reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Dziewczyny, śliczne te wasze zakupy.

My już zamówiliśmy wszystko do spania dla Misia. Zamawialiśmy na KOLOROWESNY.PL Naturalnie piękna pościel, prześcieradła, pieluchy naturalne, kołderki, 100% polskie wyroby

Ceny są przystępne a jakość na prawdę dobra. Moja siostra wszystkie pościele dla dzieciaków tam zamawia. My sami mamy ze 2 komplety i są super.

Zamówiliśmy 3 komplety poszewek i 2 komplety wkładów (kołdra i poduszka). Do tego jeszcze posciel do wózka, 2 rożki, prześcieradła, pieluszki.... Ogólnie duuuuży karton do nas przyjdzie.

A wy ile kompletów pościeli planujecie? Na początek 3 to chyba wystarczająco.

I co myślicie o rożkach? Będziecie kupować?

reklama
czasem Was tu podglądam :happy:
Sunniva chciałam Cię zapytać gdzie takie piękności kupiłaś? super są

Dziewczyny, śliczne te wasze zakupy.

My już zamówiliśmy wszystko do spania dla Misia. Zamawialiśmy na KOLOROWESNY.PL Naturalnie piękna pościel, prześcieradła, pieluchy naturalne, kołderki, 100% polskie wyroby

Ceny są przystępne a jakość na prawdę dobra. Moja siostra wszystkie pościele dla dzieciaków tam zamawia. My sami mamy ze 2 komplety i są super.

Zamówiliśmy 3 komplety poszewek i 2 komplety wkładów (kołdra i poduszka). Do tego jeszcze posciel do wózka, 2 rożki, prześcieradła, pieluszki.... Ogólnie duuuuży karton do nas przyjdzie.

A wy ile kompletów pościeli planujecie? Na początek 3 to chyba wystarczająco.

I co myślicie o rożkach? Będziecie kupować?
Ale zaszalałaś:-D, myslę że 3 komplety to wystarczająca ilość.Ja jeszce o poscieli nie myślałam, cos tam mam po Miśku, a co do rożków mam 2-jeden bialutki wyszywany będzie do chrztu, drugi w misie zuszytwnionym spodem kokosowym będzie na co dzień (posłużą gdzieś
2-3 m-ce,najlepiej sprawdzały sie przy Miśku do spania na noc, łatwiej wyjąć z łózeczka do karmienia)

a czy posciel do wozka w ogole latem jest potrzebna? Mi sie wydaje ze wystarczy rozek na spacerki, ew. kocyk jak bedzie chlodniej. Kupujecie wszystkie ta posciel?

a czy posciel do wozka w ogole latem jest potrzebna? Mi sie wydaje ze wystarczy rozek na spacerki, ew. kocyk jak bedzie chlodniej. Kupujecie wszystkie ta posciel?

Ja nie mialam z Mayeczka i teraz tez wydaje mi sie nie potrzebna.
Mam pelno kocykow, dwa rozki a poduszeczki sa podobno nie wskazane dla dzieci do lat 3. ;-)

Niee :)
Ja jeszcze nie mam zadnej poscieli i narazie kupowac nie bede. Tylko jakies kocyki, bo pod kolderka dzidziek i tak nie bedzie spal bo za goraco.

no to dobrze, nie bede szalec :)

Rozki zaraz bede miala 2, obydwa od prababci coreczki :) Kocyki 3 wiec i do spania i na spacerki jestem w sumie wyposazona :) Üoduszeczki widzialam takie baaaardzo cieniutkie, nawet takie sa niewskazane?

Ja pościel do wózka kupiłam tak na wszelki wypadek, po ubiegłorocznym lecie wszystkiego sie można spodziewać.
Ja mam 2 komplety pościeli, poduszeczkę też mam i faktycznie jest ona bardzoooo cienka. Ja nie wiem czy takie już podrośnięte dziecko będzie chciało spać bez poduszki i to jeszcze na twardym materacu.
A rożek mam narazie jeden. To nie wystarczy??

reklama
Ja pościel do wózka kupiłam tak na wszelki wypadek, po ubiegłorocznym lecie wszystkiego sie można spodziewać.
Ja mam 2 komplety pościeli, poduszeczkę też mam i faktycznie jest ona bardzoooo cienka. Ja nie wiem czy takie już podrośnięte dziecko będzie chciało spać bez poduszki i to jeszcze na twardym materacu.
A rożek mam narazie jeden. To nie wystarczy??

Tak naprawde po to kupuje sie twarde materacyki aby dziecko spalo na prostym a nie na podusi. Moja Mayeczka ma prawie dwa latka i nadal spi bez podusi. Pozniej sie pewnie sama upomni, ze chce bo bedzie widziala, ze my mamy.
Co do rozkow to i bez sie obejdzie. Ja wolalam Mayeczke trzymac normalnie na rekach a i nie chcialam ja przegrzac. Mam dwa rozki bo babcia nakupila ale uzywane byly moze ze 3 razy ;-)

Do góry