reklama
Dziewczynki , super ciuszki! Mała rzecz a cieszy, nie?
Kalina - jeśli chodzi o wyprawkę kosmetyczną, to porównywałam ceny i taniej jest na allegro. Możesz znaleźć większość kosmetyków dla dziecka.
Ja zdecydowałam się na serię Nivea Baby, bo jest w miarę niedroga i bardzo bogata ( szampony 2w1, oliwki, kremy do wszystkiego, z filtrem, do pupy , do buzi itp. Ale na początek chcę używać tylko mydełka w płynie ( do włosów, buzi i ciała w jednym ) i kremów ( do buzi, z filtrem i do pupy). Chyba że mała będzie miała suchą skórę, to płynu do kąpieli z oliwką, no i szamponu jakby była bardzo kudłata :-) ( ale to później).
Wczoraj byliśmy na ostatnich zakupach wyprawkowych. Kupiłam wanienkę, laktator, smoczek i takie tam pierdółki, a dzisiaj całkiem fajny szlafrok w second handzie. Więc można powiedzieć, że wyprawka gotowa!
Kalina - jeśli chodzi o wyprawkę kosmetyczną, to porównywałam ceny i taniej jest na allegro. Możesz znaleźć większość kosmetyków dla dziecka.
Ja zdecydowałam się na serię Nivea Baby, bo jest w miarę niedroga i bardzo bogata ( szampony 2w1, oliwki, kremy do wszystkiego, z filtrem, do pupy , do buzi itp. Ale na początek chcę używać tylko mydełka w płynie ( do włosów, buzi i ciała w jednym ) i kremów ( do buzi, z filtrem i do pupy). Chyba że mała będzie miała suchą skórę, to płynu do kąpieli z oliwką, no i szamponu jakby była bardzo kudłata :-) ( ale to później).
Wczoraj byliśmy na ostatnich zakupach wyprawkowych. Kupiłam wanienkę, laktator, smoczek i takie tam pierdółki, a dzisiaj całkiem fajny szlafrok w second handzie. Więc można powiedzieć, że wyprawka gotowa!
Dzieki za odpowiedzi na moje pytanie...cos bede musiala wybrac bo tak jak wspomnialyscie co dziecko to inne potrzeby:-) Bede sie uczyla na bledach po prostu :-)
Andzia zaszalalas na maxa, ale ubranka super
Kalina ja znam tylko jedna apteke internetowa
Apteka internetowa, kosmetyki Vichy, Eris, Dermika, Nuxe - Fabryka Zdrowia
Nigdy tam nie zamawialam co prawda ale podobno maja dobre ceny i w Olsztynie to mozna zakupy chyba nawet w aptece odebrac. Musialabys popatrzec.
Andzia zaszalalas na maxa, ale ubranka super
Kalina ja znam tylko jedna apteke internetowa
Apteka internetowa, kosmetyki Vichy, Eris, Dermika, Nuxe - Fabryka Zdrowia
Nigdy tam nie zamawialam co prawda ale podobno maja dobre ceny i w Olsztynie to mozna zakupy chyba nawet w aptece odebrac. Musialabys popatrzec.
Kalina - śliczny rożek, taki dziewczęcy.
A ja ostatnio natrafiłam na allegro na takie lampki i się skusiłam, bo pomyślałam, że zwykła lampka nocna będzie za ostra , a chciałam coś takiego delikatnego, żeby się nie zabić jak będę po nocy łaziła po pokoju małej. Kubuś ponadto jest na baterie i można go przenosić z pokoju do pokoju czy nawet do samochodu itp.
LAMPKA NOCNA BIEDRONKA ŻÓŁW MAG. KONSTELACJE!!! (598645041) - Aukcje internetowe Allegro
KUBUŚ PUCHATEK i TYGRYSEK - PLUSZOWE LAMPKI 29,99 (609324362) - Aukcje internetowe Allegro
A ja ostatnio natrafiłam na allegro na takie lampki i się skusiłam, bo pomyślałam, że zwykła lampka nocna będzie za ostra , a chciałam coś takiego delikatnego, żeby się nie zabić jak będę po nocy łaziła po pokoju małej. Kubuś ponadto jest na baterie i można go przenosić z pokoju do pokoju czy nawet do samochodu itp.
