reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Tricolor bluzeczka bardzo fajna:tak:
Dzis zdalam sobie sprawe z tego, ze musimy zakupic nowa podusie, kolderke i materacyk dla naszego drugiego bobaska:tak: Nie dostanie poscieli po Eryku, poniewaz ta juz jest strasznie zlezana. Kupimy nowiutka:tak:

reklama
Tricolor bluzeczka super !!!!

Mnie to za to uświadomiło, że oprócz zakupów dla małej, trzeba troszkę pomyśleć o sobie i zaopatrzyć się w ciuszki na wiosnę .... a u mie w okolicy ciężko o ładna odzież ciążową, gdzie wy kupujecie ubranka dla siebie ???

ja kupowalam na ebay, oraz w c&a (w tym koszulke podobna do Tricolor, tez czerwona, ale z wielkim napisem na biuscie "Lady or Gent" :-D) i w sumie to mam prawie same wiosenne ciuchy, bo latwiej bylo mi znalezc tanio koszulki niz swetry. Jestem wiec chyba juz na cala wiosne wyposazona. Mam nawet 2 sexy czerwone sukienki, jedna typowo ciazowa, druga z wysokim stanem, tyle ze nie ma gdzie i kiedy ich nosic :-(
acha, ciuchy kupowalam nowe, ale od prywatnych osob, wiec wyszukiwalam tylko same okazje (np. bluzeczka, na ktorej metce cena byla po przecenie 35€, upolowalam za 7€ juz z przesylka :-)), by nie wydac majatku na te pare m-cy, a miec w czym wybierac. No i odkupilam wiosenno-letni pakiet od znajomej, ktora urodzila w pazdzierniku.

No ja też się właśnie zastanawiam nad X-Landerem (nie podobają mi się takie wielgachne) Spotykam ich bardzo dużo na mieście, więc pewnie są w porządku. Wy też macie już takie zboczenie, że oglądacie się za każdym ciekawszym wózkiem na mieście:-D

No ja też się właśnie zastanawiam nad X-Landerem (nie podobają mi się takie wielgachne) Spotykam ich bardzo dużo na mieście, więc pewnie są w porządku. Wy też macie już takie zboczenie, że oglądacie się za każdym ciekawszym wózkiem na mieście:-D

No oczywiście :-D A potem mętlik w głowie, hahaha :-D

Ja o bluzki i "góry" się nie martwię, bo trochę się obkupiłam. Po prostu kupowałam luźniejsze tuniki, które na mnie wyglądają, jak dopasowane bluzki :-D:-D:-D

Jeśli chodzi i spodnie, to ostatnio się nałaziłam, jak idiotka i oczywiście nic nie znalazłam :crazy:
Mam wrażenie, że moda ciążowa jakoś mocno odbiega od obecnych trendów :crazy:
Kupiłam więc w jakimś sklepie młodzieżowym przecenione dżinsy biodrówki, rozciągliwe, w rozmiarze, którego nie produkują normalnie (tak mi się wydawało wcześniej :-D), bo w biodrach są szerokie na ok. 110-115 cm, a nogaweczki proste i bardzo wąskie :-D

Jedyne, czego nie mogę znaleźć na siebie to rybaczek. Zrobię więc jeszcze jedno podejście w sklepach ciążowych, a jak się nie uda, to będę musiała sobie przerobić jakieś swoje. Ciekawe tylko, z jakim skutkiem :confused::-D

My też w końcu wybraliśmy TAKO jumper
Jumper X TAKO + FOTELIK + GRATIS wys.0 zł (575146208) - Aukcje internetowe Allegro
jest ładny, 3w1 a u nas mało miejsca więc się to mam nadzieję sprawdzi. Nie jest cięzki i nie należy też do najdroższych i ładnie się prezentuje. Poza tym fotelik można wpiąć bezpośrednio do stelaża (co się niestety nie w każdym wózku zdarza) a myślę, że to jednak wygodne. Kolor chyba zielony w kółka ale to kwestia do dogadania. Zresztą najważniejsze, ze wózek wybrany, kolor to pestka :)
A kiedy kupujecie wózki? Ja bym chciała czekać jak najdłużej się da, ale trochę mnie już nosi i już bym chciała mieć go w domu, pomimo wszystkich "życzliwych" głosów, które mówią, że wózka się nie kupuje przed porodem bo to przynosi pecha :baffled:

My dokładnie taki sam wóżek bedziemy kupowali, i raczej bedzie on zielony mi sie bardzo podoba taki żywy.Ja jak byłam oglądac w sklepie te wózki na żywo to pan mi powiedział ze wóżeczek mozna sobie zamówic wczesniej i wybrac kolor a odebrac go dopiero po rozwiązaniu i ja mysle ze to jest dobre.Napewno tak zrobie odpowiednio wczesnie zamówie wózek , kolor a jak juz bede miała Juleczke to mąz poprostu wózek odbierze ze sklepu, jest w komplecie fotelik wiec nie bedzie musiał sie martwic ze cos ma kupic a my w szpitalu.Natomiast łózeczko mam zamiar kupic w maju, mój S napewno poradzi sobie z rozłożeniem jak my bedziemy w szpitalu.Wole sama wszystko pokupic z doswiadczenia wiem ze tak lepiej i zeby to było w domku.

Hej dziewczyny, jestem marcówką. mam nadzieję, że nie będziecie złe, że się wam wcinam, ale lubię tematy wózkowe. :-) Widzę, że interesują was wózki z dwoma skrętnymi kołami, osobiście kupiłam Mikado Boston. Komplet prosto od producenta (gondola, spacerówka w dwóch kierunkach, fotelik) kosztował mniej niż 1000zł. :-)
Mikado - wózki dziecięce najwyższej jakości może kogoś zainteresuje :-)

reklama
ja kupilam 2 pary spodni ciazowych w krate za kolano jeszcze w zeszlym roku, obydwie w c&a na przecenie (12 i 15 euro zdaje sie dalam). Niedawno mialam bezowe streechowe 7/8 do odsprzedania, nawet tu sie oglaszalam ;-)ale kupila je moja znajoma jako normalne spodnie, mimo ze z pasem byly :-D

aaa, mam nawet krotkie spodenki ciazowe :-Dpo porodzie beda jak znalazl na lato :tak:

Do góry