to lato będzie i nawet w samym kaftaniku dzidzia może brykać. Moim zdaniem nie ma sensu kupować za dużo takiej drobnicy.

reklama
Do góry