LAMPKA NOCNA BIEDRONKA ŻÓŁW MAG. KONSTELACJE!!! (598645041) - Aukcje internetowe Allegro
KUBUŚ PUCHATEK i TYGRYSEK - PLUSZOWE LAMPKI 29,99 (609324362) - Aukcje internetowe Allegro
martusia_78
Mama Wrzesien05Czerwiec09
Kalina bardzo ladny rozek :-)
annya super te lampki :-)
Bardzo mi sie podobaja te pierwsze zolwiki :-) ;-)
annya super te lampki :-)
Bardzo mi sie podobaja te pierwsze zolwiki :-) ;-)
blumetka29
Wdrożona(y)
Dziewczyny, mam takie pytanko:
ile podpasek poporodowych będzie potrzebnych? Nie wiem jak dużo schodzi i jak długo się ich używa, a wolałabym mieć odpowiednio duży zapas w domu.
Co radzicie?
Wydaje mi sie ze dosc sporo.Połóg trwa ok 6 tyg na poczatku leci duzo a potem sukcesywnie coraz mniej, pod koniec połogu to i wkładki wystarcza ale na pierwsze mysle 2 tyg napewno podpaski.....mi sie przynajmniej tak wydaje
Carmi
Czerwcowa mama 2009
I ja w końcy zaszalałam, bo dawno nie kupowałam nic dla Małej. A dziś skusiłam się na śliczny rożek, który - mam nadzieję - fajnie ożywi beżowo-grafitowy wózeczek i doda mu nieco "dziewczęcości"
Rożek jest w kolorach ecru, grafit i czerwień
Zobacz załącznik 128614
Kalina, sliczny ten rozek, tylko nie chce straszyc, ale czytalas dokladnie opis aukcji? ;-)
"PRODUKT JEST SZYTY RĘCZNIE NIE JEST TO MASOWA MASZYNOWA PRODUKCJA.
KAŻDY PRODUKT JEST UNIKALNY - NIE MA DWÓCH IDENTYCZNYCH.
W ZWIĄZKU Z TYM WZÓR KTÓRY PAŃSTWO OTRZYMACIE MOŻE SIĘ RÓŻNIĆ OD TEGO POKAZANEGO NA ZDJĘCIACH. "
tez od nich mialam kupowac, ale balam sie, ze dostane nie wiadomo co i zamowilam ten
martusia_78
Mama Wrzesien05Czerwiec09
Kurcze troszke trudne pytanieDziewczyny, mam takie pytanko:
ile podpasek poporodowych będzie potrzebnych? Nie wiem jak dużo schodzi i jak długo się ich używa, a wolałabym mieć odpowiednio duży zapas w domu.
Co radzicie?
Ja kupilam narazie 2 opakowania tych duzych podpasek poporodowych. Po 24szt w paczce. Ale na jak dlugo starcza trudno powiedziec. Nie pamietam jak to bylo z a pierwszym razem. Wiem, ze dosc szybko ubywalo z paczki a kupowalam po 10 czy 12 szt. A jak dlugo sie uzywa takich duzych podpasek. Wydaje mi sie ze wszystko zalezy od kobiety.
reklama
kalina_malina
Fanka BB :)
No to muszę poszukać na allegro, zresztą tam apteki również się wystawiają. Ja chciałam też kupić m.in. szampon Vichy dla siebie i jeszcze parę tego typu droższych rzeczy, no i jednocześnie oszczędzić na przesyłce..
Nika, dzięki - zajrzę tam zrobić mały rekonesans
Dziewczyny, mam takie pytanko:
Co radzicie?
Moim zdaniem 1-2 paczki wystarczą. Ja obstawiam jedną. Te podkłady mają to do siebie, że są średnio komfortowe. Myślę, że lepiej się później przestawić na dobre, chłonne podpaski. Przecież 2 dni po porodzie zrzucimy fizelinowe majty
Podziel się: