reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Nie jestem pewna co do tych poduszek dla malucha:confused:, ja miałam dla Miska taką płaską antyalergiczną i szczerze przyznam byłam spokojniejsza,że jak uleje to zawsze buźkę ma trochę wyżej-poza tym w tej kwestii jest dużo różnych zdań, ale zastanawiające są te regulowane dna w gondolach, które pozwalają podnieść główkę maluszka wyżej-coś chyba jest na rzeczy z tą główką wyzej:confused:

reklama
Nie jestem pewna co do tych poduszek dla malucha:confused:, ja miałam dla Miska taką płaską antyalergiczną i szczerze przyznam byłam spokojniejsza,że jak uleje to zawsze buźkę ma trochę wyżej-poza tym w tej kwestii jest dużo różnych zdań, ale zastanawiające są te regulowane dna w gondolach, które pozwalają podnieść główkę maluszka wyżej-coś chyba jest na rzeczy z tą główką wyzej:confused:

Zalecane jest, jesli dziecko ulewa lub ma katarek aby podniesc lozeczko z jednej strony aby bylo wyzej lub pod materac wlozyc ksiazke. Wtedy dzieciatko jest wyzej juz od wysokosci kregoslupika a nie tylko glowki. Jednak nigdy nie poduszeczka. Sa wyjatkiem poduszeczki, ktore ksztaltuja glowke jesli dziecko ma syndrom plaskiej glowki. Wygladaja one jednak zupelnie inaczej niz zwykla podusia. Informacje takie podaje organizacja, badajaca przyczyny smierci lozeczkowej.

http://http://www.nichd.nih.gov/publications/pubs/safe_sleep_gen.cfm

Ja pościel do wózka kupiłam tak na wszelki wypadek, po ubiegłorocznym lecie wszystkiego sie można spodziewać.

no to ja na wszelki wypadek mam cieply rozek i kocyki. Gondolka ma jeszcze polarek w srodku, wiec kolderka do tego bylaby chyba przesada.

Dominika, dzieki, cenne rady :tak: Wiec i posciel z wypelnieniami do kolyski tez nie ma sensu, jesli mam spiworki?

A my wlasnie wrocilismy z pchliego targu, gdzie mloda dziewczyna (jej corcia jest z maja), wyprzedaje cala szafe. Wszystkie ciuszki kupowala nowe, masakra ile tego ma, musiala wydac majatek. W kazdym razie wybralam nam ladny pakiecik w roz. 56-68 na prezent z okazji dnia kobiet od meza :-) Pozniej zrobie foteczki.

Zastanawiam sie nad kupnem Xlandera XA albo tez czegos co przypomina go w wygladzie i funkcjonuje podobnie. Z tego co czytalam to jakosc tego wozka jest b.dobra i dlatego tez ma swoja cene. Niestety gondola wydaje mi sie taka jakas maława.
Znalazłam dwa tansze odpowiedniki ; Toledo Coneco i Espiro Atlantic.
Niestety o Toledo slyszalam, ze jest to tania chinska podrobka ktora nie przetrwa pierwszej zimy.
O Atlanticu nie wiem za duzo, ale gondole ma chyba ciut wieksza.
Jesli wiedzialabyscie cos na temat tych modeli bylabym bardzo wdzieczna za informacje. Wiem, ze opinie roznych ludzi beda w pewnym stopniu sprzeczne ale im wiecej bede wiedziala tym łatwiej mi bedzie podjac wlasna decyzje.
Dziekuje z gory.

Załączniki

• 573623237.jpg
    573623237.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 41
  • nieb+czerw.jpg
    nieb+czerw.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 22
  • f0c356bbd1eed7f7a3c7a2a9189d2376.jpg
    f0c356bbd1eed7f7a3c7a2a9189d2376.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 26
Ostatnia edycja:
Anavel - podobaja ci sie dokładnie te same modele wózków jak mi.Ja byłam ostatnio u nas w hurtowni zobaczyc te wóżki na żywo do tych co ty przedstawiłas spodobał mi sie jeszcze najnowszy model Tako dla mnie rewelacja i najprawdopodobniej własnie taki model kupimy.I co dla mnie wazne w Tako ale tym nowym spacerówke mozna nakładac na stelaż ze dziecko masz albo przodem do siebie albo tyłem jak sie chce.
TAKO JUMPER 3W1+FOTELIK SAMOCHODOWY 0-11kg-wys 0 (573240745) - Aukcje internetowe Allegro

Cos bardzo podobnego tylko ten najnowszy model ma wieksze kółka te z przodu bo ten akurat z małymi kłókami mi sie nie podoba

Ten tez mi sie podona

http://www.allegro.pl/item575021340_v_max_baby_smile_wozek_dzieciecy.html

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry