reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Witajcie kochane, ja mam pytanie do dziewczyn przebywających na wyspach
Cały czas się zastanawiam czy kupić kombinezonik dla maluszka jak sie urodzi w Polsce tego problemu nie ma bo czerwiec zazwyczaj gorący ale tu to z pogodą tak różnie i nie wiem czy kupić kombinezon bo nawet się rozglądałam ale nic takiego nie widziałam o tym czasie i nie wiem czy sam sweterek wystarczy i kocykiem najwyżej przykryć maluszka czy jednak poszukać śpiworka
Jak sądzicie??

W maju z pogoda moze byc rozna, wiec ja w sumie mam takie lekkie kombinezoniki, takie ciensze niz te zimowe ale grubsze niz sweterki ;-)

%21BQO7N3%21BGk%7E$%28KGrHgoOKjQEjlLmWWZMBJ3yeUMtf%21%7E%7E_1.JPG

ec72_1.JPG

reklama
Dziewczyny doradzcie prosze bo oszaleje chyba...chcialam kupic dzisiaj kosmetyki dla Igi i....zglupialam bo nie wiedzialam co i jakiej firmy:wściekła/y: Jest taki wybor ze oczoplasu mozna dostac a nie chce kupowac czegos co sie nie przyda. Myslalam o oliwce i mydelku (ale takim co mozna tez wloski myc) i...nie wiem czy cos jeszcze (nie wspominam o chusteczkach nawilzanych bo to wiadomo:-D). Kolezanka odradzala mi oliwke a polecala parafine....a co z pudrem...potrzebny czy nie? Mam nadzieje ze doradzicie co warto kupic i jakiej firmy:tak:

Nika ja uzywałam bambino teraz tez zamowiłam parafina tez moze byc zamiast oliwki napewno nie uczula Puder mam alantan ale czesciej uzywałam zwykłej mąki ziemniaczanej

Tak wziąć za darmo to sie wstydzę ale jak nie będzie chciała strasznie dużo kasy to super :-D:-D:-D

Jak dają to bierz , najwyżej małemu dasz na symboliczną czekolade. Fajowo tak ci sie udało:tak::tak::tak:

Co do kosmetyków dla maluszków to ja myślałam o nivea żel do kompieli z oliwką natłuszczającą, kremik na pupke , mydełko i coś tam jeszcze

Dziewczyny doradzcie prosze bo oszaleje chyba...chcialam kupic dzisiaj kosmetyki dla Igi i....zglupialam bo nie wiedzialam co i jakiej firmy:wściekła/y: Jest taki wybor ze oczoplasu mozna dostac a nie chce kupowac czegos co sie nie przyda. Myslalam o oliwce i mydelku (ale takim co mozna tez wloski myc) i...nie wiem czy cos jeszcze (nie wspominam o chusteczkach nawilzanych bo to wiadomo:-D). Kolezanka odradzala mi oliwke a polecala parafine....a co z pudrem...potrzebny czy nie? Mam nadzieje ze doradzicie co warto kupic i jakiej firmy:tak:
Nika kazde dziecko jest inne i trudno doradzac.
Ja uzywalam i uzywam do dzis dla Sandry kosmetykow Johnsons Baby (choc slyszalam, ze co niektorych maluszkow uczulaly). A to tylko dlatego, z etakich uzywali w szpitalu jak mala rodzialm i wiedzialm, z enie ma na nie uczulenia. Teraz tez kupilam zewstaw kosmetykow tylko z Johnsona.

Oliwke uzywalam po kazdym kapsaniu mimo, ze mala nie miala suchej skory.
Puder uzywalam tylko wtedy kiedy zaczely pokazywac sie potowki. Posypywalam te miejsca i raz dwa potoweczki znikaly.
Mydelko bardzo lubie w plynie z dozownikiem. Latwo sie go stosuje, mozna myc cialko i wloski no i nie szczypie w oczka jak mydelko w kamieniu. Mozna tez zamiast uzywac mydelka wlewac do wody plyn do kapieli tez dziala myjaco ;-)
Jako kremik do pupci polecam sudocrem :-)

Ostatnia edycja:
Witam po bardzo długiej przerwie.
Moja córcia miała uczulenia na wszystkie możliwe serie kosmetyków. Jedyne co nie uczulało to OILATUM, ale nie dawało spodziewanego efektu łagodzącego. Potem lekarka poleciła nam serię kosmetyków La Roche-Posay (do stosowania od pierwszego miesiąca życia). Super sprawa! Co prawda nie są tanie, ale efekt był znakomity. Stosujemy je do dziś (7 lat) i naprawdę polecam!!!!

Jezeli chodzi o kosmetyki to ja postawilam na Oilatum plyn do kapieli (nie wymaga juz oliwkowania), jako krem do tylka mam linomag zielony, do tego najzwyklejszy krem z vitA, jeszcze tylko jakis krem do twarzy z filtrem na lato...

Tau ja będę też stosowała Oilatum Soft i linomag na początku.:tak: Ale mam w planach używać różnych kosmetyków żeby zobaczyć czy na coś Córcia nie jest uczulona.

A oto moje zakupy (ogrodniczki 8 zł a te drugie całe 3 zł kosztowały) :-D tylko będą musiały troszkę poczekać :happy:

Załączniki

• DSC00103.jpg
    DSC00103.jpg
    30,1 KB · Wyświetleń: 29
  • DSC00104.jpg
    DSC00104.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 31
reklama
A mi się micha cieszy bo przyszły dwie paki z allegro z ciuszkami,jak się naciesze to zrobię fotki i wkleję. Mam tu ubaw bo mój mężuś wziął te ciuszki, lalkę bobasa z lamusa wyciągnął i ją ubiera:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2: Wczuwa się chłopina:laugh2:

Do góry